Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Cele mai grave intervenții ale ISU Sibiu în 2023: Două explozii în bocuri de locuințe și accidentele în care a fost declanțat planul roșu

Cele mai grave intervenții ale ISU Sibiu în 2023: Două explozii în bocuri de locuințe și accidentele în care a fost declanțat planul roșu

Planul roșu de intervenție a fost activat de două ori în anul 2023, la Sibiu, la două accidente de amploare, în care au implicat multe persoane și autovehicule. De asemenea,  două explozii grave au zguduit Sibiul,. Retrospectiva a fost făcută de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Sibiu și prezentată într-o conferință de presă.

Astfel, pentru prima dată planul roșu de intervenție a fost activat pentru accidentul dintre două autocare care a avut loc pe DN 1, la Hula Bradului. În accident au fost implicate peste 90 de persoane, majoritatea minori. Din fericire, în acest caz, nicio persoană nu a fost rănită grav.

Cel de-al doilea moment în care a fost nevoie de activarea acestui plan a fost la un accident în lanț care a avut loc pe autostradă  unde au fost implicate 5 autovehicule.

Din nefericire au fost și alte accidente grave care s-au soldat cu pierderi de vieți și cu rănirea gravă a mai multor persoane, aproximativ 45 de astfel de accidente unde a fost nevoie inclusiv de intervenția echipajelor de descarcerare.

Totodată, în Sibiu s-au produs două explozii, soldate cu decesul a două persoane și rănirea uneia.

„Cele două explozii cred că sunt o premieră spun eu, în municipiul Sibiu, cel puțin. Cea din Lazaret care a fost cea mai recentă și cea din Valea Aurie care, din nefericire, a fost soldată și cu pierderea vieții a celor două persoane care locuiau acolo”, a spus Instectorul Șef Locotenent-Colonel Lucian Trefaș, în cadrul conferințe de presă.

În ceea ce privește stingerea incendiilor pompierii sibieni au intervenit pentru stingerea a peste 400 de incendii dintre care 120 au fost incendii de vegetație uscată, un număr mai mic decât în anii precedenți.

Inspectorul Șef a atras atenția că printre cauzele cel mai des întâlnite cauze în izbucnirea incendiilor sunt coșurile de fum necurățate sau construite necorespunzător, instalațiile electrice utilizate sau făcute necorespunzător. De asemenea, a precizat că pompierii sibieni își îmbunătățesc constant abilitățile de a veni în sprijinul cetățenilor prin desfățurarea periodică a exercițiilor prin care se punîn plicare diferite scenarii ale unor situații de urgență. Anul acesta au fost desfășurate 85 de astfel de exerciții.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus