Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
3°C

15 tineri sunt invitați să ia parte la Academia de Leadership Urban 2024. „Deși programul este încă tânăr, putem vedea deja rodul muncii absolvenților noștri”

15 tineri sunt invitați să ia parte la Academia de Leadership Urban 2024. „Deși programul este încă tânăr, putem vedea deja rodul muncii absolvenților noștri”

15 tineri vor avea parte de o experiență educațională unică în Sibiu, printr-un proiect al Fundației Comunitare. Este vorba despre Academia de Leadership Urban, proiect care ajunge în acest an la a treia ediție și care își propune să găsească alți 15 tineri care să treacă printr-o experiență educațională inedită. ALU construiește o comunitate de învățare pentru următoarea generație de lideri din business, societate civilă, administrație, educație și nu numai. Înscrierile se pot face până în data de 26 februarie, iar ceea ce ar mai trebui tinerii să știe este faptul că participarea este gratuită.

Am povestit cu Mădălina Pîscu, Director Programe la Fundația Comunitară Sibiu și coordonatoare ALU și cu Ana-Maria Mătușoiu, Coordonatoare Comunicare la Fundația Comunitară Sibiu și fostă absolventă ALU, despre noutățile pe care le aduce cea de-a treia ediție ALU, despre cum va fi ea structurată, dar și despre evenimentul de tip panel care va avea loc în 7 februarie și la care vor participa tineri eligibili pentru program.

Reporter: Cum ați putea descrie în câteva cuvinte a doua ediție a Academiei de Leadership Urban?

Mădălina: A doua ediție a Academiei de Leadership Urban a însemnat 8 luni în care ONGiști, oameni de marketing, ingineri, analiști, antreprenori, asistenți medicali și arhitecți sibieni s-au adunat la un loc pentru a fi ghidați printr-o experiență de învățare complexă. Cei 14 membri ai grupului acesta atât de divers au stat la aceeași masă, au dezbătut, și-au împărtășit planurile de viitor și au integrat cunoștințele transmise de trainerii noștri. Ne-am bucurat să vedem că generația a doua este formată dintr-un grup de tineri analitici, orientați spre reflexie, care s-au lăsat absorbiți de program și au făcut față cu brio experienței intense de învățare.

A doua ediție a programului a însemnat și cristalizarea comunității de ALUmni. Membrii primei ediții a academiei și-au luat acest rol în serios și, împreună cu generația 2, au pus bazele unei comunități bine închegate de oameni-resurse, care abia așteaptă să-și cunoască colegii care vor forma generația 3. 

R: După două ediții ALU, cum credeți că și-a pus amprenta proiectul în comunitatea sibiană?

Mădălina: Deși programul este încă tânăr, putem vedea deja rodul muncii absolvenților noștri. ALU a ajutat la închegarea unei comunități care va crește de la an la an și care, prin diversitatea de experiențe și expertiză, reprezintă o resursă extraordinară pentru comunitatea noastră. Avem exemple de ALUmni care lucrează împreună la proiecte noi sau se ajută reciproc pentru a crește și implementa idei deja existente. Avem ALUmni care acum își asumă roluri de leadership în industriile în care sunt activi și generează schimbare în acele instanțe care sunt cele mai apropiate lor. Vedem deja cum aceste intervenții locale crează efectul bulgărelui de zăpadă, trezesc apetitul de cunoaștere și inspiră și alți indivizi să acționeze în spațiile lor.

Am observat și că ALU devine un program de interes pentru tot mai mulți tineri care nu s-au născut în Sibiu, dar care s-au mutat aici și au ales să facă parte și să contribuie la această comunitate. Ne bucură enorm faptul că programul nostru a început să devină un pol de atracție pentru talente noi și sperăm că, în timp, vom reuși să creștem tot mai mulți tineri care vor aduce un val de schimbare pozitivă în Sibiu.

R: Ce oportunități viitoare le va deschide ALU doritorilor pentru o a treia ediție?

Mădălina: Rezultatul cel mai important al Academiei de Leadership Urban este comunitatea care se formează în jurul programului. Când vorbim despre această comunitate, ne referim, bineînțeles,  la ALUmni, dar și la rețeaua extinsă de mentori, facilitatori și alți experți care contribuie la program. Designul programului care abordează o varietate largă de subiecte și caută să aducă împreună indivizi dintr-o diversitate de domenii creează un spațiu unic în Sibiu pentru participanții noștrii, și considerăm că accesul și posibilitatea de a lucra și interacționa cu oricare dintre acești indivizi reprezintă o oportunitate extraordinară pentru aceia care aleg să facă parte din academie.

Programul reprezintă și un spațiu excelent pentru cei care au deja o idee sau un proiect pe care se pregătesc să îl lanseze, însă caută o comunitate în care își pot testa ideile și de unde pot câștiga feedback și suport valoros de la indivizi cu experiență. Mai mult decât atât, știm că orice idee sau proiect are nevoie de legitimizare pentru a avea succes în comunitate. De aceea, poate unul dintre cele mai valoroase atuuri cu care absolvenții noștri pleacă la final de ALU este legitimitatea pe care participarea la program le-o acordă. Fundația Comunitară Sibiu caută să împrumute din reputația noastră acestor tineri care ne dovedesc, prin participarea în cadrul programului, că au o capacitate extraordinară de impact și implicare în comunitate.

R: Încep înscrierile pentru ediția cu numărul trei a ALU. Care ar fi trei motive pentru care tinerii să aleagă să facă parte dintr-un astfel de proiect?

Mădălina: În primul rând, așa cum am mai spus și la primele două ediții, ALU este un context de învățare unic în Sibiu și un model destul de particular de program de leadership chiar și la nivel național, de aceea spunem că este o oportunitate excelentă pentru tinerii ambițioși, vizionari, care nu doar că doresc să treacă printr-un proces de dezvoltare personală și profesională, dar vor să facă ceva în oraș pentru a influența în bine mediul din jurul lor.

Un alt motiv ar fi procesul educațional, care va fi susținut de aceiași traineri ai modulului anterior, mentori care, în cadrul ALU, creează o dinamică de transfer, de know-how de la egal la egal, de la adult la adult, cu respect și cu înțelegerea diferențelor naturale care constituie o dinamică intergenerațională. Prin modulele de la ALU, ne propunem să le lărgim universul participanților, să le stârnim curiozitatea de a explora, de a se apleca asupra unor teme relevante pentru ei, pentru ca mai apoi să-i direcționăm spre surse legitime, spre profesioniști.

Al treilea motiv și un element foarte important e modul în care se construiește comunitatea de ALUmni. Una dintre direcțiile cele mai importante ale programului e să ajutăm participanții să exploreze care sunt interesele lor comune, pasiunile lor comune, rezultând eventuale posibile colaborări. Avem multe colaborări pe care le-am început inclusiv noi cu absolvenții, dar și multe colaborări pe care le-au creat ei între ei, după cum am mai spus. O absolventă ALU din prima ediție, care este curatoare de artă contemporană, Iris Ordean, a devenit directorul nostru artistic de la Maraton și a transformat poarta de finish în mijloc de expresie pentru tinerii artiști din comunitatea noastră, iar Ana-Maria Mătușoiu, absolventă ALU din generația a 2-a, este proaspăta noastră Coordonatoare de Comunicare.

R: Ana, cum a fost pentru tine experiența ALU și cum o vezi acum, ca parte din echipa de organizare?

Ana: Pentru mine, ALU a venit la momentul potrivit. Și a venit nu doar cu ceea ce aveam eu nevoie, ci cu mai mult și cu mai bine. Fiecare modul a fost valoros și mi-a adus noțiuni pe care le-am implementat în viața de zi cu zi și care mă însoțesc la tot pasul, atât în parcursul profesional, cât și personal. Am plecat de la ALU cu tolba plină de informații, cu împlinire și curaj, cu orizonturile larg deschise, cu dorința de a face mai mult și de a investi aceste resurse în proiecte frumoase și durabile. Și iată-mă, la un an distanță după ce am aplicat la ALU, pășesc cu entuziasm pe drumuri noi, alături de Fundația Comunitară Sibiu. Din poziția de fostă absolventă ALU, nu pot decât să le transmit tinerilor care simt și ei un zvâc pentru a face lucruri și pentru a se dezvolta, că în acest program vor găsi extraordinar de multe lucruri utile și oameni care le vor deveni prieteni și colaboratori.

R: Cum este structurat programul ediției cu numărul trei și cât durează?

Ana: Programul se va întinde pe o durată de aproximativ 6 luni și va cuprinde 5 module, urmând să încheiem cu un Thinkaton unde cele învățate pot fi puse în practică.

1. Shape of Me - Autocunoaștere și inteligență emoțională. Trainer: Elena Luminița Bouleanu, psiholog clinician, psihoterapeut în psihoterapie Cognitiv-Comportamentală și hipnoză clinică, supervizor în psihologie clinică.

2. Get into Shape - Productivitate și autodisciplină. Trainer: Dan Luca, expert în productivitate și în echilibrul dintre profesie și viața personală.

3. Shape of Money - Gândire antreprenorială, literacy economic. Trainer: Oana Craioveanu, antreprenoare pasionată, cu o vastă experiență în sprijinirea startup-urilor și comunităților antreprenoriale.

4. CityShape - Gândirea sistemică, orașul ca sistem complex. Trainer: Oana Pavăl, arhitectă și asistentă universitară la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

5. Shape the Culture - Schimbări culturale. Trainer: Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, pasionat de istorie și filozofie.

Pe lângă cele 5 module de weekend (joi seara - duminică), cei selectați pentru această ediție vor avea parte de mai multe surprize despre care vom vorbi la momentul oportun. Programul va respecta structura din 2023, în care am integrat feedback-ul generației trecute, iar anumite aspecte vor fi adaptate în funcție de particularitățile grupului selectat în acest an. ALU are o structură de bază fixă, însă este un program educațional care se adaptează constant nevoilor celor care îl parcurg.

R: Povestiți-ne mai multe despre evenimentul din 7 februarie. De ce să participe tinerii?

Ana: Organizăm #ALUcommunitynight, o seară dedicată viitorilor ALUmni și lansării celei de-a 3-a ediții a Academiei de Leadership Urban Sibiu. Va fi un eveniment de tip panel, la care vor participa tineri eligibili pentru program, cărora le vom povesti mai multe despre tainele ALU. Mulți au curiozități cu privire la program, alții se întreabă probabil ce presupune să fii lider, care sunt calitățile unui lider sau dacă există un singur tip de lider. Sunt întrebări pe care știm că și le-au pus și absolvenții primelor două ediții, tocmai de aceea o parte din ei vor fi alături de noi miercuri și vor împărtăși propriile experiențe din cadrul ALU.

R: La fel ca în ultimele două ediții, cei care se vor înscrie, vor beneficia gratuit de program. Cum ați obținut anul acesta finanțare?

Mădălina: La fel ca în fiecare an, partenerul nostru de încredere Regnology este alături de noi și ne oferă sprijinul financiar necesar pentru a livra un astfel de program la un standard înalt. Suntem recunoscători pentru că ne oferă acest vot de încredere și validează modelul propus de programul nostru pentru al treilea an al rând.

Totodată, suntem fericiți să anunțăm că anul acesta ALU va primi și sprijin internațional printr-o finanțare acordată de Uniunea Europeană prin intermediul programului PROTEUS, care se focusează pe avansarea valorilor UE și protejarea drepturilor fundamentale prin acordarea de asistență pentru participare civică în țările din Centrul și Estul Europei. Această finanțare, care a fost obținută printr-un concurs cu alte proiecte europene extraordinare, reprezintă o confirmare a potențialului proiectului și o oportunitate de a duce ALU spre noi direcții. 

R: Cum vedeți a treia ediție a Academiei de Leadership Urban? Vor fi schimbări față de cele precedente? Vreți să aduceți detalii noi?

Mădălina: Ca în fiecare an, și de data aceasta ediția a 3-a va fi modelată de cei 15 participanți care vor forma generația 2024. În cadrul programului, ne place să spunem că grupul este cea mai înțeleaptă persoană din camera, astfel interesele, pasiunile și experiența participanților vor sta la baza programului. Desigur, lucrăm intens alături de trainerii noștri pentru a ne asigura că programul reflectă contextul social în care ne desfășurăm și topicurile cele mai relevante pentru anul 2024.

Ediția de anul acesta vine și cu o schimbare importantă, și anume faptul că vom crește vârsta maximă eligibilă pentru program de la 32 la 35 de ani. De-a lungul celor două ediții am observat că cei mai mulți dintre aplicanți se plasează mai degrabă în jurul vârstei de 30 ani, decât de cealaltă parte a spectrului. Aici vorbim despre persoane care doresc să avanseze în carieră și au nevoie de resurse noi pentru a face asta, sau persoane care doresc o schimbare în viața lor și consideră ALU ca fiind un potențial catalizator pentru acest nou început. Astfel, am decis ca anul acesta să facem mai mult loc în program pentru acest profil. Ne dorim să păstrăm în continuare diversitatea de vârste în program și îi invităm pe toți cei între 21 și 35 de ani interesați să aplice, căci știm că spațiile intergeneraționale sunt necesare și valoroase.

R: Care sunt condițiile de participare? Cum se pot înscrie doritorii?

Mădălina: Principala condiție este ca doritorii să se încadreze în intervalul de vârstă eligibil pentru program, și anume 21-35 de ani. Apoi, cei care aplică trebuie să locuiască în Sibiu și să își dorească să rămână aici o perioadă. La ALU sunt așteptați tineri care își doresc să pună osul la treabă, să se dezvolte indiferent de aria în care activează, dar și care au deja niște rezultate ale potențialului lor de lideri pe care să ni le arate. Cei care doresc să participe trebuie să fie, de asemenea, într-un moment în care pot face investiția de timp și energie necesară acestui program de leadership. Tot ce trebuie să facă pentru a aplica la ALU este să ne trimită un email pe adresa [email protected] până în data de 26 februarie 2024, ora 12:00 (la prânz), care să conțină:

- CV-ul

- Un eseu prin care să ne transmită de ce vor să participe în cadrul ALU 2024 și care este schimbarea pe care vor să o genereze în Sibiu

- O scrisoare de recomandare care poate atesta potențialul de lider în formare

Mai multe detalii pot citi pe: https://fundatiacomunitarasibiu.ro/alu/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Pastor marginas

Acum 2 săptămâni

Iar faceti cursuri de lideri pentru pre-puberi? Hai serios, astia de abia zic cu "2" in fata la varsta si se vad toti mari sefi si manageri. Pe ce baze? Pe ce experienta? Incurajati de la spate de parinti emakipati ce i-au tinut toata viata in puf? Probabil astia sunt urmasii mamkilor emankipate care blocheaza zi de zi strazile de langa licee ca sa-si preia plozii de pe banca din scoala direct pe bancheta din spate.
Raspunde

@pastor

Acum 2 săptămâni

Da mai nene, la 30 ani esti puber. Viitorii lideri ai comunitatii au 50 ani acum. Aia ar trebui instruiti. Ei sunt viitorul.
Raspunde

Pastor marginas

Acum 2 săptămâni

Iti dai seama ca nu mi-am pierdut vremea sa citesc articolul in intregime. Au zis ca au 30 de ani? Ca arata a puberi toti. Oricum, vreau sa te intreb pe tine si pe organizatori, daca as dori sa ma inscriu si eu la Leadership Rural, unde ma pot inscrie? E bine ca lumea mushca momeala, sa mearga banu sa stimulam economia :)))) Si e bine si sa se creada acesti tineri ca si lideri dupa un curs de 6 luni :))))))) numai sa nu ajunga lideri sau team-leaderi, in rest e ok
Raspunde

HBomb

Acum 2 săptămâni

Ideea de a instrui resursa umana pentru dezvoltarea unui oraș nu este deloc rea, dar este pusă în practică slăbuț de tot. Din păcate organizatprii aruncă laolaltă în oală cursuri inutile cu prieteni și cunoscuți care au aceeași gândire hipsterească. Ce să faci cu psihologi, antreprenori și experți în productivitate când nu ai nici un curs susținut de un jurist care să prezinte legislația în domeniul administrației publice, când nu inviți pe nimeni să prezinte legislația pe bugetare administrativă. Numai cine are baza asta asigurată temeinic poate trece la etapa discuțiilor cool despre dezvoltarea unui oraș. În caz contrar Fundația Comunitară va produce gargaragii care povestesc frumos și dau bine pe forumuri, dar în realitate nu sunt capabili să înțeleagă ce pot face pentru un oraș.
Raspunde

Acum 2 săptămâni

Pai ... asta si produc. Gargaragii! Asta e viitorul trist al tarii. Auzi, academie, leadership, tot felul de englezisme, le pute limba romana!
Raspunde

@hbomb

Acum 2 săptămâni

Cred ca ai vrut doar sa ieși in evidenta ! Nu știu cu ce te ocupi in viața reala dar ai făcut un mare ghiveci de informații care se bat cap in cap… In orice societate exista departamente care se ocupa fiecare de partea sa , nu exista o persoana care sa le știe pe toate , plus ca așa se ajunge la decizii echilibrate , atunci când mai multe persoane hotărăsc … Ti-ai etalat cam tot ce puteai pe aici , petarda (bomba) mică :)))
Raspunde

Sparrow

Acum 2 săptămâni

Inventām orice, care trebuie sā sune ultra-giga-mega-benga cool. Ca sā evitām munca. Muuuuuuuuuuncaaaaaaaaaaaaa ! Cum se pun in practicā frectiile astea? Prin muncā. Altfel sunt doar porcārii. Dacā îi intrebi " bā , cine o sā facā munca?" Raspunsul vā fi " altii, noi venim cu ideile"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus