Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
1°C

Ciprian Faraon, prezent la Smart City Expo & World Congress din Barcelona: „Soluțiile SMART sunt viitorul”

Ciprian Faraon, prezent la Smart City Expo & World Congress din Barcelona: „Soluțiile SMART sunt viitorul”

Ciprian Faraon și Silviu Hadăreanu fac parte din delegația României la conferința internațională Smart City Expo & World Congress, care are loc în această săptămână la Barcelona, în Spania.

Cei doi sibieni participă la eveniment la invitația Ambasadei SUA la București și a Asociației Smart City România. 

„Viitorul orașului Sibiu depinde în mare măsură de pregătirea și capacitatea primarului”

Ciprian Faraon, președintele organizației municipale Sibiu a Partidului Forța Dreptei Sibiu, spune că participarea la acest eveniment major este o pregătire pentru candidatura sa la funcția de primar. El consideră că viitorul Sibiului depinde de capacitatea primarului de a înțelege și implementa tehnologii smart city.

„Am dat curs invitației Amabasadei SUA la București și a Asociației Smart City România de a face parte din delegația României la Smart City Expo & World Congress 2023  BARCELONA. Este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului din Europa. Dincolo de dorința de a fi în permanență informat despre ce este nou în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, cunoscută și sub denumirea de tehnologie digitală, mi s-a părut un act firesc de pregătire al parcursului candidaturii mele pentru poziția de primar. Viitorul orașului Sibiu depinde în mare măsură de pregătirea și capacitatea primarului, de a înțelege nevoia utilizării unor astfel de tehnologii digitale. Este nevoie de viziune, de abilitate, de experiență, de adoptarea bunelor practici. Vom introduce în programul de guvernare locală, pe care-l vom prezența în cursul anului viitor, soluțiile pe care Ciprian Faraon le-am înțeles a fi esențiale pentru a corecta sau îmbunătăți aspectele ce țin de mobilitate, guvernare și economie locală, de infrastructură, de siguranța cetățenilor”. a transmis.

Silviu Hădăreanu:  „S-au punctat elemente importante  și soluții din infrastructură informatică pentru mobilitatea viitorului și a orașelor inteligente”

Conferința reunește peste 24.000 de profesioniști din domeniul tehnologiei și din administrațiile locale ale orașelor.

La rândul său, Silviu Hadăreanu, specialist în tehnologia informației, vede participarea la conferință ca pe o oportunitate de a aduce la Sibiu cele mai noi soluții digitale pentru un oraș inteligent. El a punctat importanța infrastructurii IT în mobilitatea urbană viitoare.

 „Venind din domeniul calculatoarelor și tehnologiei informației, având intenția de a-mi aduce contribuția la nivelul comunității sibiene, am considerat oportună participarea alături de Ciprian Faraon la acest congres global. Evenimentul a adus în același loc cei mai mari furnizori din domeniu tehnologiei informației, a fost un moment oportun pentru studiul tehnologiei actuale și pentru a putea stabili un punct de plecare, dezvoltare și implementare a soluțiilor digitale. În acest congres s-au punctat elemente importante  și soluții din infrastructură informatică pentru mobilitatea viitorului și a orașelor inteligente, pe care de altfel le vom propune în curând comunității sibiene”, a declarat Silviu Hădăreanu.

Faraon: „De cele mai multe ori cauza problemelor stă în cei care ne conduc”

Ciprian faraon susține că soluțiile smart city reprezintă viitorul, iar Sibiul are nevoie de o trecere de la gândirea administrativă liniară la una sistemică, pentru creșterea dinamicii și a viziunii în comunitate.

„Am spus-o și cu alte ocazii: oamenii creează problemele, însă tot oamenii creează soluțiile.  De cele mai multe ori cauza problemelor stă în cei care ne conduc, însă sunt și situații în care comunitatea le întreține. Un exemplu ar fi problemele de mobilitate urbană.  Soluțiile SMART sunt viitorul.  Este nevoie de o trecere de la o gândire liniară, regăsită astăzi în administrația locală sibiană, la una sistemică. Cea liniară îi dă celui din fruntea insistutiei un confort, o siguranță, dar nu asigură dezvoltare comunității. Cea sistemică generează creativitate, viziune, complexitate, dinamică. Suntem pregătiți să asigurăm gândirea sistemică”, a mai declarat Ciprian Faraon, președintele Forța Dreptei Sibiu

Ce este Smart City Expo & World Congress?

Smart City Expo & World Congress 2023  este principalul eveniment internațional pentru sectorul orașelor inteligente, un punct de întâlnire cheie pentru experți și lideri ai celor mai inovatoare orașe, companii, centre de cercetare și organizațîi internaționale din lume. 

Peste 24.000 de profesioniști sunt așteptați din peste 800 de orașe, iar peste 600 de vorbitori internaționali își împărătșesc viziunea de a construi un viitor urban mai durabil și mai locuibil. Evenimentul din acest an se va concentra pe opt piese principale care abordează cele mai presante probleme cu care se confruntă orașele astăzi: Tehnologii favorabile, Energie și mediu, Mobilitate, Guvernare, Viață și Incluziune, Economie, Infrastructură și Construcție și Siguranță și Securitate.

Ciprian Faraon este om de afaceri,  președintele oganizatiei municipale a Forța Dreptei Sibiu și președintele Centrului INFOBiz.

Silviu Hădăreanu este vicepreședintele organizației municipale a Forța Dreptei Sibiu, specialist IT.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Ciprian Faraon

Vizualizari: 612

Comentarii

2 comentarii

Andrei

Acum 3 săptămâni

Cat va plătește sa apară la "gazeta"? Deja a început campania electorala...
Raspunde

Mos Klaus

Acum 2 săptămâni

Mda !Cheltuie omu' banii personali ca să meargă sa învețe ce înseamnă organizare și cum se face profesionist și hop apare un Gica Contra.Da' de ce nu-i întrebi pe aia care-ti papa banii tai și fac exact nimic!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus