Sâmbătă,
27.04.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Cum arată școala din Ighișu Nou după modernizare. Peste 150 de copii învață aici

Cum arată școala din Ighișu Nou după modernizare. Peste 150 de copii învață aici

În cursul zilei de marți, 5 decembrie 2023, a fost realizată recepția finală a lucrărilor la obiectivul „Reabilitare/Modernizare Școala Gimnazială Ighișu Nou”, în prezența primarului municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, a conducerii instituției de învățământ, a profesorilor, părinților și a reprezentanților firmei care au efectuat lucrările.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cei peste 150 de elevi din mediul rural, iar obiectivul general îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor de educație în învățământul școlar, prin reabilitarea clădirii și asigurarea unor condiții optime pentru îmbunătățirea procesului educațional, creșterea egalității de șanse la educație și îmbunătățirea calității vieții comunității aflate în zona de influență a proiectului.

gheorghe roman

În mod concret, au fost reabilitate trei clădiri ale instituției de învățământ (corpul 1, corpul 2 și grupul sanitar), în suprafață totală de aproximativ 600 de metri pătrați. Dotările realizate au constat în principal în mobilier specific sălilor de clasă – mese individuale, scaune pentru elevi, cuiere, dulapuri, fișiere, mobilier bibliotecă și depozitare cărți. De asemenea, au fost modernizate și reabilitate instalațiile termice, sanitare, electrice, de securitate și evacuare, precum și branșamentele de gaze naturale, apă și canalizare menajeră. În cadrul lucrărilor, corpul 1 a fost dotat și cu o platformă pentru persoane cu dizabilități.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, Axa prioritară 9: sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – dezvoltare locală sub  responsabilitatea comunității (DLRC), Obiectiv specific 9.1 – reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate.

„Astăzi s-a realizat recepția în urma lucrărilor efectuate la Școala Ighișu Nou, iar de astăzi peste 150 de copii vor beneficia de cele mai bune condiții pentru a învăța. Este un proiect pe fonduri europene nerambursabile și mă bucură faptul că, în marea lor majoritate, copiii au fost încântați de lucrările care s-au efectuat aici. Și acum, și în viitor, pentru mine învățământul reprezintă și va reprezenta o prioritate, astfel încât și în perioada următoare derulăm o serie de proiecte importante pentru ca toți elevii și cadrele didactice să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a se derula în Mediaș un învățământ de calitate““, a declarat primarul municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus