Pentru mine, „Grădina” a fost în ultimii ani un loc de unde am ieșit aproape întotdeauna dând din mână a lehamite. Mergeam destul de des acolo, pentru că locuiam în preajmă, iar de foarte multe ori aveam parte de o deservire „sub medie”, iar mâncarea nu era întotdeauna tocmai ceea ce mă așteptam. În una din serile trecute însă am ieșit de acolo ca de la niște prieteni pe care îi cunosc de o viață și cu care am petrecut un timp frumos cu mâncare bună.
Am decis să intrăm la Grădina, pe care o știu deja toți, retrasă de la Bulevardul Victoriei, în una din serile reci ale săptămânii care tocmai s-a încheiat. Nu aveam mari așteptări, având în vedere experiențele trecute (personale, nu cele ale altor colegi care au mai fost pe acolo).
Trebuie spus că atât terasa generoasă de care are parte restaurantul (plină în sezonul cald), cât și interiorul arată foarte frumos – oferind o atmosferă relaxantă. Tot de ce ai nevoie este ca vreun chelner, vreo ospătăriță sau vreun bucătar să nu-ți strice ziua. Așa a fost și de data aceasta – muzică la un volum mic pe fundal, atmosferă caldă, confortabil. Ca la cineva drag în ospeție: tocmai de aceea am cerut câte un pahar de pălincă de prune să ne încălzim până decidem ce comandăm.
Primul contact cu chelnerul a fost foarte bun: de data asta ne-a întâmpinat un domn zâmbăreț, cu multă poftă de lucru și de viață și... ce e cel mai important pentru mine, cu mult umor. Ne-a lăsat apoi timp pentru a ne „încălzi”, după care a venit exact în momentul în care voiam să comandăm.
Altădată, au fost cazuri când ni se spunea să ne ridicăm de la masa respectivă că o sa vină un grup mai mare sau că tocmai masa aia ar fi fost în acel moment rezervată și să ne așezăm la alta. Cu așa bun-venit, oricât de foame ți-ar fi, nu mai vrei nimic decât să ți-o potolești și să pleci mai repede...
De data aceasta am decis să mergem pe feluri din categoria „bucate alese” ale meniului; așa că am optat pentru ceea ce nu avea „fulgușorul” în dreptul său, semn că e din produs congelat: mușchiuleț de porc rondele (cu sos cremos de vin, usturoi, ierburi aromate, piure de cartofi și măr copt) și pastramă de oaie la tigaie (cu mămăliguță și ardei copt).
Mâncarea a fost adusă în aproape 35 de minute, ceea ce ni s-a părut rezonabil, fiind chiar asigurați că nu e gătită din timp, ci se face pe loc, deoarece nu-s mulți clienți. Într-adevăr, trei-patru mese cred că mai erau ocupate în acea seară.
Am primit două porții generoase, dar și fotogenice.
Am purces la mâncat și am făcut-o cu poftă. Ce-i drept, mie mi s-au părut bucățile de oaie prea aspre, dar comeseana mea a dat verdictul: „Hmm, oaia ta e mai bună decât porcul meu”. Am gustat și eu din farfuria ei și am contrazis-o: „Dar porcul e mai moale, alunecă mai ușor”. Într-adevăr, în cazul pastramei depinde dacă oaia era veterană sau nu, dar chiar și așa mi s-a părut foarte bine și corect condimentată, iar în combinație cu mămăliga și sosul cremos de vin și usturoi a oferit un deliciu pentru papilele gustative.
Oricum, periodic mai intram unul în farfuria altuia.
59 lei pentru mușchiulețul de porc și 70 de lei pentru pastrama de oaie, la care se mai adaugă cei 32 de lei pentru pălincă (16 lei paharul), s-a făcut o notă totală de 161 de lei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 3342
Ultimele comentarii
Acum 12 ore
Gigi Contra
Acum 13 ore
Sibianul
Acum 13 ore
Ciobanul
Acum 13 ore
Nemo
Acum 13 ore
Vivi Dragan