Sâmbătă,
27.04.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

31, 33 și 34 de ani, vârsta ucigașilor lui Adrian Kreiner. Sunt acuzați de omor calificat și tâlhărie calificată

31, 33 și 34 de ani, vârsta ucigașilor lui Adrian Kreiner. Sunt acuzați de omor calificat și tâlhărie calificată

Actualizare, ora 16.50

Procurorii sibieni au anunțat astăzi că s-a început urmărirea penală împotriva celor trei presupuși ucigași ai omului de afaceri Adrian Kreiner.
Aceștia sunt din județul Dolj și au vârsta de 31, 33 și 34 de ani.

Ei sunt acuzați comiterea infracțiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată.

”Până în prezent nu s-a reușit localizarea acestora, existând posibilitatea să fi părăsit teritoriul țării. Doi dintre autori au antecedente penale”, anunță prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu.

Tot astăzi, procurorul de caz a dispus reținerea unui bărbat de 44 de ani din localitatea Dumbrăvița, județul Timiș, fațăd e care s-a dispus începerea urmăririi penale petnru favorizarea infractorului. El i-ar fi ajutat pe cei trei cu găzduire și transport, contribuind la plecarea din țară a unuia dintre autori, precizează procurorul sibian.

”Din probele administrate până în prezent se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuința victimei a fost jaful”, se mai arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Actualizare, ora 15.32

A fost emis mandat de reținere în cazul bărbatului din județul Timiș care i-a ajutat pe cei trei bărbați care l-au ucis pe omul de afaceri Adrian Kreiner, susțin surse apropiate anchetei. Acesta coopera cu autoritățile după ce s-a ajuns în baza probelor la domiciliul său. 

Acesta este complice martor în acest caz și a făcut declarații care i-au ajutat pe procurori să-i identifice pe criminali pentru a primi o pedeapsă mai blândă din partea judecătorilor.

El este cel care i-ar fi adus pe criminali în Sibiu și i-ar fi găzduit apoi în județul Timiș și tot el ar fi acceptat să vândă ceasurile furate din locuința omului de afaceri.
 

Actualizare, ora 9.19

Procurorii sibieni anunță oficial ceea ce Turnul Sfatului a scris încă de aseară: s-au identificat cei trei bărbați despre care se spune că l-au ucis pe omul de afaceri sibian, Adrian Kreiner.

”S-a reusit identificarea celor 3 autori ai crimei de pe str. Moldoveanu. Sunt 3 bărbați din județul Dolj. Până în prezent, niciunul dintre ei nu a fost reținut. Este posibil să fi părăsit țara. 

S-a făcut percheziție în Dumbrăvița jud. Timiș aseară și în cursul nopții la domiciliul unui bărbat care acum se află în custodia poliției. Este suspectat că a ajutat autorii cu găzduire și transport.

Vom reveni cu un comunicat de presă în cursul zilei de astăzi după ce procurorul de caz va decide măsurile ce urmează a fi luate” a declarat prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu.

Actualizare, 16 noiembrie, ora 8

Bărbatul reținut miercuri în Timișoara este cel care i-a adus pe cei trei bărbați care l-au omorât săptămâna trecută pe Adrian Kreiner, spun surse apropiate anchetei.

Acesta este complice martor în acest caz și a făcut declarații care i-au ajutat pe procurori să-i identifice pe criminali pentru a primi o pedeapsă mai blândă din partea judecătorilor.

Totul ar fi fost pregătit ca un simplu jaf, cei trei obișnuiau să aibă același mod de operare și în străinătate, acolo  unde acționau cel mai des.

Deși s-au vehiculat mai multe supoziții privind motivul pentru care cei trei ar fi intrat în casa de pe strada Moldoveanu , anchetatorii merg pe pista unui simplu jaf, ajutați fiind și de declarațiile martorului. Acesta ar fi trebuit să preia bunurile furate și să încerce să le vândă pe piața neagră.

Anchetatorii sunt convinși că cei trei sunt deja plecați din țară și se va începe urmărirea lor internațională.

Articolul inițial:

Cei trei bărbați care l-au ucis săptămâna trecută pe Adrian Kreiner au fost identificați, iar mâine dimineață urmează să fie emise mandate de arestare în lipsă, spun surse apropiate anchetei.

Procurorii au ajuns la cei trei fiind ajutați de un martor cheie în dosar, persoana care ar fi fost rugată să vândă ceasurile furate din imobilul lui Kreiner.

El le-ar fi mărturisit poliţiştilor filmul atacului în stil mafiot în schimbul unei pedepse mai blânde, spun anchetatorii. Este însă posibil ca aceștia să fi plecat deja din țară, iar cei trei vor fi urmăriți internațional pentru crimă și jaf.

Martorul cheie din dosar este un timișorean și a fost reținut miercuri de către polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale Timiș și ofițeri de la Biroul de Operațiuni Speciale.

Acesta a fost găsit în comuna Dumbrăvița unde polițiștii aveau informații că ar putea găsi un bărbat aflat în legătură cu dosarul teribilei crime de la Sibiu.

Procurorii au aflat că el a fost apelat de cei trei criminali pentru a găsi un cumpărător pentru ceasurile furate de la Adrian Kreiner.

Bărbatul a fost preluat de oamenii legii și dus la audieri la Sibiu, unde va trebui să ofere anchetatorilor o serie de explicații în legătură cu persoane care ar fi fost implicate în moartea lui Adrian Kreiner, anunță Opinia Timișoarei.

Procurorii din Sibiu au deschis o anchetă după ce trei bărbați mascați au intrat într-o locuința și l-au agresat pe proprietar, legându-l de mâini și de picioare, pentru a fură mai multe bunuri. Atacatorii purtau cagule și au amenințat-o cu un pistol pe fiica afaceristului, în vârstă de 23 de ani.

Cei trei au plecat din locuința sibianului cu ceasuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro și au fost surprinși apoi de mai multe camere de luat vederi în oraș.

Atacul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, iar victima, Adrian Kreiner, om de afaceri milionar din Sibiu, în vârstă de 50 de ani, a decedat marți seara la Spitalul Clinic Județean Sibiu, în urma rănilor suferite.

Citește și: Actualizare: Omul de afaceri Adrian Kreiner a murit în această seară. Spitalul Județean confirmă decesul

Cum s-a petrecut jaful de pe strada Moldoveanu: Proprietarul a fost legat de mâini și de picioare, iar fiica de 23 de ani, amenințată cu pistolul. Cei trei atacatori purtau cagule

„Cum să te omoare hoții? Și pe stradă cu domnul președinte? Înseamnă că nu păzește nimeni.” Vecinii care locuiesc pe strada Moldoveanu au început să instaleze camere video

Bărbat de 50 de ani, în stare critică la spital după ce hoții au intrat în casă și l-au bătut

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 25676

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

29 comentarii

John

Acum 5 luni

"au fost identificați, iar mâine dimineață urmează să fie emise mandate de arestare" - aici ori e o informatie falsa ori e (din nou) incompetenta procurorilor: exista un judecator "de garda" non-stop care poate emite mandatele, nu se asteapta pana a doua zi dimineta...
Raspunde

Alex avocat

Acum 5 luni

Mandatul de arestare IN LIPSA este emis in urmatoarea zi, nu pe loc, deoarece suspectii nu sunt in custodia politiei, deci nu este justificata urgenta emiterii. Citeste legislatia si apoi bate din gura. Ca la batut din gura esti campion.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Unul

Acum 5 luni

Bravo Poliției Române!
Raspunde

Sparrow

Acum 5 luni

Ce ageamii! Cum mā sā dai un tun cu victimā si sā scoti prada pe tarabā la talcioc a doua zi ? Ori e bluff. Imi si închipui anunt pe OLX " Vând avantajos ceasuri de lux autentice din tâlhāria de la Sibiu 0742...."
Raspunde

@sparrow

Acum 5 luni

Te pricepi și la jafuri !!! Ești extraordinar omule, cum le stii tu pe toate , de data asta ai omis sa te exprimi in engleză sa ne impresionezi… Vezi ca e târg de joburi , poate îți găsești și tu o ocupație.
Raspunde

Muresan

Acum 5 luni

Exact! Povesti! Dau niste vinovati ca sa inchida gura targului. Omul era cam alunecos. A facut o avere imensa in cativa ani, Lucrurile astea sunt cu schepsis
Raspunde

Igor

Acum 5 luni

O dau pe asta ca e jaf. In ce jaf nu pleaca cu toate ceasurile si lasa 7? In ce jaf dezbraca victima? In ce jaf nu iau toti banii... si cum de stiau de casa de vis-a-vis dupa ce ei au ajuns cu 2 zile inainte? De ce nu au intrat cand nu era nimeni acasa. De ce au omorat victima...in loc sa il lege si sa plece cu ce era in seif? de ce nu au zis nimic, ca sa nu fie recunoscuti dupa voce...limba, etc? De ce nu a sunat concubina la 112? De ce nu zice nimic Robert din Rampa Stefan cel Mare, fost asociat si care trebuia sa isi recupereze 1 milion de euro? Ce pont? Comanda clara de executare. Nu sta nimeni sa omoare direct. Acum minim 6 o sa mearga la parnaie pentru 20+ ani. Dar probabil le este frica ca daca zic cine a dar comanda...o sa fie executati si ei...mai ales in parnaie, pe unde Robert a fost in vara asta.
Raspunde

Ceausescu

Acum 5 luni

Ce gâscani!
Raspunde

Eu

Acum 5 luni

Hoti prosti.In toate filmele cu jafuri se zice sa nu iesi la suprafata cateva luni
Raspunde

Neluțu Alămoreanu

Acum 5 luni

Este evident ca e vorba de un simplu jaf de care se fac vinovati niste hoti gainari care probabil erau si beti. Este firesc ca acesti gainari sa dezinstaleze o alarma de zeci de mii de euro si sa il infasoare pe proprietar in covor si sa-l bata 1 ora. Felicitari pentru captura!
Raspunde

???

Acum 5 luni

Ai dreptate! Ceva nu e cusher aici. Ce-au furat? Cat? De unde? Bogatanii nu tin banii la saltea, ii pun sa lucreze pentru ei. Nu-i cusher. Acum vreo 25 de ani, in Bucuresti, a fost executat un patron in fata locuintei lui. Nici acum nu s-a gasit criminalul. Si tipul din Bucuresti era cam alunecos...
Raspunde

Sz

Acum 5 luni

Evident, de unde altundeva puteau sa fie
Raspunde

Emil

Acum 5 luni

S-au vehiculat mai multe diversiuni fara succes.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Diana Popa

Acum 5 luni

Bravo tuturor celor care au fost implicati, BRAVO Politiei!!!
Raspunde

Dan

Acum 5 luni

Ce idioti. Vor sa fure dar omoara. Cretini, daca erau capabili de ceva nu atingeau pe nimeni, nimeni nu stia ca erau in casa. Astia numai hoti nu sunt, sunt criminali.
Raspunde

R

Acum 5 luni

Unii se întreabă; " cum se poate produce jaf pe strada unde locuiește președintele, nu păzește nimeni"? Ce sa păzească, strada? Președintele este plecat mereu in turnee exotice.
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 5 luni

Sunt străzi diferite.Ca e in apropiere,e cu totul altceva.
Raspunde

Muschetarul roman

Acum 5 luni

Presedintele locuieste (adresa) pe strada Balea, incidentul s-a intamplat pe strada Moldoveanu...deci nu sunt vecini...doar de cartier
Raspunde

Emil

Acum 5 luni

Crima organizata din Parlament, Justitie, MAI si CCR sta de priveghi 24 din 24 de ore.
Raspunde

Rostogan

Acum 5 luni

Politia romana trebuia sa inchida orasul in secunda 2 dupa apelul la 112, nu sa doarma bine-mersi iar criminalii sa se plimbe linistiti pe Milea si Oncesti. Daca se raporta disparitia unei adolescente la 3 noaptea din fata casei (citeste fuga unei tinere de etnie... cu un iubit), atunci sa fi vazut mobilizare.
Raspunde

@Rostogan

Acum 5 luni

Da, o cauta toata politia, in timp ce e cautata la ghioc de vreun palarios.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Decemeu

Acum 5 luni

Până la urmă asta e soluția . Haiducia . Că milioanele alea nu le-a făcut din munca cinstită. Cam asta trebuie sa facem cu toții împotriva îmbuibaților din politica , fie primari fie președinți de consilii județene , senatori ori deputați sau chiar președinte. Iar milionarii din România au făcut averi din infracțiuni comise împreună cu politicienii. Iar ăla din Sibiu până la urmă e un neamț. Sa nu uitam atrocitățile comise de sași împotriva populației românești! Sa nu uitam cate familii de români au fost date afara din locuințe de către Klaus Iohannis, pentru că acesta sa le ia casele.
Raspunde

Ion

Acum 5 luni

Arati cat poti fi de inapoiat.Succesuri in viata.Ce doresti sa ti se implineasca!
Raspunde

Kukuruku

Acum 5 luni

* Acest mesaj a fost șters deoarece, în opinia noastră, incită la ură pe criterii etnice / 

 

Raspunde

Gospodina

Acum 5 luni

1. E buna haiducia, dar nu cu mortaciune, cum spune un personaj dintr-un serial. Iei ce ai de luat, ii lasi sfoara mai larga sa se poata dezlega si pleci unde vezi cu ochii. 2. Omul era roman, nu neamt. probabil si-a luat numele primei sotii ca sa fie o.k. pe unde a umblat. 3. O avere atat de mare nu se face niciodata in mod cinstit zica cine ce-o vrea. 4. Cand ai bani, ai si dusmani. 5. Dumezeu sa-l odihneascape Adrian, a avut o moarte prea dura si timpurie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Decemeu

Acum 5 luni

Bravo lor! Soluția este haiducia . Împotriva tuturor netrebnicilor din politica . Sau milionarilor care fac averi cu acești politicieni nenorociți.
Raspunde

Igor

Acum 5 luni

Rămân încă neelucidate multe chestii. Cea mai importantă și care ar fi oprit totul era un apel la 112 in primele 10 minute. Concubina parțială care se simte bine la palat ar trebui să răspundă. A doua mare întrebare cine avea interes. Fost asociat și mare infractor? Rampa Stefan cel Mare? Robert? Planul a fost extrem de documentat. Doar traseul făcut departe de camerele de supraveghere ale orașului, zig zag pe Bucegi, V Aaron, Selimbar și pe unde au ajuns pe Doamna Stanca. Planul casei de vis-a-vis și faptul că nu era locuita și că nu ar veni cineva curând. Aici era documentata bine persoana.
Raspunde

@Igor

Acum 5 luni

Nu prea cred ca oltenasii au pus la cale atacul. Poate l-au executat, dar nici asta nu cred. Altul a fost creierul...
Raspunde

Bucur

Acum 4 luni

Au trecut 3 săptămâni .Nu o sa găsească nimeni ,nimic . Cine găsește, moare . se spânzură însuși ,de depresie ,compresie etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus