Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Efectul berii ieftine asupra Sibiului. Topul brandurilor care poluează Cibinul

Efectul berii ieftine asupra Sibiului. Topul brandurilor care poluează Cibinul

De aproximativ 24 de ore plouă fără oprire în Sibiu. În zona montană există inclusiv o avertizare de tip cod portocaliu de precipitații. Motiv pentru care apele Cibinului s-au umflat astăzi, șuvoaiele urcând pe maluri și antrenând în aval toate deșeurile aruncate de oameni.

O parte din PET-uri și alte gunoaie luate la vale de apele Cibinului au fost vizibile astăzi inclusiv din oraș, în special în apropierea pistei pentru biciclete sau a podului de la Piața Cibin.

Sticle de plastic plutind pe apă nu ar trebui să mai vedem în Sibiu pentru că de la finalul anului trecut avem în Turnișor un baraj special pentru deșeuri, care a costat 192.000 de lei, plus TVA. Bani publici.

Reporterul Turnul Sfatului a verificat în această dimineață starea de funcționare a barajului pentru a afla de ce vedem în continuare PET-uri prin Sibiu.

La prima vedere pare că barajul chiar își face treaba pentru care a fost montat, o cantitate însemnată de sticle din plastic, mingi de fotbal, mingi de baschet, polistiren și alte deșeuri plutitoare fiind oprite și dirijate către o cameră de colectare.

Cibinul când se umflă de la ploi aduce în aval și resturi vegetale, crengi de copaci sau chiar trunchiuri uscate. O parte dintre acestea au rămas blocate în conducta plutitoare, facilitând trecerea PET-urilor peste baraj.

Pe de altă parte, cantitatea de plastic strânsă în această dimineață era semnificativă și probabil că trebuia colectată mai des. Numărul mare de PET-uri arată, încă o dată, de ce România avea nevoie de un sistem garantare-returnare precum cel proaspăt intrat în vigoare RetuRO.

Reporterul Turnul Sfatului a solicitat în scris Primăriei Municipiului Sibiu să informeze dacă a fost desemnată o firmă care să se ocupe de întreținerea sistemului, golirea camerei colectoare și ce cantități de deșeuri s-au strâns în primele luni de funcționare. Vom publica aceste date în momentul în care vom primit răspunsul solicitat.

Pe de altă parte, dată fiind cantitatea mare de PET-uri, am numărat de la ce branduri provin principalele sticle, realizând astfel un fel de clasament al generatorilor de poluare în Sibiu.

Cele mai multe sticle de plastic provin de la producătorul de bere Ciucaș, urmat de apa minerală Borsec și berea Timișoreana. Ca să nu fim acuzați de reclamă negativă, mai menționăm berea Neumarkt, Coca-Cola și Aqua Carpatica.

Concluzia este că băutorii de bere ieftină poluează Sibiul. În special pentru că aruncă sticlele goale pe malul Cibinului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Feketecica

Acum 2 luni

Efectul nesimtirii asupra Sibiului, a celora care arunca gunoiul pe unde apuca.
Raspunde

Canaris

Acum 2 luni

Pare că face treaba... Bravo /!
Raspunde

Jean de Esseintes

Acum 2 luni

Efectul berii ieftine?? Domnule Dobre câtă bere beți înainte de a scrie ceva? Și de care?
Raspunde

Pastor marginas

Acum 2 luni

"Ala-i tatiiii, valoare maxima"...semite si bere ciucas la pet, pietre de temelie in cultura rrrromanasului :)
Raspunde

Calin

Acum 2 luni

Nu meritam aceasta planeta
Raspunde

Fgf

Acum 2 luni

si unde este angajatul care sa ridice grilajul, sa adune mizeria si tot asa?... a dar stai ca totul este manual si facut de ochii lumii
Raspunde

Un sibian

Acum 2 luni

Iar băutorii de bere SCUMPĂ (de regulă, ambalată la sticlă) aruncă iresponsabil recipientele direct la pubela neagră, rezervată gunoiului menajer. Aceeași NESIMȚIRE cu altă pălărie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus