Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-1°C

Ciolacu: Acordarea burselor de merit pentru elevi cu media 2, o situaţie anormală. Acest lucru nu poate fi acceptat

Ciolacu: Acordarea burselor de merit pentru elevi cu media 2, o situaţie anormală. Acest lucru nu poate fi acceptat

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că acordarea burselor de merit pentru elevi care au media 2 reprezintă "o situaţie total anormală".

El a menţionat că a discutat cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi cu sindicatele de învăţământ pentru identificarea unei soluţii, astfel încât bursa de merit să reflecte performanţa şcolară.

"Am văzut situaţia total anormală, prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit. Acest lucru nu poate fi acceptat în continuare. Am avut o discuţie cu doamna ministru Deca şi cu sindicatele din învăţământ şi sperăm, cât mai repede, să avem o soluţie prin care bursa de merit să reflecte performanţa şcolară. Să fie o distincţie foarte clară între bursa de merit şi bursele sociale, care au destinaţie în primul şi în primul rând pentru a reduce abandonul şcolar", a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres

După cum a scria Turnul Sfatului la începutul săptămânii, 1,59 este cea mai mică medie din județul Sibiu pentru care se acordă bursa de merit. De asemenea, Sibiul mai are alte trei medii sub cinci, pe baza cărora elevii vor primi o astfel de bursă. Mai multe detalii în materialul de mai jos:

1,59 este cea mai mică medie din județul Sibiu pentru care se plătește bursa de merit. Directoare de școală: ”Aplicăm legea, ce comentariu să am?”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

13 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Si-a piedut vocea mintind si tot nu tace.
Raspunde

Rostogan

Acum 1 lună

Tare ingramadit trebuie sa fii ca sa ajungi sa dai o astfel de reglementare si sa te umpli de ridicol. Se putea face foarte simplu o simulare a ceea ce se va intampla, dar asta presupunea o minima inteligenta. In alte tari, ministrul educatiei ar fi demisionat urgent dupa asemenea gafa.
Raspunde

M.Elena

Acum 1 lună

Un alt aspect legat de BURSELE DE MERIT: sunt elevi care se încadrează la acest tip de bursă, dar au foarte multe absențe sau n-au venit deloc la ore în acest an școlar. În același timp, un elev care are BURSĂ SOCIALĂ o pierde în lunile cu zece sau mai multe absențe nemotivate. E normal ??
Raspunde

Enciu

Acum 1 lună

Numai bursa de merit de pierde daca ai mai mult de 10 absențe nemotivate pe luna. Bursa socială se acorda.
Raspunde

Profu

Acum 1 lună

Dle prim-ministru, nu va legați de cei care iau burse de merit cu media 2! Aceștia sunt viitorii votanți ai dvs!
Raspunde

Emila

Acum 1 lună

ciorapu se miră că a ieșit cu scandal, că a dat la votanții lor, proștii

Raspunde

Mora

Acum 1 lună

Astea sunt politicile educaționale de zeci de ani în România. Să distrugă ideea de educație și de performanță intelectuală. Măsura asta e gândită anume să-i descurajeze pe elevii buni/mai buni. Mai buni de 1,59 acum. Tot așa a fost când au pornit morile de "diplome universitare". Toată lumea care vrea are "diplomă", la angajare contează "diploma" și pilele, nu media, cursurile sunt de pe vremea lui Stalin, și atunci "nu are rost" să înveți. Probabil că noi românii suntem "educați" să fim buni executanti ai unor ordine, nu cei care ne hotărâm soarta. Un popor needucat, fără elite intelectuale reale - nu măscăricii de acum -, poate să fie mult mai ușor manipulat sau chiar distrus. Până acum, de multe zeci de ani, politicile educaționale descurajază elitele reale. Dacă acum descurajează pe și pe cei de peste 1,59... e nasol. E o altă etapă. Iar acum visul ăsta urât se numește România educată, dar el a început înainte. Mult înainte. Dar totuși, încă românii, fiind inteligenți nativ, pun preț pe educație și-și educă cât de bine pot copiii, chiar și în sistemul ăsta educațional total imoral. Sistem educațional unde încă sunt și profesori buni, până la nivelul liceelor, că-n universitar e locul călduț al securității, al hoților, impostorilor, plagiatorilor, ticăloșilor și degradaților de tot soiul.
Raspunde

@Moira

Acum 1 lună

Asta e politica care nu se impune de afara. De cei care vor sa transforme școala într-o instituție de entertement. Copilul să facă la școala doar ceea ce îi place. Școala este o instituție de educație, nu instituție în care să-ți cauți fericirea.
Raspunde

Unul

Acum 1 lună

"Bursă de merit" pentru media 1,59 dau numai ca să distrugă ideea de elev bun, cu bursă de merit. Ticăloșii care conduc, lovesc perfid viitoarea elită intelectuală a țarii, încă din timpul liceului. Tot așa au făcut în universități, după 2003, când au pornit morile de diplome, iar apoi , la angajare, diploma unui șef de promoție valora la fel cu una cumpărată. Elitele reale nu-și pot trăda poporul.
Raspunde

Ceac Noris

Acum 1 lună

Așa se întâmpla când legile sunt făcute de foști elevi repetenți ! Acum au devenit inteligenți si se vede asta , doar au doctorate !!
Raspunde

Simona

Acum 1 lună

Bursele pot fi de la 8.50 sau 9.00.
Raspunde

Liviu

Acum 1 lună

Propun sa primească bursele doar de la Flancoooo
Raspunde

Maria

Acum 1 lună

Bursele de merit sau sociale nu se acorda pe luna în care elevul a acumulat 10 absente nemotivate. Cum poate un elev sa aibă media 2 dacă pentru a fi promovat are voie de media 5. Elevii foarte slabi ajung la o medie peste 6, din câte am observat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus