Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Copiii între 4 și 17 ani beneficiază de servicii medicale gratuite, preventive, pentru anemie și rahitism, tulburările de vedere sau înclinația spre depresie

Copiii între 4 și 17 ani beneficiază de servicii medicale gratuite, preventive, pentru anemie și rahitism, tulburările de vedere sau înclinația spre depresie

Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță servicii medicale de prevenție gratuite pentru grupa de vârstă 4 - 17 ani. La această categorie de vârstă, consultaţiile de prevenție se acordă o dată pe an.

Reprezentanții CNAS transmit că investigaţiile paraclinice recomandate pentru prevenţie se realizează pentru screeningul anemiei și a rahitismului ( pentru copiii cu vârsta între 2 și 5 ani), pentru screeningul tulburărilor de vedere, pentru screeningul sindromului dismetabolic la copiii cu indicele de masă corporală - (IMC) crescut sau la cei cu istoric de hipercolesterolemie familială (cu vârsta mai mare de 6 ani), pentru screeningul bolilor cu transmitere sexuală și pentru screeningul depresiei.
În cadrul tuturor acestor consultații preventive, care sunt decontate de CNAS, medicul poate prescrie tratamente și poate elibera trimiteri la analize și investigații sau la medicul de specialitate din ambulatoriu.

Pentru a arăta cât de important este ca aceste investigații preventive să fie făcute, cei de la CNAS spun că că doar în luna august a acestui an, pentru categoria de vârstă 2-17 ani, au fost acordate 30.866 de consultații oftalmologice la nivel național și 346 de copii au fost spitalizați cu diagnosticul „obezitate din cauza unui exces caloric”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus