Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
6°C

Cupa României 3D la tir cu arcul are loc în acest weekend la Sibiu. Peste 50 de sportivi vor fi prezenți la start, în Muzeul Astra

Cupa României 3D la tir cu arcul are loc în acest weekend la Sibiu. Peste 50 de sportivi vor fi prezenți la start, în Muzeul Astra

În weekendul 7 – 8 octombrie la Sibiu are loc, în Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, Cupa României 3D. Vor participa peste 50 de sportivi din toată țara, de la cluburi cu renume în domeniul tirului cu arcul. Este cel de-am patrulea și ultimul concurs de anvergură din cele care au avut loc în Sibiu anul acesta, potrivit organizatorilor.

Cupa României 3D începe sâmbătă, 7 octombrie, la ora 10.00 cu două runde de calificare. A doua zi, duminică, 8 octombrie, sportivii se vor alinia la start la aceeași oră și vor participa la probele eliminatorii, intrând apoi în semifinale și finală.

În cadrul competiției sportivii vor avea ca ținte animale, replici unu la unu amplasate de natură a imita condițiile de vânătoare, cu distanțe necunoscute, între 5 și 45 de metri. Cu cât sportivul apreciază mai bine distanța, cu atât are șansa unui punctaj mai bun. Fiecare sportiv trage două săgeți la fiecare țintă, iar traseul este compus din 12 ținte și se parcurge de două ori.

 Ceea ce sportivii trebuie să lovească cu săgeata este marcat și zona este protejată de natură a îndeplini condițiile stricte de securitate.  

„Concursul este gândit a fi interactiv, astfel încât vizitatorii să poată urmării desfășurarea lui. Se vor folosi arcuri din cele mai variate, începând de la cele istorice, cu săgeți de lemn până la cele moderne, foarte performante și cu precizie de invidiat. Traseul este conceput de Președintele C.S. VEKTOR, Grecu Alexandru Ovidiu, sibian și un nume foarte cunoscut la nivel național. Sportivii noștri vor încerca să păstreze la Sibiu Cupa României câștigată, în premieră, anul trecut. Dorim să multumim directorului general al Complexul Muzeal ASTRA, Ciprian Ștefan, fără al cărui sprijin nemijlocit nu am fi putut beneficia de această locație superbă”, spun organizatorii.  

Cupa României 3D se desfășoară sub supravegherea oficialilor și arbitrilor Federației Române de Tir cu Arcul (FRTA) și este organizată de cei din federație în parteneriat cu C.S. VEKTOR. 

Competiția se încheie duminică, în jurul orei 13.00 când are loc festivitatea de premiere, în prezența unor invitați de onoare.

Sibienii sunt invitați în cadrul natural oferit de Muzeul Satului, să fie alături de sportivi și să se bucure de eleganța unui sport care îmbină concentrarea și răbdarea cu acuratețea de a lovi țintele în puncte fixe.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus