Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Ce facem în weekend? Târg de cariere, întâlnire cu creatoarea Atlasului Frumuseții, Ars Hungarica

Ce facem în weekend? Târg de cariere, întâlnire cu creatoarea Atlasului Frumuseții, Ars Hungarica

Weekend-ul acesta la Sibiu avem parte de mai multe evenimente la care putem participa. Târgul de cariere revine la Sibiu, suntem invitați într-o drumeție la Râpa Roșie și facem cunoștință cu Mihaela Noroc, creatorarea Atlasului Frumuseții. 

La „Pizza by Tango” puteți savura o pizza caldă și aromată alături de cei dragi. Puteți să vă creați pizza exact așa cum vă place – cu de toate, în combinații inedite, de post, alături de un tiramisu delicios ca desert. Puteți savura pizza preferată pe terasa de la Tango  sau o puteți comanda direct acasă, cu livrare gratuită.

Filmele de la CineGOLD

În acest sfârșit de săptămână, sunteți invitați la CineGOLD pentru a vedea cele mai noi filme apărute. „Miami Bici 2”, „Băieți deștepți” „Anatomia unei prăbușiri” sau „Râul din interior” sunt doar câteva dintre filmele pe care le puteți viziona în acest sfârșit de săptămână la CineGOLD. Programul complet pentru weekend îl găsiți aici.

Concert White Mahala

White Mahala va susține un concert extraordinar în data de 11 Noiembrie la Love Bar, fostul Mango.

„Prețul biletului este de 65 lei, dar avem o veste bună pentru studenți și elevi! Aceștia vor beneficia de o reducere specială și vor plăti doar 45 lei pentru bilet. Iată o oportunitate excelentă de a petrece o seară minunată în compania trupei White Mahala la un preț accesibil”, arată organizatorii evenimentului.

Atlasul Frumuseții în Sibiu, la Șura Culturală

Autoarea proiectului Atlasul Frumuseții ne invită la o mică expozițe caritabilă, la Șura Culturală Gușterița.

În ultimul deceniu Mihaela Noroc a călătorit în aproape 100 de țări și a fotografiat mii de femei. Demersul ei a devenit unul dintre cele mai cunoscute proiecte fotografice ale lumii. Mihaela locuiește de 3 ani la Sibiu și dorește să pună umărul la dezvoltarea proiectelor sociale și artistice de la Șura Culturală.

Ceea ce în urmă cu câțiva ani era o șură abandonată la marginea Sibiului, s-a transformat într-un spațiu cultural și social viu, pentru comunitate.

„În cadrul evenimentului vei avea ocazia să vezi o mică expoziție Atlasul Frumuseții, să asculți poveștile Mihaelei și să intri în dialog cu ea. Fundalul sonor va fi îmbogățit de un duet de vioară și violă. Fotografiile din expoziție, semnate de autoare, vor putea fi achiziționate. De asemenea, vizitatorii vor putea cumpăra cărți poștale cu dedicație, semnate de Mihaela. Toate fondurile strânse în cadrul acestui eveniment special vor fi folosite pentru programul de After School “Șura Dă Aripi”, organizat de Șura Culturală pentru copiii din familii fără posibilități din Gușterița”, arată organizatorii evenimentului.

Târg de cariere la Sala Transilvania

Târgul de Cariere se întoarce la Sibiu cu o nouă ediție și aduce zeci de angajatori din numeroase domenii de activitate, precum: inginerie, producție, automotive, IT, farmaceutic, retail & FMCG, marketing, comunicare, servicii & BPO sau resurse umane. Astfel, cei aflați în căutarea unui loc de muncă au oportunitatea de a alege jobul potrivit dintr-o mare varietate de industrii. Evenimentul se derulează în 10 și 11 noiembrie, între 11:00 și 18:00, la Sala Sporturilor Transilvania.

Ars Hungarica

Ediția din acest an a festivalului cultural Ars HUNGARICA din Sibiu va avea loc între 10 și 19 noiembrie, anunță organizatorii, printr-un comunicat de presă. Acesta prezintă tradițiile și bogăția patrimoniului cultural maghiar localnicilor și vizitatorilor deopotrivă.

Programul festivalului poate fi văzut aici.

Stres și examene. Performanța ca oportunitate

Împreună cu Iuliana Muntean, psiholog clinician și psihoterapeut integrativ, adolescenții vor explora cum ne raportăm la situațiile cu impact stresor, cum facem față emoțiilor și ne găsim motivația, atunci când sarcinile devin o povară. Întâlnirea va avea loc vineri, 10 noiembrie, la Biblioteca Astra din Sibiu.

„Vom vorbi despre anxietatea de performanță, factorii care pot contribui la apariția acesteia. Intenția mea este de a aduce claritate, prin a diferenția ce este stresul, frica și anxietatea; mecanismele defensive apărute ca reacție la trăirile emoționale, legătura dintre motivație și performanță”, arată organizatorii evenimentului.

Drumeție la Râpa Roșie

Amici și montaniarzi organizează o drumeție la Râpa Roșie. 

„Râpa Roşie se află în imediata vecinătate a oraşului Sebeş. Aici există un versant abrupt ce oferă o multitudine de valori (geologice, peisagistice și botanice). Acest versant este caracterizat de surpări şi s-a format în timp datorită eroziunii torenţiale.

Râpa Roșie prezintă numeroase coloane şi muchii verticale separate de ravene şi clăi piramidale supraetajate, obeliscuri și contraforturi. Toate aceste formațiuni dau senzaţia asemănării cu o enormă orgă roşiatică, un mare basorelief ce are circa 800 m lungime şi înălţimi ale pereţilor verticali de circa 80-100 m”, se arată în descrierea evenimentului. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus