Fiind primul weekend al Târgului de Crăciun din Sibiu, am decis ca să mergem în aceste zile acolo să mâncăm ceva, nu într-un local. Și după cum premiera din acest an a fost extinderea târgului în curtea Palatului Brukenthal, am mers - exact, ați ghicit - în curtea palatului.
După cum au scris deja colegii – aici e o cu totul altă atmosferă față de ce se întâmplă în Piața Mare: bumț-bumț-bumț răsună de cum intri în gang. Sunt opt căsuțe aici, plus un stand mai mare cu mâncare și băutură, amenajat modern. Pe fațadă sunt inscripțiile cu mâncare (adică Food Menu, pentru că engleza e la putere) și băutură (Drinks...). Am aruncat o privire – trei tipuri de sandwich-uri între 32-39 lei, un hot-dog de 32 de lei numit „Bayerische Wurst”, un cârnaț numit „Currywurst” de 28 de lei și două tipuri de pită prăjită: 10 lei pentru cea cu unsoare și ceapă roșie și 12 lei pentru cea cu fasole și ceapă călită.
Am observat că vis-a-vis mai este o căsuță amenajată frumos cu mâncare. Erau imagini frumoase cu boluri cu mâncare diversă: vită, somon, creveți spicy, pui, tofu... Credeam că inițial era vorba de niște salate, dar am observat aburii dintr-un castron cu orez. Am hotărât atunci să nu dăm aproape 40 de lei pentru un sandwich, de care mâncăm și în timpul săptămânii, hai mai bine să luăm niște orez cu garnitură picantă: așadar am optat pentru o porție „Creveți spicy”, de 32 de lei și una de „Vită BBQ” tot de 32 de lei.
Porția cu creveți mai conținea pe lângă sosurile de soia și cel sweet chilli, morcovi, alge wakame, avocado, ghimbir murat, alune caju, ardei chilli, susan și ceapă verde. În timp ce porția de vită avea telemea, roșii cherry, ceapă roși murată, jalapeno, fulgi de migdale, susan, ceapă verde și ceva de care aud prima dată - edamame.
Am ocupat cu greu o masă din cauza aglomerației. Deoarece afară era aproape de zero grade, mâncarea s-a răcit foarte repede. Doar sosul picant sau bucata de jalapeno care a ars gura a trezit apetitul deja înghețat pentru mâncare. Deși, atât bucățile de creveți, cât și de vită erau destul de bune și bine gătite. Surprinzător, creveți erau suficienți în bol în ciuda așteptărilor.
Între timp, în fața noastră oamenii treceau de colo-colo, câțiva mai rămâneau și încercau să salte în ritm cu muzica DJ-ului. Simțeam că și orezul saltă în mine, făcându-și parcă loc să plece unde are de dus. Nu înțeleg de ce a fost nevoie de muzică disco într-un târg de Crăciun și mai ales în curtea palatului, dar strategiile nu se discută într-o cronică de gastronomie, mai ales pe frigul ăsta, când nici creveții nu mai par ce sunt.
În târgul de Crăciun nu poți veni fără să-ți iei și un pahar de vin fiert. Dar noi am renunțat să-l comandăm tot acolo. Așa că am mers în piață. Între 10 și 15 lei sunt prețurile. Noi am găsit o căsuță unde un pahar costă 12 lei. Și ne-am oprit la coada de acolo, tentați fiind de mirosul de scorțișoară, dar și de imaginea de la vitrină. Doar că imaginea și realitatea nu a fost aceeași.
Așa sau altfel, vinul a fost foarte dulce. De fapt, așa cum e peste tot în astfel de târguri. Eu sunt adeptul unui vin fiert de casă – mai iute, cu mult piper negru. Din această cauză a trebuit să aruncăm aproape jumătate de pahar.
Mi-am spus la final că poate era mai bine dacă ne luam un ciolan sau niște cârnați din Piața Mare, unde oamenii, așezați în șir indian, salivau cu ochii la ei. Poate-poate la Crăciun...
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Vizualizari: 3318
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Iosif
Acum 3 ore
Cosmin
Acum 3 ore
Doru
Acum 4 ore
Xxx
Acum 4 ore
Xxx