Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
5°C

Peste 40.000 de sarmale pentru pelerinii de la Iaşi, care merg la Sf. Paraschieva. Primar: Nu e o masă a săracilor; e pentru toţi credincioşii

Peste 40.000 de sarmale pentru pelerinii de la Iaşi, care merg la Sf. Paraschieva. Primar: Nu e o masă a săracilor; e pentru toţi credincioşii

Peste 40.000 de sarmale au fost făcute de angajaţii Primăriei pentru pelerinii care vin sâmbătă la Iaşi pentru a prăznui Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, considerată a fi protectoarea oraşului şi a întregii Moldove, cu acest prilej primarul Mihai Chirica afirmând că "masa pelerinilor nu e una pentru săraci", relatează Agerpres.

Ca în fiecare an, "Masa pelerinilor" este organizată de municipalitatea ieşeană pe 14 octombrie, după oficierea sfintei liturghii a Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, la Cantina de ajutor social, aflată în apropierea Catedralei Mitropolitane.

Pentru "Masa pelerinilor", reprezentanţii municipalităţii, cei ai societăţilor aflate în subordine, dar şi ai altor instituţii sau întreprinzători au pregătit peste 40.000 de sarmale învelite în varză sau foi de viţă.

Aşa cum e tradiţia, pe lângă sărmăluţe, pelerinii mai sunt serviţi cu pâine, fructe, vin, sucuri şi apă minerală.

"Masa pelerinilor nu este o masă a săracilor. O spun de fiecare dată şi cu prilejul celorlalte evenimente pe care le organizăm de 1 Decembrie sau 24 Ianuarie. Vine toată lumea. Acolo nu avem grade, distincţii, averi sau mai ştiu eu ce alte lucruri care să ne diferenţieze. Acolo suntem pelerini la un eveniment religios foarte important pentru noi. Suntem complet egali", a declarat primarul Mihai Chirica.

De asemenea, pentru pelerinii care au stat în aceste zile la rând pentru a se închina la Sfânta Parascheva, municipalitatea şi Mitropolia Moldovei şi Bucovinei au pregătit şi împărţit pachete cu hrană rece şi ceai cald.  

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Tot sarmalele primariei au facut minuni. https://www.replicaonline.ro/pnl-iasi-cere-primariei-sa-renunte-la-obiceiul-de-a-oferi-sarmale-gratis-de-hramul-sfintei-parascheva-este-jignitor-369132
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus