Marţi,
28.11.2023
Parțial Noros
Acum
5°C

Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în ţară

Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în ţară

Cei 41 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în ţară, fiind transportaţi la bordul unei aeronave militare, anunţă duminică MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că sâmbătă, 11 noiembrie, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 41 de cetățeni români și membri de familie ai acestora evacuați din Fâșia Gaza au fost transportați în România la bordul unei aeronave militare”, scriu autoritățile pe pagina de facebook. 

Zborul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, cu un avion C-130 Hercules aparținând Forţelor Aeriene Române.Cei 41 de cetățeni români și membri de familie au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, în cursul zilei de 9 noiembrie 2023, fiind preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt. O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoțit apoi până la Cairo, de unde au fost îmbarcați spre România.

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Reamintim faptul că, în prezent, trei echipe consulare mobile din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE se află în R.A. Egipt, în vederea sprijinirii demersurilor specifice în teren.

Sursa foto/video: Facebook Ministerul Afacerilor Externe

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus