Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
6°C

Doi elevi clujeni trebuie să-i plătească unei profesoare 30.000 de lei pentru insultă după ce au postat pe grupul de Whatsapp al clasei și pe Facebook fotografii denigratoare

Doi elevi clujeni trebuie să-i plătească unei profesoare 30.000 de lei pentru insultă după ce au postat pe grupul de Whatsapp al clasei și pe Facebook fotografii denigratoare

O profesoară de la o școală gimnazială din Cluj-Napoca trebuie să primească 30.000 de lei de la doi elevi care au insultat-o, scrie G4media care citează Cluj24.ro și vedemjust.ro.

Vineri, Tribunalul Cluj a confirmat o soluție a Judecătoriei Cluj-Napoca prin care părinții ai doi elevi cu vârsta sub 14 ani au fost obligați să plătească unei profesoare suma de 30.000 lei pentru batjocorirea ei pe grupul de Whatsapp al clasei și pe Facebook (Dosar 26335/211/2019).

Profesoara BM de la Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca era diriginte la elevii din clasa a VII-a. În martie 2019, unii elevi de-ai săi îi relatează faptele comise de către doi colegi.

În ultima zi din vacanța mare din anul 2018, Raul – în vârstă de 12 ani – a modificat o poză a profesoarei pe care a asociat-o cu un animal și a postat-o pe grupul de Whatsapp al clasei, apoi în decembrie 2018 a postat tot acolo o altă poză denigratoare, pe care a setat-o apoi ca imagine de grup. În martie 2019, Cosmin – în vârstă de 13 ani – a creat un cont de Facebook pe numele profesoarei, folosind cele două poze primite de la Raul: una a pus-o ca poză de profil, cealaltă ca imagine de coperta a contului. El a dat mesaje colegilor pentru a da accept la cont, spunând că este creat de el.

Profesoara a cerut 50.000 lei despăgubiri pentru rușinea îndurată și publicarea hotărârii într-un cotidian central. Ea a argumentat cu insulta adusa numelui şi imaginii sale, fapt care i-a afectat viața sa privată, demnitatea, dreptul la imagine și autoritatea sa profesională.

foto pixabay

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1382

Comentarii

2 comentarii

Vasile ot Vasile

Acum 2 săptămâni

Educația se face acasă...
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 2 săptămâni

Unii chiar au impresia că școala e locul unde pot refula sau locul unde să-și etaleze teribilismul si lipsa de educație .Pe de alta parte,pe lângă proastele obiceiuri căpătate acasa e și vina sistemului de învățământ .Reintroducerea uniformelor poate fi începutul reformei în școli.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus