Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Un jurnalist moldovean a fost agresat în Franța de alți trei moldoveni. Motivul: s-a declarat român și a condamnat Rusia

Un jurnalist moldovean a fost agresat în Franța de alți trei moldoveni. Motivul: s-a declarat român și a condamnat Rusia

Un jurnalist originar din Republica Moldova a fost victima unui atac violent la Marsilia pe 10 noiembrie, acolo unde muncește din 2019 la construcții, pentru a-și putea întreține familia. Incidentul a survenit în urma unei dispute pe teme identitare și politice, pe care a avut-o cu conaționali de-ai săi.

Vlad Hatman muncește în Franța în construcții, dar și ca voice-over de la distanță pentru postul de radio „Vocea Basarabiei” de la Chișinău. Jurnal.md scrie că a fost atacat de trei conaționali când discuția dintre ei a deviat spre teme precum invazia rusă în Ucraina, prezența militară rusă în Republica Moldova și posibila unire a statelor românești în UE. Agresorii, deși sunt deținători ai cetățeniei române, s-ar fi declarat susținători aprigi ai Rusiei și critici ai României, iar când Hatman a insistat să-i convingă că R. Moldova nici nu este o țară, ci un drum construit de Stalin, aceștia l-au agresat fizic pe Hatman, lovindu-l cu pumnii și picioarele și distrugându-i telefonul mobil, scrie sursa citată. Totul s-a petrecut în prezența a doi copii ai jurnalistului.

Unul dintre agresori, care era și coleg de cameră al lui Hatman, dar și coleg de serviciu, l-a atacat din nou a doua zi, amenințându-l în continuare.

Potrivit lui Hatman, a doua zi el nu era în stare să meargă la serviciu și a fost telefonat de către șefii săi. Aflând ce s-a întâmplat, aceștia l-au concediat imediat pe A.S., colegul care l-a agresat. Înfuriat, acesta a revenit acasă și și-a șters pumnii și picioarele de suferind, care zăcea în pat, mai scrie jurnal.md.

„A dat în mine cu pumnii și cu telefonul meu de pe noptieră. M-a lovit cu telefonul în cap de câteva ori, eu stăteam culcat, nici nu vorbeam. Înainte de a pleca, m-a amenințat și el că va fi și mai rău de mine, dacă anunț poliția. Urmează să văd ce se întâmplă, pentru că am sesizat organele de drept din Franța”, precizează jurnalistul.

În urma atacului, Hatman a fost declarat incapabil de muncă pentru o perioadă și și-a exprimat îngrijorarea pentru siguranța familiei sale. Pe lângă plângerea la poliție, el intenționează să informeze atât Ambasada României, cât și Consulatul Republicii Moldova de la Paris despre incident. Poliția franceză a început o anchetă în acest caz.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 967

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Ger

Acum 2 săptămâni

Agresorii, deși sunt deținători ai cetățeniei române, s-ar fi declarat susținători aprigi ai Rusiei și critici ai României... SOLUTIA: RETRAGEREA URGENTÁ A CETÁTENIEI SI A PASAPORTULUI ROMÁNESC!
Raspunde

Uau, deci uau!

Acum 1 săptămână

Nu-mi puteam închipui nivelul ăsta de reprimare a libertății de opinie și de exprimare! Am trimis ieri un comentariu în care ziceam că în opinia mea Unirea Republicii Moldova cu România în cadrul UE e o manipulare a celor care se opun de fapt Unirii. Argumentul meu fiind că nici Germania de est nu s-a unit cu Germania de vest în cadrul UE, unde ar fi fost state distincte, ci au făcut unirea țărilor, efectiv. În plus, ziceam, că în aceeași logică Transilvania s-a reunit deja cu Austro-Ungaria, ceea ce din fericire nu este cazul. Comentariul a fost publicat, a luat câteva like-uri și dislike-uri, cum e normal, dar azi când să mai mă uit ce mai cred și alți oameni despre ideea asta ... comentariul e dispărut fără urmă. Uau! Ce nivel infect de reprimare! Ce încălcare a libertății de opinie și de exprimare, care sunt scrise în Constituția României! Și se mai miră unii de ce nu intrăm în Schengen... De asta nu intrăm, printre altele, că e numai un teatru al democrației și libertății la noi, aproape ca la ruși. Că și rușii au alegeri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus