Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Claudiu Mureșan, senatorul social-democrat de Sibiu, este noul președinte al Comisiei pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială din Senat

Claudiu Mureșan, senatorul social-democrat de Sibiu, este noul președinte al Comisiei pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială din Senat

Senatorul de Sibiu Claudiu Mureșan a devenit, începând cu 16 octombrie 2023, președinte al Comisiei pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială din cadrul Senatului României. În timpul actualului mandat parlamentar, senatorul Claudiu Mureșan a mai îndeplinit funcțiile de președinte al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital și de președinte al Comisiei pentru mediu din Senatul României.

Claudiu Mureșan: „Azi am condus ședința Comisiei pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială, în care am dezbătut patru proiecte legislative importante. De departe însă, o mare provocare este reprezentată de proiectul care a intrat în această sesiune în dezbaterea comisiilor și mă refer la noua lege a semnăturii electronice. Este o schimbare legislativă majoră, de care România are nevoie, una care este aşteptată atât de persoane fizice, cât şi de companii. Actuala lege este una perimată, desprinsă total de realitatea anului 2023, veche de 22 de ani. Am lucrat în mediul bancar, am condus companii și știu cât este de importantă siguranța în tranzacţiile online și nu numai. Mecanismul care dă securitate acestor tranzacţii este semnătura electronică. Sper ca noua lege să fie una dintre cele mai bune din Europa, să fim un exemplu de bune practici și îmi doresc mult să pot contribui, din noua poziție de președinte al Comisiei pentru comunicații, tehnologia informației și inteligență artificială, la succesul acestui proiect important”.

Economist de profesie, Claudiu Mureșan s-a alăturat de curând echipei Partidului Social Democrat. Claudiu este licențiat al Academiei de Studii Economice din București, are un master în Drept European la Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” din cadrul  Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, cursuri postuniversitare în Managementul Instituțiilor Publice și al Societăților Comerciale la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca și un Executive MBA / Romanian – French Inde Professional MBA (CNAM Paris - ASE București). A condus filiala ABN AMRO Bank din Sibiu și a activat în mediul privat, unde a condus afaceri dezvoltate în parteneriat cu companii locale sau cu capital străin, a fost director de restructurare, CEO și membru în Consiliile de Administrație ale unor companii private.

PSD Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 842

Comentarii

3 comentarii

Ovidiu Oanta

Acum 1 lună

Cum s-a mutat in barca rosie a si prins elan pe o Comisie :))) . BVOOO
Raspunde

V

Acum 1 lună

Iata adevaratul motiv al trecerii la psd-cascavalul. Acesta e pretul unui senator.
Raspunde

Asdf

Acum 1 lună

ce era Elena CEAUSESCU ca si academician super... asta o depaseste la cate se pricepe :) dintr-o data este smecher si pe IT (in gandirea mea de simplu muritor ca sa fi presedinte a unei astfel de comisii ar trebui sa fii cu studii si experienta in domeniu nu un ciurlibulii cu studii economice) si a primit "ce a negociat" de la PSD-PNL ciolanul de ros pe care probabil i l-au promis ca doar Politica este o C... si se face cu cine da mai mult si mai bine... RUSINE pentru modul in care a actionat si ce a facut ca sa prinda ciolanul ca doar si rechinul daca simte miros de sange musca cu sete si placere.... ATENTIE!!! cu cine votati anul viitor ca astfel de specimene sa ajunga la sapa de lemn nu la fraiele tarii si sa isi bata joc in continuare de noi astia care le platim salariile si viata de lux pe care o au.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus