Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Patriarhul României aniversează 16 ani de la întronizare

Patriarhul României aniversează 16 ani de la întronizare

Sâmbătă, 30 septembrie 2023, Biserica Ortodoxă Română aniversează 16 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.

Marcarea evenimentului a început cu Sfânta Liturghie și slujba Te Deum-ului. De la ora 12:00, în sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei, se desfășoară un moment festiv în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea reprezentanților autorităţilor de Stat centrale şi locale, precum și din partea altor instituţii publice.

După slujba de dimineață, ÎPS Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit Onorific și Exarh Patriarhal, a rostit un discurs omagial în care a punctat realizările Bisericii sub conducerea actualului Patriarh.

La rândul său, PF Daniel a subliniat că realizările menționate sunt rezultatul conlucrării bazată pe co-responsabilitate în Biserica Ortodoxă Română și a menționat că autoritățile de stat centrale și locale au sprijinit mult aceste lucrări, mai ales la restaurarea de biserici, dar și în lucrarea socială.

Înainte de a fi întronizat ca Patriarh al României, Preafericitul Daniel a fost 17 ani Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, la care se adaugă anii de călugărie, dar și studiile în țară și peste hotare. Întreaga biografie a Patriarhului României poate fi citită pe site-ul agenției de știri Basilica.

Foto: basilica.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1920

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

L

Acum 1 lună

Alt securist cu sutana :(
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus