Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

În Cisnădie începe campania de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase

În Cisnădie începe campania de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase

În perioada 13-17 noiembrie Primăria Cisnădie anunță că vor fi colectate deșeurile voluminoase. Astfel, în zonele de case cetățenii sunt rugați să scoată deșeurile de care vor să se debaraseze în fața porții, în ziua în care scot și pubela neagră. 

Locuitorii de la blocuri pot depozita deșeurile voluminoase la platformele publice de colectare în orice zi din perioada de colectare.

Locuitorii din Cartierul Arhitecților pot scoate deșeurile voluminoase pe care își doresc să le arunce în data de 16 noiembrie. Sunt rugați să scoată deșeurile la prima oră a dimineții (ora 7:00).

În Cisnădioara activitatea de colectare se va desfășura desfășura din poartă în poartă în data de 17 noiembrie. Cetățenii sunt rugați să scoată deșeurile la prima ora a dimineții (ora 7:00).

Deșeurile voluminoase sunt deșeurile solide de mari dimensiuni care nu pot fi depozitate în containerele și igluurile normale de deșeuri și nu pot fi transportate de mașinile obișnuite de colectare.

Printre exemplele de deșeuri voluminoase care vor fi ridicate în această campanie se numără mobilierul de grădină (scaune, mese, figurine, cuști de animale etc.), cel din locuințe (dulapuri, mese, scaune, canapele, paturi, saltele, fotolii, tablouri, lustre etc.), jucării de mari dimensiuni (tobogane, piscine hobby, biciclete, trotinete, tractorașe și mașinuțe de jucărie etc.), elemente de stolerie (tocuri, uși, ferestre etc.), instalații de fitness, joacă sau întreținere corporală (leagăne, cărucioare de copii, balansoare, mese de masaj etc.), dar și obiecte textile de mari dimensiuni (covoare, preșuri, carpete, etc.).

Deșeuri de echipamente electrice și electronice DEEE – sunt toate echipamentele din casă pe care le alimentăm la priză și la un moment dat s-au stricat sau vrem să le înlocuim cu altele noi: frigider, mașină de spălat, calculatoare, laptopuri, tablete, telefoane, televizor, monitor, radio, fier de calcat.

Campania de strângere a deșeurilor periculoase

În Cisnădie campania de strângere a deșeurilor periculoase începe în 18 noiembrie. Locuitorii sunt invitați să aducă deșeurile periculoase în locația fixă de pe Str. Stejarului, Bl. 23 (Grădina Mare) în intervalul orar 09-17:00.

În aceeași zi această campanie are loc și în Cartierul Arhitecților. Aici locuitorii sunt invitați să aducă deșeurile periculoase în locația special amenajată, de pe Str. Grigore Ionescu, în intervalul orar 09-17:00.

La Cisnădioara campania se desfășoară în 17 noiembrie. Aceasta se va desfașura din poartă în poartă, iar cetățenii sunt rugați să scoată deșeurile la prima ora a dimineții (ora 7:00).

Exemple de deșeuri periculoase: baterii și acumulatori uzați, medicamente expirate, pesticide, insecticide, îngrășăminte chimice, stingătoare de incendiu, lacuri și vopsele uzate, cleiuri și adezivi, uleiuri, lichid de frână și lubrifianți, doze de spray& recipienți sub presiune care încă au conținut, materiale de lustruire.

Campania de colectare a deșeurilor periculoase, voluminoase și DEEE se adresează doar persoanelor fizice și sunt gratuite.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus