Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Documentarul despre Arsenie Boca, sold-out pentru a doua oară la Sibiu

Documentarul despre Arsenie Boca, sold-out pentru a doua oară la Sibiu

Documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" va avea a doua proiecţie sold-out în 1 noiembrie, după cea din 17 octombrie de la Sibiu, interesul fiind în continuare foarte mare pentru acest film despre părintele Arsenie Boca, despre care Arhiepiscopia a spus că ar trebui interzis, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

"Este Filmul de Miercuri prezintă 'Arsenie. Viaţa de apoi', un documentar în regia lui Alexandru Solomon. Pornind pe urmele călugărului într-un pelerinaj fictiv, filmul îşi călăuzeşte publicul, cu umor şi fantezie, prin haosul lumii moderne. Proiecţia va avea loc miercuri, 1 noiembrie, de la ora 20,00, la Sala Mică a Centrului Cultural 'Ion Besoiu'. Biletele s-au epuizat în câteva zile de la anunţarea evenimentului. Filmul ne poartă pe urmele lui Arsenie Boca împreună cu douăzeci de pelerini aleşi în urma unui casting. Povestit prin ochii credincioşilor, observaţi de un regizor necredincios, acest road movie surprinde realitatea puterii socio-economice a Bisericii într-o lume care nu mai are de ales decât să creadă în miracole", se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Este Film.

Prima proiecţie a documentarului "Arsenie, Viaţa de apoi" a avut loc în 17 octombrie, în prezenţa regizorului Alexandru Solomon şi a unuia dintre producători, Ada Solomon, în cadrul Festivalului Astra Film. Atunci, Ada Solomon a declarat, după proiecţie, că scandalul iscat în jurul acestei producţii cinematografice o face să-i înţeleagă pe români mai puţin, în condiţiile în care "cantitatea de ură, de murdărie pe care a primit-o fără drept de apel şi câteodată la nivel foarte personal e greu de dus".

Prezent la proiecţie şi la discuţiile de după, regizorul Alexandru Solomon a precizat că acest scandal a fost "surprinzător", dar că "este o dezbatere bună".

"Ce poate fi mai surprinzător ca Arhiepiscopia Sibiului să îşi pună problema ce e un documentar. Niciodată filmul documentar nu ar fi ajuns să fie dezbătut de Arhiepiscopie, de Patriarhie, de tot felul de instituţii, care mai de care, PSD Sibiu, PNL Arad. Nici nu ştiau că există genul. Acum au aflat. Şi şi-au pus problema: este un documentar sau nu este un documentar? Păi foarte bine. Este o dezbatere bună", a spus Alexandru Solomon.

Acesta a mărturisit că "se aştepta la reacţii contrare" legate de filmul său.

"M-am străduit cu toate puterile mele să fac un film care să nu jignească şi care să nu rănească credinţa oamenilor. Nu e vorba despre asta", a precizat Alexandru Solomon.

Arhiepiscopia Sibiului a criticat documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" al regizorului Alexandru Solomon într-o scrisoare deschisă publicată înainte de prima proiecţie a filmului la Sibiu, pe site-ul Mitropoliei Ardealului şi acuză că "filmul este o nefericită încercare de a batjocori un popor şi valorile lui spirituale. Viaţa părintelui Arsenie Boca, jignitor parodiată, nu este altceva decât un pretext de ridiculizare şi jignire a mii şi mii de credincioşi ai Bisericii Ortodoxe". 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Sunt preoti torturati si ucisi in bataie de comunisti pentru ca refuzau inscrierea in CAP si n-au mai fost declarati sfinti.
Raspunde

Un cititor

Acum 1 lună

S-a străduit dar n-a reușit. Săracul om, face și el ce poate ca să trăiască. Cultura în care a fost educat îi dă voie să facă orice pentru bani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus