O afacere care are la bază prietenia, grija față de copii, dar și dorința de a crea un spațiu în care micuții să se simtă iubiți, protejați și în care să descopere activități special concepute pentru ei. Așa ar putea fi rezumată în câteva cuvinte povestea unui loc de joacă altfel care poartă numele Norbi.
Deschis în Sibiu în urmă cu puțin timp de Ana Lupu și de Lili Gabor, Norbi nu este doar un simplu loc de joacă. Cu un program de luni până duminică, între orele 7 și 22 și situat pe strada Tilișca, la numărul 25, Norbi este soluția perfectă pentru părinții care au alte activități după lucru și nu au cu cine să-i lase pe cei mici. El se adresează copiilor cu vârste între 1 și 10 ani, dar și părinților. De ce și părinților? Într-o casă generoasă din punct de vedere al spațiului, micuții se vor putea bucura la parter de activități dedicate lor, iar părinții vor putea stabili întâlniri și vor putea chiar să muncească, în spațiul de coworking amenajat la etajul imobilului. Practic, părintele și copiii vor fi în același loc, dar cei mici nu vor afla acest lucru întrucât spațiul are intrări separate.
Ana și Lili sau ce poate crea prietenia dintre o mămică și o bonă
Norbi are în spate două persoane, una dintre ele este Ana, iar cealaltă este Lili. Ana are 40 de ani și este de profesie economist, iar Lili studiază la Facultatea de Litere din Sibiu și de mai mulți ani a descoperit că babysitting-ul este ceea ce i-ar plăcea să facă pe viitor. De la cunoașterea celor două și până la crearea unei relații de prietenie a fost doar un pas. Iar până la a pune pe picioare Norbi a mai fost nevoie doar de muncă, străduire și dorința de a crea un business comun.
„Eu am 40 de ani, sunt economist ca profesie. Eu și soțul meu avem în spate un business de familie, acolo am crescut ca economist, un business de import și distribuție de vopsele auto. Munca mea a fost în special pe zona de financiar, dar și pe zona de marketing. Undeva acum trei ani căutam soluții pentru business-ul respectiv, soluții de marketing, și am ajuns să merg la Brașov la o întâlnire de networking, Business Networking International, și atunci cumva am început să ies și din zona aceasta de birou. Am zis să fac mai mult decât partea de financiar.
M-am implicat așa de tare în zona de networking și de marketing încât încet am început să nu mă mai implic atât de mult în zona de vopsele. Din 2020 m-am ocupat de creșterea unei comunități de antreprenori în Sibiu, BNI Sibiu care numărără peste 130 de antreprenori, BNI este cea mai mare organizație de referință bazată pe marketing la nivel global. Eu am fost cea care mi-am dorit să fie și la Sibiu și astfel gestionez franciza BNI Sibiu”, a mai spus aceasta.
Ana este mămica a trei băieți, Albert, care are 18 ani, David, care are 15 ani, și Alexandru Norbert care are trei ani. Cel din urmă băiețel a fost și motivul pentru care Ana a ajuns să o cunoască pe Lili. Era în căutarea unei bone, iar din recomandare în recomandare a ajuns la concluzia că Lili s-ar potrivi cel mai bine cerințelor ei.
„Aveam nevoie de ajutor și nici nu voiam să renunț la activitățile mele. Așa am găsit-o pe Lili prin recomandări, ea este studentă și își câștigă banii stând cu copiii, face asta de la 14 ani. Trei persoane am avut atunci recomandate, am ales-o pe ea și a venit cumva la pachet cu o familie frumoasă, două gemene și încă o soră care acum are un copil. A fost absolut extraordinar pentru că ele, fiind toate trei, l-au primit pe Alex ca o familie și legătura s-a creat rapid. Când am cunoscut-o pe Lili mi-a spus că asta visează, să-și deschidă un business în zona copiilor”, a mai povestit Ana.
De cealaltă parte, Lili spune că dintotdeauna a fost atrasă de copii. Pasiunea ei a putut fi dusă astfel la un alt nivel prin crearea spațiului de joacă Norbi.
„Am absolvit Limbi moderne aplicate, engleză-germană. Provin dintr-o familie cu mulți copii și cred că și asta a ajutat într-un fel la acest lucru. De când am venit în Sibiu mi s-a părut că cel mai la îndemână, mai ales pentru o fată, era să mergi să faci babysitting. Am realizat că în primul rând este o pasiune și o pasiune rămâne indiferent de circumstanțe, indiferent de cât ar fi de greu drumul.
S-a creat acest cerc minunat, iar de când ne-am întâlnit, Ana m-a întrebat care ar fi visul meu. Eu am știut ce vreau, că mi-ar plăcea să fac acest lucru, nu doar babysitting, ci și activități, de asta și aici îmi doresc să facem mai mult decât un loc de joacă. Nu va fi un simplu loc de joacă, va fi pe lângă un loc de joacă, un fel de centru în care copiii să aibă activități, să-i provoace. Pentru că trăim în generația telefoanelor, a jocurilor, ne dorim ca atunci când vin, să facă ceva practic”, a spus și Lili pentru Turnul Sfatului.
Investiție aproximativă de 50.000 de euro
Din iulie până în septembrie planul celor două s-a concretizat, iar din data de 15 septembrie Norbi a primit și primii copii. Numele nu a fost ales întâmplător întrucât pe cel mai mic băiat al Anei îl cheamă și Norbert.
„Ne-am dorit un nume simplu, cu rezonanță, ușor de ținut minte, dar în același timp să aibă o poveste. Este prescurtarea de la Norbert, iar fiul meu cel mic este Alexandru Norbert. Sloganul „Playtime is freedom” am vrut să zugrăvească exact ceea ce suntem, suntem un loc de joacă care însemnă libertate pentru părinte, dar libertate și pentru copii pentru că ei se simt bine aici”.
Despre investiție cele două spun că s-a ridicat la aproximativ 50.000 de euro.
„Noi ne dorim să aducem aici părinții care au această nevoie recurentă, nu pe cei care să zicem că au această nevoie o dată la două luni. De ce? Pentru că real nu o să putem acomoda mai mult de 150 de familii care să utilizeze serviciul nostru în mod recurent. Ce-mi doresc să facem este să creștem comunitatea, având o relație în zona de comunicare să ajungem să cunoaștem copiii și tabieturile lor.
Ce mai trebuie să știe părinții este faptul că prima vizită e gratuită și asta înseamnă alocarea de atenție fiecărui părinte și copil în parte. Ne dorim să vedem cum se acomodează cei mici pentru că suntem foarte atenți la cum reacționează copiii la acest spațiu”, mai spune Ana.
Planuri de viitor
Norbi funcționează exclusiv pe abonament. Minimum de abonament este de cinci ore pe lună, la un preț de 150 de lei. De la 20 de ore pe lună prețul scade până la 20 de lei pe oră. La abonamentul de 5 ore nu este inclus accesul la spațiul de coworking. Accesul este permis de la zece ore pe lună în sus, asta însemnând o sumă de 300 de lei pe lună.
„Ne-am dorit să fie o extensie a familiei. Planurile sunt să finalizăm până în decembrie minimum de digitalizare astfel încât relația cu clientul să fie una mult mai comodă pentru noi, asta înseamnă că acestuia îi va fi ușor să vadă în timp real de ce să vină spre noi, dacă sunt în desfășurare workshop-uri sau vine pur și simplu la joacă și atât. Ne dorim să încheiem parteneriate în zona de catering cu doi trei furnizori, astfel încât dacă sunt părinți care-și aduc copii seara și își doresc să servească și mâncare, să fie ușor să comande și să vină direct aici. Să fie două trei feluri de mâncare potrivite copiilor.
Ne dorim să atragem oameni care targetează copiii cu workshop-uri, cu activități, cu diverse cursuri și care caută locuri în care să țină aceste cursuri. Oferim spațiul și este ușor să ne transformăm într-un loc în care să găsești tot ceea ce ai nevoie pentru copii, de la informații până la activități. Important ca părinții să știe este și faptul că am făcut și un curs de prim ajutor pediatric, tot din punct de vedere al siguranței copiilor”, a concluzionat Ana.
Detalii despre locul de joacă găsiți pe pagina de facebook Norbi, dar și la numărul de telefon 0786 319 759.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 9066
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Radu Magda-Vilcea
Acum 2 ore
Ilarie
Acum 2 ore
Un sibian
Acum 3 ore
Luminița Vaida
Acum 3 ore
Ioan