Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

FOTO Asfaltare degeaba, la 300 de metri de reședința președintelui Iohannis. La două săptămâni după ce a fost asfaltată, Strada G. Enescu a fost săpată la o adâncime de 5 metri

FOTO Asfaltare degeaba, la 300 de metri de reședința președintelui Iohannis. La două săptămâni după ce a fost asfaltată, Strada G. Enescu a fost săpată la o adâncime de 5 metri

La finalul lunii septembrie, strada George Enescu din Sibiu, la două străzi de strada Bâlea, unde președintele Klaus Iohannis își are reședința, a fost asfaltată. Intrarea muncitorilor pe stradă a fost privită cu suspiciune de o parte din locuitori, pentru că acolo se știa de câteva luni că sunt probleme cu rețeaua de canalizare. Cetățenii susțin că au făcut mai multe sesizări la Apă Canal și nu au primit niciun răspuns.

După două săptămâni în urma asfaltării, însă, un canal a cedat, iar societatea Apă Canal a trebuit să intervină de urgență. S-a săpat pe o distanță de 50 de metri la o adâncime de 5 metri, iar toată lucrarea de reabilitare a asfaltului a fost ruinată.

”După ce cu surle și trâmbițe se anunță asfaltarea străzii George Enescu, la două săptămâni după asta arată ca după bombardament. Asta, în condițiile în care s-au făcut mai multe sesizări la Apă Canal cu cel puțin două luni înaintea asfaltarii. Ar fi interesant de știut de ce nu s-a investigat atunci corect și complet situația. Pe lângă asta, au mai deteriorat acum și trotuarele, din cauza greutății camioanelor”, spune un cetățean din zonă.

Apă Canal: ”Am săpat vreo 50 de metri, nu avem ce face”

Conducerea societății Apă Canal susține că nu are cunoștință de sesizări și că nu a fost consultată de primărie înaintea asfaltării. Nici nu ar fi trebuit să o facă, susține Vasile Maier, directorul societății, pentru că nu au fost lucrări ample de reabilitare, ci doar de asfaltare.

”S-a întâmplat. Din păcate se mai întâmplă. A colapsat un canal acolo, lucrarea trebuia executată. Săpăm, înlocuim canalul de acolo, iar apoi, conform procedurilor, refacem zona. Acolo este un tub de beton vechi de 80 de ani, după atâția ani e normal să cedeze și betonul. Am săpat vreo 50 de metri, nu avem ce face. Situația s-a remediat, s-a desfundat, apa nu va mai refula”, explică Vasile Maier.

Directorul Apă Canal spune că pentru o asfaltare nu trebuiau anunțați de Primăria Sibiu.

”Ei când fac o investiție ne anunță, dar de această dată a fost doar pe partea de circulație, s-a turnat un strat de asfalt”, mai spune Vasile Maier.

Primăria Sibiu: ”Se va efectua recepția lucrărilor pentru a verifica refacerea corespunzătoare a zonei afectate”

Primăria Sibiu susține că pe strada George Enescu a fost o intervenție de urgență și că specialiștii din cadrul instituției vor inspecta lucrările pentru ca strada să fie la finalul lucrărilor la fel cum era înainte.

”SC Apă Canal a notificat Primăria Sibiu vineri, 27 octombrie, cu privire la o intervenție de urgență pentru remedierea unui defect la rețeaua de canalizare.  Conform regulamentului de gestionare a acestor intervenții pe domeniul public, SC Apă Canal lucrează în prezent la refacerea zonei afectate, fiind intervenții mai ample și durată, dat fiind faptul că defectul a survenit la peste 5 m adâncime, iar straturile trebuie refăcute corespunzător. Ulterior, Serviciul de Administrare a Domeniului Public va efectua recepția lucrărilor pentru a verifica refacerea corespunzătoare a zonei afectate. În cazul în care refacerea nu este conformă, se va notifica operatorul pentru remedieri.

Evident, astfel de intervenții de urgență la orice rețea de utilități nu se pot programa. În schimb, de fiecare dată când Primăria Sibiu modernizează o stradă, s-au reabilitat sau extins rețelele de apă și canalizare, dacă este necesar, coordonându-se lucrările”, transmite purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

De altfel, chiar în această dimineață un reprezentant al primăriei s-a deplasat pe strada Enescu pentru a vedea lucrările, spun oamenii din zonă.

Apă maro

Sibienii care locuiesc pe strada George Enescu sunt nemulțumiți de situație. Ei spun că au exemplul altor străzi din municipiu, unde, în urma reparațiilor, au apărut gropi. În plus, susțin ei, mașinile de intervenție ale societății de apă-canal ar fi distrus trotuarele.

”Au săpat până la 5 metri, au umplut la loc, dar fără să compacteze. Camioanele au staționat pe trotuar, s-a crăpat asfaltul de acolo, bordurile s-au deformat. Așa știu instituțiile din subordinea primăriei să planifice lucrurile și să execute apoi lucrările. Ar trebui să refacă toată lățimea străzii, nu doar zona unde a fost afectată. Și acum, noi rămânem cu o stradă varză pentru următorii 30 ani, cu cârpeli și trotuarele distruse… Nu mă aștept să facă ceva. E singura stradă din câte a refăcut primăria pe care nu s-au refăcut și trotuarele. Și pe lângă asta, așa cum erau, le-au distrus și mai mult. Sincer, nu e nimeni absurd, se poate întâmplă oricând, dar măcar reparația să fie făcută ca lumea, compactat bine, frezat, și refăcută toată lățimea străzii… Asta ar trebui să impună primăria. Oricum, jumate din stradă a fost săpată, jumătatea cealaltă a fost distrusă cu excavatorul. În plus, trebuie să schimbăm constant filtrele de apă pentru că e foarte murdară. Și Apă Canal zice că e bună apă…”, precizează un locuitor din zonă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Mihai Popa

Acum 1 lună

Au lucrat mult si prost! Daca au sapat pentru canalizare, de ce avem apa murdara cate o platim ca apa potabila? Cred ca directorul habar nu are cu ce se mananca aceste servicii publice din moment ce vorbeste de colapsarea retelei. Rusine sa va fie, va laudati ca aduceti bani europeni si ne dati apa ca de canal pe robinetul din bucatarie!
Raspunde

Carcotel

Acum 1 lună

Treaba de Fodoristan :))))
Raspunde

Sibian Neimbecil

Acum 1 lună

Asa e cand esti o prapadita de firma de stat si primesti bani mocca sa mimezi investitii. Iar ca management, toti prapaditii aciuiti acolo sa nu faca nimic. In Strand, cartier reabilitat si cu toate utilitatile cica schimbate, au inceput gunoaiele astea de la Apa Canal sa sape din nou.
Raspunde

Jean de Esseintes

Acum 1 lună

Din pacate companiile de utilitati cam saboteaza primaria. Sunt astfel de exemple in tot orasul. Pacat. De parca ei nu fac parte din aceeasi comunitate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus