Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

ARTmania 2024: Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar şi Taine, primele trupe care vor urca pe scena festivalului anul viitor

ARTmania 2024: Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar şi Taine, primele trupe care vor urca pe scena festivalului anul viitor

Satyricon, The Flower Kings, Monuments, Borknagar şi Taine sunt primele trupe confirmate la ediţia de anul viitor a ARTmania Festival, care va avea loc în perioada 26-28 iulie 2024, în Sibiu, au anunţat vineri, organizatorii printr-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Satyricon este o "adevărată legendă a black metalului, formaţia norvegiană Satyricon va aduce un sunet puternic şi intens pe scena Artmania Festival 2024. Cu o carieră ce se întinde pe peşte trei decenii, trupa a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea şi popularizarea black metalului norvegian. Fondată în 1991, trupă este condusă de figuri-cheie precum Satyr şi Frost şi se remarcă prin sunete de chitară distorsionate, blast-beat-uri puternice şi versuri învăluite în teme că natura, mitologia nordică, nihilismul şi ocultismul", potrivit comunicatului de presă.

The Flower Kings condusă de talentatul chitarist şi compozitor Roine Ştolţ, este "o trupă de rock progresiv cu o carieră bogată care a debutat în 1995. Trupa se remarcă prin sensibilitatea melodică, versurile complexe şi diversitatea influenţelor muzicale, care variază de la elemente de rock'n'roll până la note clasice şi acorduri de jazz", spun organizatorii festivalului de la Sibiu.

Monuments este o trupă "britanică de metal progresiv cu o carieră de peste o decadă, cunoscută pentru abilităţile tehnice impresionante ale membrilor săi şi pentru compoziţiile lor complexe. Cu un sound distinctiv bazat pe riff-uri de chitară complexe, ritmuri de tobe tehnice şi vocale impresionante, Monuments şi-a câştigat un loc solid în lumea muzicii metal progressive", potrivit celor de la Festivalul ARTmania.

"Borknagar - Trupa norvegiană Borknagar, cunoscută pentru abordarea sa muzicală complexă şi exploratoare, se alătură line-up-ului Artmania Festival 2024. Albumul lor "True North" aduce o perspectivă proaspătă asupra black metalului progresiv, marcând un capitol nou în evoluţia lor. Cu influenţe variate şi explorarea temelor diverse, Borknagar se pregăteşte să cucerească inimile publicului", se arată în comunicatul de presă.

Taine este prima trupă românească confirmată pentru ediţia din 2024 ARTmania Festival de la Sibiu.

"Cu o carieră ce se întinde pe peşte două decenii, trupa Taine se remarca pe scena de underground româneasca cu un sound puternic şi inovator. Recent, trupa a lansat albumul "Chaos and Contemplation, " un material ce reflectă creşterea şi evoluţia lor ca artişti", anunţă organizatorii.

În cadrul evenimentului "CLOSING 2023 - Evenimentul de Închidere ARTmania Festival 2023, " parte a proiectului "Punţi Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural," care a avut loc pe 19 octombrie în Club Quantic, au participat cinci trupe: AXiS, Awake the Demons, Warhymn, June Turns Black, şi Alpha Q.

Prin votul publicului şi al juraţilor, două trupe remarcabile au fost desemnate câştigătoare şi vor urca pe scena Artmania Festival 2024: Awake The Demons şi Alpha Q.

Juriul a fost format din: Cristi Gram (Chitarist Phoenix), Lenţi Chiriac (Radio România), Irina Marinescu (Rock FM), "Emi" Archicon (PR & Booking Quantic Club) şi Codruţa Vulcu (director ARTmania Festival). 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus