Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Patru profesori au unit elevi de la Ghibu cu tineri studenți militari într-un concert special de 1 Decembrie. „Am vrut să transmitem mândria de a fi român”

Patru profesori au unit elevi de la Ghibu cu tineri studenți militari într-un concert special de 1 Decembrie. „Am vrut să transmitem mândria de a fi român”

Patru profesori, trei de muzică și unul de română, s-au implicat în realizarea unui concert cu totul special dedicat zilei de 1 Decembrie. Evenimentul a avut loc la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu. Principalii protagoniști au for elevii claselor a V-a, a VI-a și a VIII-a care au recitat și au cântat cântece patriotice alături de elevii din ciclul liceal și de studenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Un concert muzical inedit, în cadrul căruia, prin cântec și poezie, patriotismul asumat prin jurământ s-a întâlnit cu inocența copiilor. Așa poate fi descris evenimentul care a avut loc la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu.

Corul format din elevii claselor a V-a și a VI-a sub coordonarea profesorului Dan Stîngaciu, împreună cu studenți ai  Academiei Forțelor Terestre Sibiu - acompaniați la pian de prof. Flavius Dănuț de la Școala Populară de Arte, au prezentat un spectacol-concert de cântece patriotice deosebite, alături de elevii instrumentiști din clasa a VIII-a și ciclul liceal, sub coordonarea dl. prof. Ovidiu Tatu.

Spectacolul a cuprins și o serie de poezii recitate de copiii din clasa a 5-a, coordonați de d-na prof. Andreea Piloiu. Elevii clasei a XII-a de teatru au susținut de asemenea un moment muzical cu un colaj patriotic, îndrumați de profesorul Cosmin Diaconescu.

„Ca și profesor de muzică am încercat ca prin prezența studenților militari alături de copii și prin selectarea repertoriului muzical să transmit elevilor și tuturor invitaților emoția autentică a sărbătoririi Zilei Naționale  României”, spune prof. Dan Stîngaciu.

Profesorul Ovidiu Tatu spune că toți cei implicați și-au dorit să transmită mândria de a fi români.

„Cântecele patriotice care au fost interpretate sunt inspirate din momentele importante din istoria neamului nostru, iar momentul de folclor de la final al instrumentiștilor a cuprins o jiană care este un cântec reprezentativ pentru județul nostru și un alt cântec din zona Ardealului. În acest spectacol am vrut să transmitem mândria de a fi român și totodată să-i determinăm pe cei din tânăra generație să aprecieze în mod real sacrificiile pe care înaintașii noștri le-au făcut pentru noi”, a spus acesta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Gogu

Acum 4 luni

Principalii protagoniști - pleonasm...
Raspunde

Dd

Acum 4 luni

Sincere felicitari dascalilor si copiilor! Am participat in calitate de părinte si am ramas profund impresionat. Un spectacol reusit in totalitate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus