Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

UE ia în considerare extinderea misiunii militare în Marea Mediterană. Motivul: combaterea valurilor de migranți dinspre Tunisia

UE ia în considerare extinderea misiunii militare în Marea Mediterană. Motivul: combaterea valurilor de migranți dinspre Tunisia

Uniunea Europeană ia în considerare extinderea misiunii militare în Marea Mediterană pentru a reduce traversările de ambarcaţiuni cu migranţi dinspre Tunisia, a declarat vineri şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, informează AFP, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, operaţiunea Irini are în prezent misiunea de a monitoriza un embargo asupra armelor împotriva Libiei, dar să şi contribuie la lupta împotriva contrabandei şi traficului de fiinţe umane, prin colectare de informaţii.

Acest lucru ar putea fi realizat cu mai mult succes dacă resursele misiunii, precum nave şi avioane de război, ar putea fi de asemenea desfăşurate în apele tunisiene, ceea ce necesită permisiunea Tunisiei, a spus Borrell.

Tunisia a devenit una dintre principalele ţări de tranzit pentru refugiaţi din Africa care vor să ajungă în Europa.

Josep Borrell, care a făcut aceste declaraţii după ce a sosit la summitul liderilor UE ce se desfăşoară în Granada, Spania, a precizat că el doreşte să discute această problemă cu Tunisia înainte de sfârşitul acestui an.

Este puţin probabil ca Tunisia să fie de acord cu o astfel de misiune în viitorul apropiat, după ce Tunis a acuzat UE că nu îşi onorează acordul privind sprijinul financiar.

Bruxellesul i-a oferit Tunisiei, în iulie, circa 1 miliard de euro ajutor, care ar trebui folosit parţial pentru a reduce numărul de migranţi care pleacă din Tunisia spre UE.

De asemenea, nu este clar dacă statele din UE vor conveni asupra extinderii acestei misiuni.

Sursa Foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 608

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Mafia UE trebuie total dezarmata pana nu e prea tarziu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus