Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Magazinele Lidl din Sibiu, amendate cu 235.000 de lei de Protecția Consumatorului: furau la cântar

Magazinele Lidl din Sibiu, amendate cu 235.000 de lei de Protecția Consumatorului: furau la cântar

În ultimele zile, toate magazinele Lidl din Sibiu au intrat în vizorul celor care se ocupă cu protecția consumatorului. Acțiunile fac parte dintr-o amplă campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare, în domeniu, în toate magazinele acestui operator economic. În Sibiu au fost constatate nereguli care au dus la aplicarea a 21 de amenzi și la două avertismente. 

În urma controalelor efectuate în aceste zile de Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor Sibiu (CJPC) au fost constatate o serie de nereguli în magazinele Lidl. Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții instituției au fost aplicate 23 de sancțiuni dintre care 21 de amenzi contravenționale în valoare de 235.000 lei și două avertismente.

De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse neconforme, în valoare de 4.250 lei.

Conform informațiilor obținute de Turnul Sfatului, cele mai frecvent abateri constatate de către comisarii CJPC Sibiu au fost comercializarea unor produse alimentare cu diferențe de gramaj față de cel menționat pe ambalaj, a unor produse alimentare cu ambalaj depreciat sau comercializarea unor fructe și legume cu modificări organoleptice (adică stricate sau care încep să se strice și care pot avea pete de mucegai, zone moi, pete necorespunzătoare etc, n.r.) sau de o calitate inferioară, la raft fiind menționată calitatea I.

De asemenea, în Lidl-urile din Sibiu, comisarii transmit că au găsit condiții de depozitare și igienă necorespunzătoare, cu reziduuri și rugină, surplus de gheață, reziduuri pe paviment, agregate de refrigerare neigienizate ori depozitare a produselor în spațiul destinat în temperatură neconformă.

În zona de panificație au fost găsite tăvi cu grad avansat de arsură, stative pentru tăvi și rafturi metalice cu grăsime arsă și mizerie. 

Spațiile de refrigerare și de congelare folosite erau neigienizate, cu praf, resturi alimentare, impurități, cu ventilatoarele de la agregatele de răcire având depuneri masive de praf, impurități, rugină sau gheață. 

Nu au lipsit nici comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită, adică produse expirate. 

Acțiunea de control a fost organizată de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Sibiu sub coordonarea conducerii ANPC.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

11 comentarii

Eu

Acum 4 săptămâni

După ce că duc profitul afara din Romania, ne mai fura și la cantar.... Deci pe cine fac străinii hoți????
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 4 săptămâni

Rușine!!! Niste nesimțiți de sus până jos!!
Raspunde

Fetean

Acum 4 săptămâni

Este adevărat , sunt încălcate reguli
Raspunde

Ovidiu Oanta

Acum 4 săptămâni

(Acest mesaj a fost șters deoarece conține injurii)

Raspunde

Adrian Olariu

Acum 4 săptămâni

Dezamagitor......am observat ca au pus pe usa de la toaleta anuntul " acces interzis " ,probabil ca nu mai au chef sa o intretina. ( Lidl Selimbar )
Raspunde

Emil

Acum 4 săptămâni

In Sibiu, hotul sfinteste locul.
Raspunde

Argument

Acum 4 săptămâni

Supermarketurile doar comercializează produsele altor firme cu care au contracte, inclusiv românești. Deci ar trebui amendate pentru lipsa la gramaj mai întăi producătorii respectivi, iar apoi și comerciantii, care poate nu verifică destul de bine marfa primită.
Raspunde

Sibianca

Acum 4 săptămâni

Să meargă în control la Profi Țiglari , e jale , e mizerie și în magazin , am găsit sâmbătă ouă expirate din 25 octombrie ...
Raspunde

Nemultumit

Acum 4 săptămâni

Doamne ferește sa intri acolo..... Cel mai jegos magazin, de la paznic, personal, marfa sunt ,,varza,, Nu mai calc acolo nici sa îmi dea gratis marfa!
Raspunde

Dorin Teodorescu

Acum 4 săptămâni

Publicarea unui raport de control nu se cheamă jurnalistică. Mai grav este faptul că n'ați dat cuvântul firmei. Acestea nu sunt dovezi de presă independentă...
Raspunde

Nicolae Săliștean

Acum 4 săptămâni

Protecția Consumatorului. Ce s-ar face ei fără aceste multinaționale?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus