Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Ars HUNGARICA la Sibiu, în noiembrie: scopul festivalului este de a contribui la consolidarea socială și culturală a comunității maghiare din regiune

Ars HUNGARICA la Sibiu, în noiembrie: scopul festivalului este de a contribui la consolidarea socială și culturală a comunității maghiare din regiune

Ediția din acest an a festivalului cultural Ars HUNGARICA din Sibiu va avea loc între 10 și 19 noiembrie, anunță organizatorii, printr-un comunicat de presă. Acesta prezintă tradițiile și bogăția patrimoniului cultural maghiar localnicilor și vizitatorilor deopotrivă. 

Intrarea la toate evenimentele festivalului este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
„Scopul festivalului este de a contribui la consolidarea socială și culturală a comunității maghiare din regiune, la granița Bazinului Carpatic, de a prezenta bijuterii culturale maghiare și de a forma o punte de legătură între oameni și instituții,” transmite sursa citată. 

Evenimentele vor debuta vineri, 10 noiembrie, la ora 12:00, cu vernisajul expoziției „Artiști maghiari din colecția de artă contemporană a Muzeului Național Brukenthal". Vor fi expuse peste 70 de opere de artă, printre care lucrări de Incze Ferenc, Borsos Miklós, Bodor Mária, Nagy Imre, Kós András, Gyenge Imre, Ștefan Orth și Róbert Strebeli .
 
De la ora 19:00, deschiderea oficială va fi urmată de un concert susținut de formația Attacca World Music & Balogh Kálmán din Ungaria, intitulat BIHAR. Formația a folosit colecția abundentă a lui Béla Bartók ca material sursă, în principal melodiile instrumentale și vocale ale compozitorului culese în județul Bihor. Aranjamentele combină elemente de muzică populară autentică cu propriile compoziții. Trupa a fost invitata multor festivaluri de muzică, atât din Ungaria cât și de peste hotare. Membrii formației: Boglárka Raksányi, Levente Székely, Mester Dániel, Csaba Hetessy, Tamás Gyányi, Zoltán Bordás. Artist invitat: Kálmán Balogh, pe care publicul din Sibiu l-a putut admire pentru prima dată în 2007, tot pe scena sălii Thalia. 

Întregul program al festivalului îl puteți vedea aici - Ars Hungarica 2023 – PROGRAM

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus