Sâmbătă,
13.09.2025
Partial Noros
Acum
24°C

Spitalul Județean, singurul care nu are sarmale și cozonac în meniul de Crăciun. Ce vor mânca pacienții din spitalele sibiene în zilele următoare

Spitalul Județean, singurul care nu are sarmale și cozonac în meniul de Crăciun. Ce vor mânca pacienții din spitalele sibiene în zilele următoare

Mai sunt doar două zile până la Crăciun și mulți dintre noi nu-și mai văd capul de cumpărături și treburi. Masa din zilele de sărbătoare urmează să fie pregătită cu tot felul de bunătăți specifice Crăciunului. Sunt însă și sibieni care sunt nevoiți să-și petreacă zilele de sărbătoare internați în spital. Turnul Sfatului a făcut o solitare către toate unitățile medicale din județ pentru a vedea ce vor avea în meniu pacienții lor. Mare parte dintre reprezentanții spitalelor au răspuns și potrivit acestora, în general, din meniu nu vor lipsi sarmalele și cozonacul. Spitalul Județean este singurul în meniul căruia nu se regăsesc aceste preparate.   

Meniul Spitalului Clinic Județean Sibiu arată că în Ajunul Crăciunului marea majoritate a pacienților vor primi la micul dejun ceai, pâine, brânză topită sau cașcaval sau brânză de vaci, ou, roșie, salam sau șuncă. Cei cu regim special vor primi pe lângă ceai și brânză, biscuiți și miere. La prânz, majoritatea pacienților vor primi supă de pui cu găluște și ficăței cu piure și salată. O parte vor primi în loc de ficăței, pui cu piure. Cei care au un regim special, în funcție de afecțiuni, vor primi în 24 decembrie sote de morcovi și pui, ciorbă de legume sau mazăre. La cină vor avea cuș-cuș cu pui, iar pentru regim special va fi ceai amar, salată cu pui sau orez cu pui. Fiecare pacient va primi, pe lângă mâncarea de la cină și o portocală.

În prima zi ce Crăciun, majoritatea pacienților de la Spitalul Județean vor primi la micul dejun ceai, pâine, brânză de vaci, gem, unt și roșie. Cei cu regim special li se vor înlocui produse cu biscuiți, șuncă, cremă de brânză, ou, ceai amar sau iaurt. La amiază, majoritatea pacienților vor primi ciorbă țărănească și pui cu legume. Cei cu regim special, în funcție de afecțiuni vor primi supă de legume, cartofi natur cu pui, orez cu morcov și pui sau sote de morcov cu pui. La cină pacienții de la Județean vor avea paste cu sos și carne de porc. Cei cu regim special vor avea pase de pui, orez cu pui sau ghiveci de legume.

De data aceasta portocala se va primi după masa de prânz.

Ca și gustări pacienții vor avea eugenii, iaurt sau orez cu lapte.

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu

La Spitalul TBC din Sibiu meniul în prima și a doua zi de Crăciun se va apropia mai mult de cel de sărbători. Astfel, în prima zi de Crăciun pacienții vor avea la micul dejun ceai cu lămâie, pâine cu unt, brânză de vaci, crenvuști și măsline. La ora 10.00 vor primi ca și gustare iaurt și cozonac cu nucă. La prânz, pacienții se vor bucura de supă cu găluște și la felul doi de sarmale ci kaizer, smântână și mămăliguță. La ora 15.00 vor primi iaurt și portocală, iar la cină ceai cu lămâie, salam, cașcaval, unt, friptură de porc, brânză de vaci și unt la regim.

A doua zi de Crăciun acești pacienți vor mânca la micul dejun ceai cu lămâie, pâine, cașcaval sau brânză de vaci, unt, mușchi file și omletă. La ora 10.00 vor primi iaurt și portocală, iar la masa de prânz ciorbă cu perișoare, friptură din pulpă de porc, cu cartofi piure și murături asortate. La ora 15.00 au iaurt și napolitană, iar la cină ceai cu lămâie, pate de ficat, cașcaval și unt.  

La acest spital nu lipsesc decorațiunile de Crăciun, bradul și nici colindele. În aceste zile pacienții s-au bucurat de colindători și de mici cadouri.

Spitalul de Psihiatrie din Sibiu  

Și la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu se vor regăsi în meniu produse specifice Crăciunului. Astfel, cei care au regim comun vor primi în prima zi de Crăciun, la micul dejun, pâine, ceai, unt, mușchi file, caltaboș și cașcaval. La prânz vor avea supă de zarzavat cu găluște, mămăliguță, sarmale cu smântână, cozonac și portocale. La cină vor primi în prima zi de Crăciun ceai, unt, tobă de porc, șuncă de pui, brânză topită și pateu de ficat.

A doua zi de Crăciun, pacienții de la acest spital vor primi la micul dejun pâine, ceai, unt, ou fiert, salam și cașcaval. La prânz ciorbă rădăuțeană de porc, orez cu legume mexicane, friptură cotlet de porc sau friptură din pulpe de pui, cozonac și banane. La cină ceai, unt, tobă, telemea de vacă și pateu de ficat.

Cei care au un regim special vor primi în loc de sarmale tocăniță asortată de piept de pui.

Spitalul CF din Sibiu

Sarmalele și mămăliga se regăsesc și la acest spital. În prima zi de Crăciun, pacienții vor primi la micul dejun ceai, pâine, șuncă, brânză topită, unt și gem. La prânz vor avea ciorbă rădăuțeană și la felul doi sarmale cu mămăligă și smântână. La cină vor primi iaurt, pate, biscuiți și parizer.

Marți, a doua zi de Crăciun vor primi la micul dejun ceai, pâine, ou, salam și cașcaval, la prânz ciorbă de perișoare și piure de cartofi cu ceafă la cuptor, iar la cină ceai, șuncă, brânză topită, unt, gem și biscuiți.  

Spitalul Orășenesc din Agnita

La spitalul din Agnita pacienții vor primi în prima zi de Crăciun ciorbă de perișoare, friptură de pui cu cartofi, murături, iar la desert cozonac cu nuca și asortat și fructe. În 26 decembrie vor avea ciorbă ardelenească, fasole cu cârnați și salată. Pacienții care vor fi în acest spital la trecerea dintre ani vor avea ciorbă de văcuță și sarmale cu mămăligă. La desert vor primi cozonac asortat și cu nucă.

La spitalul Orășenesc din Cisnădie

În Ajunul Crăciunului pacienții de la acest spital vor fi serviți cu supă de pui cu tăiței, friptură de porc cu garnitură de cartofi natur, salată de varză, iar la gustare un măr.

În prima zi de Crăciun, 25 decembrie, vor fi serviți cu ciorbă rădăuțeană, sarmale cu mămăliguță și la gustare vor primi cozonac, portocale și banane. Reprezentanții spitalului spun că toate aceste preparate sunt făcute cu atenție și cu ingrediente corect alese, ținându-se cont de sănătatea și nevoile pacienților. În a doua zi de Crăciun vor fi serviți cu supă de pui cu găluște, friptură de pui cu piure de cartofi și salată de varză, iar la gustare portocală și banană.

Și la Spitalul Municipal din Mediaș, managerul spune că vor fi sarmale, va fi cozonac și friptură, chiar dacă nu a avut meniul la îndemână să-l trimită.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

CA

Acum 1 an

Acel spital e un dezastru din toate punctele de vedere. Medical, uman, educational, managerial,...tot.

Raspunde

Norm

Acum 1 an

Cine să se gândească la pacienții plătitori de asigurări de sănătate, veșnicul și neclintitul de pe postul de director, Fotaches PNL?

Raspunde

Emil

Acum 1 an

Sarmalele si cozonacii nu pot substitui medicamentele si tratamentele vitale care se dau pe spagi grele.

Raspunde

Un cititor

Acum 1 an

Jurnalistul seralist nu știe că nu se oferă cozonaci nici oamenilor sănătoși, darămite celor bolnavi. Omul bolnav este bolnav pentru că are o inflamație în organism, iar carbohidrații amplifică inflamația. Halal jurnalism de investigație! Răsul lumii!
Raspunde

Gospodina

Acum 1 an

Noa, sa mănânce și friptura că doar n-o fi foc!
Raspunde

Fomistu

Acum 1 an

Dar morga are sarmale? Ati-ul are? Sah compartimentul diabetologie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus