Miercuri,
06.12.2023
Cer Senin
Acum
4°C

270 de elevi cu CES vor învăța într-o școală ridicată de la zero. Director CSEI 1: „Se fac pași importanți pentru dezvoltarea infrastructurii învățământului special”

270 de elevi cu CES vor învăța într-o școală ridicată de la zero. Director CSEI 1: „Se fac pași importanți pentru dezvoltarea infrastructurii învățământului special”

Noul sediu al Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 (CSEI nr. 1) Sibiu a ajuns la un grad de execuție de 75%, anunță reprezentanții Consiliului Județean. Clădirea ar trebui terminată până la finalul acestui an, potrivit datelor făcute publice în cadrul proiectului proiectului. Aici urmează să învețe 270 de elevi cu cerințe educaționale speciale.

Noul sediul al școlii este amenajat pe locul fostei Școli Generale nr. 22 de pe strada Dr. Dumitru Bagdazar din Sibiu. După finalizarea lucrărilor și achiziționarea mobilierului școlar necesar, aici vor fi mutați elevii și profesorii de la CSEI 1, școală care în prezent funcționează într-o clădire nemodernizată de pe strada Filarmonicii din Sibiu.

Potrivit directorului școlii, Dan Kondort, noua clădire va găzdui 270 de elevi cu cerințe educative speciale. Aceștia vor dispune de 29 de săli de clasă, patru cabinete de logopedie, un cabinet de kinetoterapie, un cabinet de consiliere, un cabinet de asistență socială, o sală montesory, o sală de stimulare senzorială, un cabinet medical, un cabinet stomatologic, o sală de pre-profesionalizare, o cameră senzorială, o sală de sport, un atelier de informatică, spații administrative, teren de sport, parcare, și o curte exterioară generoasă.

„Aici vor frecventa activități de terapie un număr de 25 de elevi școlarizați la domiciliu, în jur de 90 de elevi din școala din spital și elevi din școlile care integrează elevi cu CES din municipiul Sibiu și din județ. De asemenea, în noua școală vor preda un număr de 75 de profesori la nivelurile preșcolar, primar și gimnazial și își vor desfășura activitatea numeroși profesori terapeuți specializați în logopedie, terapii ocupaționale, kinetoterapie, consiliere psihologică și alte domenii de educație specială. Prin acest proiect se fac pași importanți pentru dezvoltarea infrastructurii învățământului special iar elevii, părinții și profesorii din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr.1 Sibiu vor beneficia de spații de învățare și recreere plăcute și adecvate, cu toate dotările necesare unei școli moderne care va răspunde nevoilor de învățare a elevilor cu cerințe educative speciale din Sibiu”, spune directorul școlii.

Investiția este făcută de Consiliul Județean și este posibilă datorită unei finanțări din fonduri europene nerambursabile în valoare de 9 milioane lei, pe care instituția a obținut-o prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, dar și a unei contribuții din bugetul propriu, de 4,1 milioane lei. Termenul de finalizare al proiectului este în 31 decembrie 2023.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus