Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

CJ Sibiu anunță terminarea lucrărilor de renovare a secției Chirurgie 1

CJ Sibiu anunță terminarea lucrărilor de renovare a secției Chirurgie 1

Toate saloanele secției Chirurgie 1 sunt climatizate și au acces direct la grupurile sanitare anunță miercuri Thomas Roth, din partea CJ Sibiu printr-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului. În momentul de față, în întreaga secție Chirurgie I se fac lucrări de dezinfecție, urmând ca, după reautorizarea sanitară a spațiului, să fie reluată activitatea medicală.

„Toate lucrările de modernizare și eficientizare energetică a Secției Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu (SCJU Sibiu) au fost încheiate, astfel încât un nou spațiu medical va fi, în curând, reintrodus în sistemul județean de sănătate,” transmite sursa citată. 

Secția Chirurgie I dispune de 11 saloane, o sală de tratament și un oficiu, toate trecând prin ample lucrări de modernizare.

Potrivit autorităților județene, au fost înlocuite rețelele de alimentare cu apă și de canalizare, instalația electrică, iar grupurile sanitare au fost complet reabilitate, fiecare pacient având acces la acestea direct din salon. Separat, aparținătorii pacienților au la dispoziție o toaletă cu acces din holul central. A fost instalat și un sistem de climatizare automatizată și unul de tip „nurse call” care permite comunicarea directă bolnav – asistent. 

Pereții exteriori ai clădirii au fost termoizolați, iar geamurile și ușile înlocuite. În întreaga secție a fost instalat un sistem integrat de supraveghere și semnalizare la incendiu.

În cadrul lucrărilor de la Secția Chirurgie I, au fost modernizate inclusiv cinci cabinete pentru investigații medicale aparținând Compartimentului „Endoscopie”, aflat în imediata apropiere. 

„Toate aceste lucrări au fost cuprinse într-un proiect mai amplu de reabilitare a unor spații aparținând SCJU Sibiu, care a mai inclus alte trei secții: Chirurgie II, Ortopedie și Urologie. În prezent, în subsolul tehnic al clădirii care adăpostește aceste secții, mai au loc unele intervenții la rețeaua de apă și canalizare,” se arată în comunicatul de presă aminitit. 

Pentru realizarea întregii investiții la secțiile amintite, Consiliul Județean Sibiu a obținut fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, de aproximativ 20 milioane lei, la care se adaugă o contribuție proprie a instituției în cuantum de 4 milioane lei.  

În plus, pentru lucrările de finisaj interior la secțiile Chirurgie I și Ortopedie, compania Romgaz a contribuit cu suma de 1,2 milioane lei. 

foto CJ SIbiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Norm

Acum 1 lună

Și pe fereastră o priveliște grotească, containăre pe post de spații medicale, o priveliște sumbră pentru pacienții pe care trebuie să îi serviți. S-au plătit bani grei către firma fostului șef de la Tehnic Dârjan, angajat al spitalului pe funcție de conducere și cu firmă de containere modulare DNA a dormit
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus