Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
6°C

Un milion de euro pentru profesorii din învățământul în limba germană. În Sibiu sunt cel puțin un sfert din cadrele didactice din țară

Un milion de euro pentru profesorii din învățământul în limba germană. În Sibiu sunt cel puțin un sfert din cadrele didactice din țară

Republica Federală Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, a anunțat astăzi că sprijină din nou proiectul "Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limbă germană din România", cu o sumă totală de 1.000.000 de euro.

Asta, în condițiile în care anul trecut a fost de 1,33 de milioane de euro. Finanțarea inițială a fost în 2022 de 753.260 de euro, iar apoi a fost majorată cu 580.000 de euro.

În acest an, s-a propus inițial 900 de mii de euro, iar suma a fost suplimentată cu o sută de mii de euro.

"Republica Federală Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, sprijină din nou proiectul 'Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limbă germană din România' cu o sumă totală de 1.000.000 de euro. Finanţarea iniţială de 900.000 de euro a fost suplimentată cu 100.000 de euro. Ambasadorul Germaniei, dr. Peer Gebauer, şi directorul general al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sift, au semnat astăzi la Ambasada Germaniei la Bucureşti acordul de finanţare pentru întreaga sumă de 1.000.000 de euro", se arată într-un comunicat de presă remis luni Agerpres de Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, peste 900 de profesori şi educatori vor putea să beneficieze astfel de aceste indemnizaţii. Scopul este de a asigura o predare de înaltă calitate în limba germană. În cadrul proiectului sunt sprijinite şi echipe de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru învăţământul în limba germană maternă.

"Putem suplimenta şi anul acesta finanţarea pentru învăţământul în limba germană. Acest lucru mă bucură foarte mult, deoarece proiectul aduce o contribuţie semnificativă la promovarea limbii germane, pentru minoritatea germană şi pentru înţelegerea reciprocă. Peste 22.000 de copii şi elevi beneficiază de predarea limbii germane ca limbă maternă. Prin acest proiect investim în următoarea generaţie şi o susţinem cu profesori şi educatori care se angajează personal pentru o educaţie excelentă. Prin măsuri de formare profesională şi manuale moderne, în România se poate oferi o educaţie în limba germană de înaltă calitate pedagogică. Avem în Fundaţia Saxonia un partener puternic, care s-a ocupat încă de la început de proiectul de susţinere a cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România", a declarat ambasadorul Peer Gebauer.

Cu această finanţare se doreşte susţinerea limbii germane la nivel de limbă maternă în unităţile de învăţământ de stat din România şi reducerea lipsei de cadre didactice calificate, se mai arată în comunicat.

În județul Sibiu, ultima statistică oferită de Institutul Național de Statistică (INS), cea din 2013, arăta că sunt 323 de profesori cu normă întreagă din învăţământul în limbă germană. În același an erau 6.028 de elevi înscriși în învățământul preuniversitar cu predare în limba germană, din totalul de 22.616 elevi, la nivel național.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus