Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Un studiu arată că după Campionatul Mondial din Qatar fotbaliștii au avut nevoie de perioade mai lungi de recuperare din accidentări

Un studiu arată că după Campionatul Mondial din Qatar fotbaliștii au avut nevoie de perioade mai lungi de recuperare din accidentări

Un studiu recent efectuat de o companie britanică de asigurări a evidențiat impactul negativ al desfășurării Cupei Mondiale de Fotbal 2022 la sfrșitul toamnei asupra sănătății jucătorilor. Studiul a constatat o creștere semnificativă a duratei medii de recuperare din accidentări pentru jucătorii participanți la Cupa Mondială, de la 11 zile înainte de turneu la 19 zile în ianuarie 2023, citează publicația germană Spiegel.de.

Potrivit sursei citate, cele mai frecvente tipuri de accidentări raportate au fost la nivelul gleznei, gambei, tibiei și tendoanelor genunchiului. Costurile totale pentru cluburile din cele cinci ligi europene de top (Anglia, Spania, Germania, Italia, Franța) au fost estimate la 704,9 milioane de euro, cu o creștere semnificativă față de sezonul precedent, care a înregistrat 553,6 milioane de euro.

Campionatul englez (Premier League) a suferit cel mai mult, cu peste 40% din costurile totale și un număr de 49 de accidentări în cele două luni care urmat după Cupa Mondială. Jucătorii din Bundesliga germană s-au accidentat în 46 de cazuri. Deși Campionatul Mondial este tradițional organizat în timpul verii europene, ediția din 2022 a fost o excepție controversată, desfășurându-se între 20 noiembrie și 18 decembrie 2022.

Un sondaj efectuat la începutul anului a indicat că aproape 44% dintre jucătorii care au participat la Cupa Mondială se simțeau fizic epuizați în ianuarie, iar 53% considerau că sunt mai susceptibili la accidentări, mai scrie Spiegel.de cu referire la studiul britanic. Aceste descoperiri ridică îngrijorări serioase cu privire la viitoarele sezoane fotbalistice, având în vedere modificările planificate pentru Liga Campionilor și potențialele turnee internaționale viitoare.

Studiul poate fi găsit aici.

Foto: X.com / FifaWorldCup

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 491

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus