Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

„Se duc bordurile. Prea repede se duc”. Un sibian arată cum noile borduri de pe o stradă recent reparată se macină. Primăria anunță controale la constructor

„Se duc bordurile. Prea repede se duc”. Un sibian arată cum noile borduri de pe o stradă recent reparată se macină. Primăria anunță controale la constructor

La începutul lunii octombrie, Primăria Sibiu anunța începutul lucrărilor de reparații pe mai multe străzi din oraș. Printre ele - str. Viitorului, tronsonul dintre str. Moara de Scoarță și Calea Gușteriței; str. Balanței, pe porțiunea dintre Calea Gușteriței și str. Nicovalei; str. Emil Racoviță etc. Cel puțin în cazul uneia dintre aceste străzi, la mai puțin de 2 săptămâni după recepția lucrării municipalitatea a cerut constructorului refacerea bordurilor.

„În acest caz (strada Balanței - n.n.) sunt incluse trotuarele, iar ulterior se va înlocui stratul asfaltic de uzură. Vor fi necesare închideri de trafic atunci când se lucrează la carosabil”, a transmis Primăria într-un comunicat de presă.

Potrivit informațiilor oficiale, lucrările de reparații de pe str. Balanței au fost finalizate și recepționate în data de 16 octombrie.

După mai puțin de 2 săptămâni, un sibian i-a transmis consilierului local Ioan Pleșciuc câteva imagini video în care arată calitatea îndoielnică a lucrărilor: borduri „de nisip”. Pleșciuc a făcut publice imaginile video, subliniind că a cerut Primăriei să verifice și să înlocuiască bordurile.

„(...) Am fost și eu acolo, are dreptate: cineva a greșit dozarea cimentului, iar alți oameni care trebuiau să verifice nu au văzut sau nu au fost interesați sa vadă. Am cerut Primăriei să verifice și să înlocuiască bordurile. Un constructor se face de râs, o stradă se sapă a doua oară, niște oameni se supără că risipim banii pe prostii (...) Nu au ce să caute pe stradă așa borduri. Nu pot fi plătite. Primăria nu poate să recepționeze lucrări făcute în halul ăsta”, a scris Pleșciuc pe pagin sa de Facebook.

Am solicitat și noi un punct de vedere de la reprezentanții Primăriei cu privire la acest caz, din care înțelegem că lucrările au fost efectuate de firma Terra Building și că aceasta a fost somată să refacă bordurile. Totodată, Primăria a cosntituit o comisie care va veriica toate lucrările acestei companii.

„La momentul inspecției vizuale din data recepției, Comisia constituită nu a constatat defecte ale bordurilor.

În contextul sesizării primite, Direcția Tehnică a verificat situația în teren și a somat constructorul SC Terra Building să remedieze urgent aceste defecte de pe strada Balanței. Toate bordurile de pe această stradă vor fi înlocuite pe cheltuiala constructorului, dat fiind faptul că reparațiile efectuate pe str. Balanței au termen de garanție de 2 ani. Totodată, Direcția Tehnică va verifica într-un laborator autorizat conformitatea acestor borduri cu specificațiile de calitate din certificatul emis de producător.

De asemenea, Comisia de recepție se va constitui din nou și va verifica încă o dată toate lucrările efectuate de acest constructor în ultima perioadă, pentru a constata dacă situația de pe str. Balanței se repetă și în alte locații”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2342

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Y

Acum 3 săptămâni

Defect de fabricatie de la producator, ****

Raspunde

Un sibian

Acum 3 săptămâni

situatia este similara in tot cartierul Strand 2...zona finalizata anul trecut!!!
Raspunde

Emil

Acum 3 săptămâni

Adevarul e ca oficialii UE modifica anual normele strazilor, pavelelor si bordurilor pentru Romania obligand primarii sa sape continuu transee. In Italia, Germania, Franta, etc, nu exista asemenea santiere permanente cu risipa de betoane.
Raspunde

Mesterul dupe net

Acum 3 săptămâni

Bordurile s-au stricat din cauza felului cum s-a cilindrat asfaltul. O practica de santier este de a te urca cu cilindrul de pe carosabil pe trotuar. Muchia nu tine la aceasta "operatiune" . Nu la producator e vina,ci la constructor.
Raspunde

Cosa Nostra

Acum 3 săptămâni

Iar ne-a prins cetățeanul .. dacă nu ne dadea la Ziar...., Primăria cu cele 7 comisii de para-receptie nici nu sesiza defectele. De ce ar face-o ?? Așa e rost de altă lucrare peste doi ani cand bordura se topește de la ploi !!! Sâc, le-a stricat planurile de afaceri. Gaură în profit !!
Raspunde

Terra Fodor

Acum 3 săptămâni

Pai de unde sa fure FODOR SI TERRA BUILDING bani daca nu din asemenea lucrari castigate la licitatii cu dedicatie! "Bravo" FODOR, iar ****

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus