Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Contractul pentru dezinsecția, dezinfecția și deratizarea în Sibiu se scumpește cu 2 milioane de lei

Contractul pentru dezinsecția, dezinfecția și deratizarea în Sibiu se scumpește cu 2 milioane de lei

Primăria Sibiu a lansat o licitație pentru înnoirea serviciilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare (DDD) în oraș și stațiunea Păltiniș pentru următorii patru ani, cu un buget estimat de peste 6 milioane de lei. Valoarea crește cu 2 milioane de lei față de contractul din 2020.

Contractul pentru serviciile de DDD are o durată de patru ani și vizează menținerea standardelor de sănătate publică și igienă în zonele specificate – parcuri, locuri de joacă, străzi etc.

Conform caietului de sarcini, printre criteriile de atribuire se acordă o importanță semnificativă raportului calitate-preț și vechimii autovehiculelor utilizate în aceste servicii, favorizându-se vehiculele mai noi și, în mod special, cele electrice. Autoritățile locale pun accent pe eficiență și sustenabilitate în alegerea prestatorului de servicii.

Licitația este planificată pentru data de 5 februarie 2024.

În 2020, Primăria a încheiat contractul pentru DDD cu societatea DD Chim S.R.L. pentru 4 milioane de lei. Valoarea contractului a fost majorată cu 200.000 lei în martie 2023, ajungând la 4.282.617,91 lei cu TVA.

În noiembrie 2023, Consiliu local a aprobat studiul de oportunitate care prevedea că serviciile DDD să fie delegate în continuare unei companii specializate, deoarece gestiunea directă de către municipalitate „prezintă numeroase dezavantaje comparativ cu avantajele identificate și implică cheltuieli suplimentare suportate din bugetul local”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 795

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Jiji Berbecali

Acum 3 luni

Ieftin ,daca este posibil sa le ofere mai mult !

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus