Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Doljeanul care a fost confundat cu unul din suspecții din Dosarul Kreiner: „Mă întrebau «De ce l-ai omorât? Nu ţi-a părut rău de el?». Mă, când am auzit, am rămas prost!”

Doljeanul care a fost confundat cu unul din suspecții din Dosarul Kreiner: „Mă întrebau «De ce l-ai omorât? Nu ţi-a părut rău de el?». Mă, când am auzit, am rămas prost!”

Laurenţiu Lăcătuşu a fost luat din polițiști din fața casei sale dintr-un sat din județul Dolj.  O zi întreagă imaginea lui a fost preluată de întreaga mass-media și prezentat ca unul din suspecții care l-au ucis pe omul de afaceri sibian Adrian Kreiner.

Abia a doua zi, anchetatorii şi-au dat seama că Lăcătuşu e nevinovat şi l-au lăsat să plece. „Procurorul şi-a cerut scuze, poliţiştii nu”, spune bărbatul, care a povestit, pentru Libertatea, tot calvarul acelei zile, minut cu minut. Anunță că va da în judecată autoritățile statului.

 „În loc să-mi arate legitimaţia, au început să zbiere la mine, să urc în maşină, că-s de la Poliţie”, povestește Lăcătuşu momentul arestării.

Citește și:

Doi dintre suspecții crimei din Dosarul Kreiner au cazier. Unul, condamnat pentru o spargere în Slovenia, altul a tâlhărit o familie. ”Mă așteaptă acasă  soția și copilul meu de trei ani”

„Atunci au apărut 10-15 oameni în spatele meu şi m-au trântit pe jos. M-au lovit cu picioarele, unul mi-a dat un pumn în gură şi mi-au pus cătuşele la mâini. Îmi amintesc că un singur poliţist striga «bă, nu mai daţi în el!»”. Soţia bărbatului, care era la poartă, a început să ţipe „Săriţi, că-l omoară!”, iar un vecin, neştiind ce se întâmplă, a ieşit pe stradă, înarmat cu un par. „Poliţia a zis atunci «intraţi în curte, că vă împuşc»”, spune Daniela Lăcătuşu.

Copilul ei, care are 7 ani, a fost şi el martor la scenele violente şi „striga la poliţişti «Nu daţi în tati!». Ne-am speriat atunci cu toţii din cale afară”, mărturiseşte femeia.

La Craiova, i-au luat amprentele și probe de salivă, pentru ADN, apoi l-au dezbrăcat, ca să verifice dacă are tatuaje.

„Căutau nu ştiu ce tatuaj pe mâna dreaptă şi nu le venea să creadă că eu nu-l am”, spune Lăcătuşu.

Apoi, doi jandarmi l-au luat şi l-au dus în Vâlcea, de unde a fost preluat de duba mascaţilor de la Acțiuni Speciale, care l-au transportat până la Sibiu.

 Lăcătuşu îşi aminteşte că în curtea IPJ Sibiu a fost întâmpinat de reporterii tv.

„Mă întrebau «De ce l-ai omorât? Nu ţi-a părut rău de el? Unde sunt ceasurile? Unde sunt colegii tăi?». Mă, când am auzit, am rămas prost! «Ete, drăcia dracului, ce dracu mă întreabă ăştia de omor? Sunt nebuni la cap? De ce omor vorbesc ăştia?»”.

L-au lămurit cei de la IPJ Sibiu, iar el le-a spus că nu ştie nimic despre crima de la Sibiu. Apoi, „unul dintre poliţişti a luat o foaie, cred că era o poză, şi se uita când la ea, când la mine. L-a chemat pe altul, s-a uitat şi el, şi ziceau amândoi «nu se poate aşa ceva»”.

Pentru această ruşine şi pentru suferinţa produsă în ziua în care a fost luat de acasă şi acuzat pe nedrept, Lăcătuşu e decis să dea în judecată Poliţia Română. Şi-a angajat avocat şi şi-a scos un certificat medico-legal care atestă că atunci a suferit leziuni pentru care a avut nevoie de 5 zile de îngrijiri medicale.  Acum, strânge toate actele de care e nevoie, şi apoi va depune plângere în instanţă, ca să ceară daune. Spune că e decis să meargă până la capăt, indiferent de cât o să-l coste drumurile la proces: „Mă împrumut de bani şi lucrez, ca să scad din datorii. Dar eu aşa nu o să-i las!”. Între timp, doi dintre adevărații suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri sibian Adrian Kreiner au fost prinşi. Ei au fost depistaţi în Marea Britanie. Polițiștii îl caută în continuare pe al treilea.

Sursa foto: Libertatea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Canaris

Acum 5 luni

Buna asta....Si cu bataia cum ramane ? Cum sa ramana ?! Bucura-te ca nu esti vinovat.......
Raspunde

Carcotel

Acum 5 luni

Sper sa actioneze in judecata pe toata politia romana si pe agaricii aia care l-au agresat sa plateasca militienii daune pana la ultimul leut din bugetul ala gras cu care nu fac nimic. Militia romana, NEsiguranta si NEincredere!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus