Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

Premierul Marcel Ciolacu, vizită în Israel: În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate

Premierul Marcel Ciolacu, vizită în Israel:  În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate

Actualizare Premierul Marcel Ciolacu se află astăzi, 17 octombrie 2023, în Statul Israel, unde va avea întâlniri cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și cu reprezentanții comunității românești din această țară afectați de deteriorarea situației de securitate din zonă, transmit marți reprezentanții Guvernului 

De asemenea, prim-ministrul României va avea o întrevedere cu Menachem Hacohen, Mare Rabin al comunității evreiești din România în perioada 1997-2011.  

”Am mers în vizită în Israel pentru a transmite mesajul nostru de solidaritate poporului israelian și un puternic semnal de sprijin importantei comunități românești care trăiește în această țară. În vremuri atât de tulburi, România continuă să fie un factor de stabilitate, să apere pacea, valorile democratice, drepturile omului și să combată cu fermitate terorismul, antisemitismul, xenofobia și discursul incitator la ură”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. 

Prim-ministrul României și omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, vor susține declarații comune de presă, care vor fi transmise LIVE pe canalele oficiale ale Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu este însoțit în vizita în Statul Israel de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, deputatul Silviu Vexler, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România, și ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.

Știre inițială. Prim-ministrul Marcel Ciolacu efectuează marţi o vizită în Israel, unde urmează să aibă o întrevedere cu omologul său, Benjamin Netanyahu, au precizat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Potrivit acestora, şeful Executivului de la Bucureşti va fi însoţit de ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi de cel al Apărării, Angel Tîlvăr.

Vizita are loc în contextul în care pe teritoriul Israelului şi în Fâşia Gaza se află cetăţeni români care au solicitat să fie repatriaţi în România. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Iohannis se teme de razbunarea victimelor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus