Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
6°C

Peste 450 de participanți la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Cultural Sportiv montan „Zilele Nordic” – Decathlon Challenge

Peste 450 de participanți la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Cultural Sportiv montan „Zilele Nordic” – Decathlon Challenge

În perioada 20-22 octombrie, la Gura Râului a avut loc cea de-a VI-a ediție a Festivalului Cultural Sportiv montan „Zilele Nordic” – Decathlon Challenge. Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat peste 450 persoane, dintre care aproximativ 350 au fost implicate direct în desfășurarea evenimentelor. Peste 180 de participanți au făcut parte din categoria copii și tineret.

La fel ca în anii trecuți, festivalul s-a desfășurat pe cinci categorii.

Astfel, a avut loc Lira Carpatină „Sus pe creasta munților”, ediția a VI-a și etapă în cadrul Campionatului Național al concursului cu același nume. Au fost trei probe de concurs (proba cultural - artistică, proba stand expozițional și proba slideshow / video).

La ediția a VI-a a concursului de eco-turism sportiv montan „Cupa Prieteniei / Decathlon Challenge”, Memorial Ștefan Eremia au fost patru probe de concurs: traseu montan, testare noțiuni teoretice specifice, orientare în teren și proba specială.

Festivalul Concurs „Maraton Folk și Cântece de Munte” a ajuns anul acesta la ediția a VI-a. A avut două etape. Prima etapă de concurs a fost împărțită, de asemenea, în două categorii: interpreți până în 18 ani și grup până în 18 ani. Fiecare concurent  sau grup a interpretat o piesă (cover sau compoziție proprie), invitând prin „tragere la sorți” pe scenă următorul concurent. Compozițiile proprii au fost punctate în plus.

Cea de-a doua etapă a fost cea de concert. Recitalul a fost prezentat de participanții la festival și de invitați. Fiecare artist a prezentat trei piese, invitând prin „tragere la sorți” pe scenă următorul artist sau grup.

În cadrul târgul de promovare cu specific montan „Pro-Mont”, participanții, organizatorii, partenerii, colaboratorii, sponsorii și invitații au putut amenaja un stand. Au fost expuse și distribuite materiale și produse promoționale, oferte, au fost discutate contracte și parteneriate. Târgul a fost desfășurat pe toată durata evenimentului la fel ca și Festivalul toamnei – Gura Râului.

„Scopul acestui eveniment este promovarea principalelor zone de interes turistic din Județul Sibiu, a Turismului Montan practicat într-un mod organizat, civilizat, ecologic, precum și scoaterea în evidență a valorilor ce rezultă din practicarea acestor activități. Întâlnirea montaniarzilor  din toate zonele țării are ca scop comun muntele și participarea la activități culturale, eco-sportive și de agrement în spațiul montan al Județului Sibiu, dar și atragerea copiilor și a tineretului spre practicarea acestor activități”, spun organizatorii.

Evenimentul a fost organizat de Clubul de Turism și Ecologie Montană „Nordic Grup” Sibiu, în parteneriat cu Primăria Comunei Gura Râului - Consiliul Local Gura Râului. 

La evenimente au participat reprezentanții a 28 de organizații de profil din mai multe zone ale țării, precum și mulți alți iubitori ai muntelui și a activităților specifice.

Organizații:

- F.R.T.S;

- C.T. „Nordic Grup” Sibiu;

- C.T. „Lupii Argintii” Sibiu;

- C.T. „Carpații de Curbură” Râșnov;

- C.T. „Aventură în Natură” Romania;

- „Mioritic” Romania;

- C.T. „Montaniard” București;

-  „Olimp” Sibiu;

- C.T. „Turalpin” Făgăraș;

- C.T. „ Balta Mică  a Brăilei";

- C.T. „RestArt” Curtea de Argeș;

- C.T. „Victoria” Brașov ;

- Cercetașii „Turre Pitz” Mediaș;

- C.T. „Coridalys”  Mediaș ;

- C.T. „Săgeata  Munților” Sibiu;

- C.T. „Șoimii Dunăreni” Brăila ;

- C.T. „Vanturarita” Rm. Valcea;

- C.T. „Montaniard” București;

- „Monom” București;

- C.T  „Busola Carpatina”  Baia Mare;

- C.T. „Iacomy” Piatra Neamț ;

- Asoc.„Wildsport” Rm. Vâlcea;

- C.T. „Dragoneii” București;

-  Palatul Copiilor Sibiu;

-  „Amurg” Giurgiu;

- „Triumf” București;

- C.T. „Caraiman” Câmpina;

- As. „Carpatia” . 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus