Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Melisa, o elevă în clasa a XI-a, și-a publicat povestea vieții în prima sa carte: „Îmi doresc ca oamenii să realizeze că trebuie să prețuiască orice lucru și persoană din viața lor”

Melisa, o elevă în clasa a XI-a, și-a publicat povestea vieții în prima sa carte: „Îmi doresc ca oamenii să realizeze că trebuie să prețuiască orice lucru și persoană din viața lor”

„O altfel de copilărie” este prima carte publicată a Melisei Narcisa Alexandrescu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu” din Miercurea Sibiului, Fata și-a lansat volumul astăzi, 13 februarie, la liceul la care învață în prezența colegilor, a dirigintei și profesorilor și a tuturor celor care au susținut-o. Este povestea vieții ei, Melisa fiind un copil abandonat de părinți, dar iubită de toți cei care au cunoscut-o. 

La 17 ani Melisa a reușit să-și scrie povestea, iar o editură din Sibiu a fost de acord să o publice. Fata are o poveste de viață emoționantă, trecând prin multe încercări încă de când a văzut, pentru prima dată, lumina zilei.

Melisa s-a născut la maternitatea din Sibiu, dar, din păcate, părinții care i-au dat viață nu au putut-o crește. Din cauza condițiilor precare de acasă fetița s-a îmbolnăvit de multe ori când era bebeluș. Cel mai mult au avut de suferit plămânii ei din cauza frigului și a umidității din casa în care era crescută. Subnutrită și bolnavă, a ajuns de mai multe ori la spital.

„Prima săptămână acasă, a fost pentru ea un dans al alăptării și a rezistenței. În timp ce frigul se strecura pe sub ușile șubrede, părinții micuței erau prinși în capcana condițiilor defavorabile, mâncare mai deloc sau găsită pe jos. În vremurile reci ale copilăriei ei în cele șapte luni și jumătate petrecute în micuța căsuță, realitatea în care trăia nu tolera slăbiciunea, dar corpul ființei mici și vulnerabile o accepta fără rezistență. Nu erau doar nopți friguroase în cămăruța pe care o numea acasă, ci și zile foarte friguroase în care respira cu dificultate. De șapte ori, și-a simțit micii plămâni subjugându-se răcelilor, iar acele episoade au adus-o înapoi în inima spitalului.

Citește și: Mesajul unei eleve din Sibiu pentru tineri și copii: „Protejați-vă viața, principiile, valorile și cereți ajutor dacă aveți nevoie ”. Melisa își dorește să devină polițist

La fiecare spitalizare, pereții albi și sterili îi deveneau atât de familiari, iar așternuturile reci începeau să-și țese o poveste din propria ei fragilitate. Toate externările au fost pentru micuță, în esență, o furtună de emoții și o revedere cu exteriorul înghețat și neprietenos al lumii”, este un fragment din cartea Melisei.

Când avea șapte luni a ajuns din nou la spital, dar de data aceasta părinții nu au mai venit după ea. Rămasă singură în mâinile medicilor, de destinul copilei s-au ocupat autoritățile și așa a ajuns în casa unor părinți maternali. A fost însă raza de soare de care Melisa avea nevoie. Oamenii care au primit-o în mijlocul familiei lor i-au arătat ce înseamnă căldura, dragostea și fericirea. A simțit pentru prima dată ce însemnă să ai o familie. Norii negri nu au stat însă departe și în cartea ei Melisa povestește cum întotdeauna, în acești 17 ani a trebuit să se lupte cu umbrele trecutului și cu un tată care refuză să renunțe la ea. Cu toate acestea, în jurul ei se creează un scut de dragoste și grijă care o ajută să crească frumos, responsabil și implicat. Educatoarea, învățătoarele, profesorii, diriginta și chiar persoane întâlnite în drumul ei o recompensează devenind, fiecare în parte, figuri materne.

Și-a lansat cartea astăzi - 180 de exemplare

Melisa Narcisa Alexandrescu și-a lansat cartea astăzi, 13 februarie, la Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu” din Miercurea Sibiului, acolo unde învață. I-au fost alături colegii, diriginta, profesorii și oamenii care au sprijinit-o și au susținut-o o toată viața ei.

Fata spune că și-a dorit mult să scrie această carte și a fost inspirată de experiențele pe care le-a trăit.

„Am simțit că este important să împărtășesc aceste povești cu lumea. Să le pun în cuvinte și să le transform într-o poveste care să-i sensibilizeze și pe alții. Faptul că am reușit să public această carte mi se pare extraordinar. Îmi doresc ca cititorii să înțeleagă ceea ce am trăit eu și să realizeze că trebuie să prețuiască orice lucru și persoană din viața lor, iar fiecare copilaș în parte care are o poveste mai bună să învețe să-și aprecieze părinții și persoanele din jur care le sunt alături. Am scris cartea ca pe o lecție de viață și sper ca fiecare să învețe câte ceva din ea. În principal mi-aș dori ca oamenii să nu se mai simtă superiori, mai ales atunci când au de-a face cu un copil mai retras sau mai timid”, spune Melisa.

Fata le mulțumește părinților, cadrelor didactice, colegilor și învățătorilor care au încurajat-o, i-au fost alături și i-au arătat că este mult mai mult decât ceea ce i se întâmplă.

„În afară de ei aș vrea să-i mulțumesc și doamnei Aurica Alboiu pentru toată susținerea. Ea a fost persoana care m-a împins și m-a susținut de fiecare dată să scriu această carte, chiar dacă eu nu am avut întotdeauna încredere în mine. Consider că dacă ea nu mi-ar fi fost alături nu aș fi reușit să ajung aici”.

În același context tânăra mulțumește și editurii AdePrint din Sibiu și spune cu emoție că sunt toate șansele ca volumul ei să fie lansat, în curând, și la București.

În momentul de fată au fost tipărite 180 de exemplare, iar dacă cineva este interesat de carte poate lua legătura cu Melisa pe pagina ei de facebook.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Elena

Acum 2 luni

Cel mai frumos articol! Bravo, Melisa, multumiri Turnu Sfatului sunteti pe calea cea buna.

Raspunde

Sol

Acum 2 luni

Pereții a u devenit familiari,nu familiali.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus