Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Guvernul va adopta o hotărâre de susţinere a candidaturii României pentru a găzdui o finală Europa League

Guvernul va adopta o hotărâre de susţinere a candidaturii României pentru a găzdui o finală Europa League

Guvernul va adopta, în şedinţa de vineri, o hotărâre prin care susţine candidatura României pentru găzduirea finalei Europa League din 2026 sau 2027, a informat premierul Marcel Ciolacu.

"Vom adopta hotărârea de Guvern prin care susţinem candidatura României pentru găzduirea finalei Europa League din 2026 sau 2027. Sper să putem repeta momentul 2012, când Arena Naţională a găzduit finala aceleiaşi competiţii", a precizat prim-ministrul, la începutul şedinţei săptămânale a Executivului, scrie Agerpres.

Proiectul prevede asigurarea cadrului legal în vederea organizării Finalei UEFA Europa League la Bucureşti, fiind necesare în acest sens o serie de scrisori de garanţie sau de confirmare, care presupun angajamentul instituţiilor statului pe diferite paliere.

Totodată, urmează să fie constituit un comitet interministerial de coordonare, structură fără personalitate juridică, care are ca obiectiv asigurarea condiţiilor necesare, obţinerea dreptului de organizare, precum şi pregătirea şi desfăşurarea efectivă la Bucureşti a Finalei UEFA Europa League din 2026 sau 2027.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa miercuri că a semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii. Potrivit acestuia, calendarul este unul "strâns", iar termenul pentru depunerea candidaturii ca oraş organizator este 15 noiembrie.

"Alte trei ţări candidează pentru organizarea evenimentelor: Germania, Turcia şi Scoţia. După deliberările UEFA, oraşele care vor găzdui cele două finale vor fi anunţate în mai 2024", menţiona Nicuşor Dan.

Arena Naţională este cel mai mare stadion al României, inaugurat în septembrie 2011.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus