Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Muzică bună, bucate alese, oferte pentru drumețiile din sezonul toamnă-iarnă, la cea de-a V-a ediție a Târgului de Ecoturism

Muzică bună, bucate alese, oferte pentru drumețiile din sezonul toamnă-iarnă, la cea de-a V-a ediție a Târgului de Ecoturism

Mircea Baniciu, Filarmonica de Stat Sibiu și Romulus Cipariu promit momente de neuitat

Aflați cine sunt Cristina – Balerina, Boier Ilie, ce este cu „Autobuzul lui Tănase”, sau cum se fac „corfele”!

Cea de-a V-a ediție a Târgului de Ecoturism, organizată în Muzeul Astra, între 6 și 8 octombrie, se dorește a fi una de neuitat, drept pentru care pregătirile sunt în plină desfășurare. 34 de standuri se vor afla la dispoziția iubitorilor de turism prietenos cu mediul înconjurător, dar și de bucatele curate, făcute în gospodăriile producătorilor locali din județul Sibiu.

„Propunem publicului experiențe complete, cu prezentare de produse locale, zacuscă, gemuri, miere, pâine de casă, adică cu tot ce au mai bun prin cămară producătorii locali. Vom organiza ateliere de creație și de cunoaștere a naturii, zone recreative, plimbări cu biclicleta. Peste toate acestea, o doză de muzică bună va completa oferta târgului nostru”, a declarat Alexandru Hanea, coordonator al Programului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu.

La târg și-au anunțat prezența și copiii parohiei din Ighișul Vechi, actori în piesa „Autobuzul lui Tănase”, fiecare dorindu-și cât mai multe aplauze din partea spectatorilor. Oferta culturală va fi întregită de recitalurile oferite de Romulus Cipariu, la țambal, de muzicienii Filarmonicii de Stat Sibiu, cât și de neobositul „trubadur” al vremurilor noastre, Mircea Baniciu.

„Ecoturismul este despre oameni și locuri, despre trecut, prezent și viitor. Căutăm frumosul, iar județul Sibiu abundă în oferte menite să ne facă să ieșim din case, să ne poarte pe cărările muntelui, și să poposim în fața unei străchini cu bucate ce amintesc de bunătatea bunicilor noștri. Aceasta este esența Programului „Anii Drumeției”, care adună în jurul său tot mai mulți oameni iubitori de natură și frumos”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Detalii privind oferta și programul Târgului de Ecoturism pot fi obținute accesând pagina de Facebook/AniiDrumeției sau www.aniidrumetiei.ro

Inițiat în urmă cu trei ani, Programul „Anii Drumeției” a făcut posibilă reabilitarea a peste 750 de kilometri de trasee din munții Făgăraș, Cindrel și Lotru, promovarea unui stil de viață activ, cu respect pentru natură, dar și recunoașterea în plan național a obiceiurilor și gastronomiei județului Sibiu.

Târgul de Ecoturism este un eveniment organizat în cadrul programului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.

Descoperă mai multe pe www.aniidrumetiei.ro și app-ul Anii Drumeției, disponibil în App Store și Play Store.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Sus