Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
-2°C

FDGR a decis cum să acopere gaura de 10% lăsată de reducerea alocării guvernamentale: va renunța la două proiecte

FDGR a decis cum să acopere gaura de 10% lăsată de reducerea alocării guvernamentale: va renunța la două proiecte

Reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) au decis să renunțe la două proiecte de investiții pentru a acoperi o gaură de 10% lăsată de reducerea alocării guvernamentale promise.

La sfârșitul lunii noiembrie, reprezentanții FDGR s-au întâlnit în Timișoara, la ședința consiliului forumului.

Principalul subiect al discuțiilor a fost realocarea bugetară și reducerea cu 10% a fondurilor guvernamentale promise FDGR.

Potrivit unui comunicat de presă al organizației, în cadrul ședinței aceștia au precizat că în primăvară, guvernul a redus bugetul alocat minorității germane cu 10%, promițând că va restitui această sumă în toamnă. În ianuarie, guvernul anunța că FDGR va primi în acest an aproximativ 18,7 milioane de lei de la bugetul de stat al României pentru proiectele sale culturale și pentru cheltuielile administrative.

Citește și: Bani pentru minoritățile etnice: Sumă mai mare din buget pentru FDGR în 2023. Maghiarii și romii primesc cel mai mult

„Din păcate, această promisiune nu a fost îndeplinită, iar reducerea de 10% nu a fost compensată”, au transmis reprezentanții FDGR.

Pentru a gestiona această situație fără a fi nevoie să reducă bugetele tuturor proiectelor aprobate și în așteptare cu 10%, adunarea reprezentanților etnicilor germani a decis, după o propunere a consiliului, să renunțe la finanțarea a două proiecte de investiții. Aceste proiecte, situate în Cisnădioara și Carei, se confruntau deja cu întârzieri în implementare, potrivit comunicatului. „Prin urmare, s-a considerat oportun să se redirecționeze fondurile de la aceste proiecte către alte inițiative, pentru a compensa deficitul bugetar cauzat de tăierea a 10% din fondurile guvernamentale inițial promise. Această decizie a fost luată pentru a menține finanțarea proiectelor curente și viitoare ale FDGR la niveluri sustenabile, fără a reduce bugetele alocate”, se mai precizează în comunicat.

În cadrul ședinței, deputatul FDGR Ovidiu Ganț a promis să se lupte pentru recuperarea fondurilor tăiate. Acesta s-a mai referit și la situația politică „tensionată” din România și la „pericolul creșterii partidelor extremiste la alegerile din 2024”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1510

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Relucu von Kaltabossen

Acum 2 luni

Pai nu incasati chirii din zecile de imobile retrocedate? Si in special de la cladirile scolilor si gradinitelor de unde i-ati dat afara pe copii? Norocul tuturor este ca sunteti pe cale de disparitie naturala.
Raspunde

A.U.R.

Acum 2 luni

Oooooo, cati vanzatori de tara, bolnavi de dragoste pentru straini dau dislike! Felicitari, cozi de topor!
Raspunde

HBomb

Acum 2 luni

Relucu, dacă te pricepi doar la caltaboși, vorbește doar despre aia, nu te mai băga în discuțiile de oameni mari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus