Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Polițiștii sibieni, chemați pentru tulburarea liniștii publice după ce alarma Școlii 25 a pornit la două noaptea. Director: „Noi nu am primit nicio sesizare”

Polițiștii sibieni, chemați pentru tulburarea liniștii publice după ce alarma Școlii 25 a pornit la două noaptea. Director: „Noi nu am primit nicio sesizare”

Un sibian a apelat numărul de urgențe 112, noaptea trecută, deranjat de faptul că alarma Școlii Gimnaziale Nr. 25, din Valea Aurie, pornește ori de câte ori se ia curentul și sună fără ca nimeni s-o oprească. Directoarea școlii spune că de când conduce instituția nu a venit niciun locuitor al cartierului să depună o sesizare în acest sens, drept urmare nu a știut despre această situație. Polițiștii ajunși la fața locului s-au asigurat că nu există nicio situație de risc și au plecat. Aceștia recomandă ca în astfel de situații sesizările să se facă, prima dată, la instituția în cauză. 

Un sibian a trimis prin aplicația Turnul Sfatului o sesizare prin care arată că este deranjat de faptul că alarma Școlii Gimnaziale Nr. 25 pornește de câte ori se ia curentul și sună fără a fi oprită de cineva. Pentru că noaptea trecută a fost o pană de curent în jurul orei două, acesta a ales să sune la 112.   

„Ieri am sunat la 112 și am chemat politia pentru tulburarea liniștii publice. Alarma de la Școala Generală 25 din Valea Aurie a mers continuu cât timp a fost pana de curent de azi noapte din cartier. Nu este prima dată, la fiecare pană de curent alarma merge câte două ore bune și nimeni nu se agită. Bătaie de joc la adresa oamenilor din cartier”, scrie sibianul.

Bărbatul a atașat și mai multe filmulețe video în care arată cum se aude alarma din apartamentul său. În material puteți viziona două dintre aceste filmulețe. 

Pe de altă parte, directorul școlii prof. Mirela Petruț spune că de mai bine de un an de zile de când este ea director alarma a pornit de două ori și că nu a venit niciun locuitor al cartierului să facă o sesizare cu privire la faptul că ar fi deranjați de zgomotul alarmei.

„Eu de când sunt aici, de un an jumătate cred că de două ori am auzit alarma și în ambele cazuri a fost oprită de doamna secretară. Până acum nu am primit nicio sesizare de la niciun locuitor din cartier. Nu am știut că derajează”, spune directoarea.

De asemenea, ea precizează că nu a fost contactată de niciun polițist și nu li s-a atras atenția cu privire la alarmă.

„Nu ne-a contactat nimeni. Eu acum aflu de la dumneavoastră. Vom chema mâine pe cineva care să vadă de ce pornește alarma atunci când se ia curentul. Sigur că vom încerca să vedem dacă ceva este în neregulă. Eu nici nu am știut că a fost pană de curent, pentru că azi dimineață când am ajuns la școală totul era în ordine”, a mai spus directoarea Școlii.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu confirmă că la ora 2.33 a fost un apel la 112 prin care s-a sesizat faptul că în momentul în care s-a întrerupt curentul alarma de la școală s-a declanșat și că persoana care a inițiat apelul era deranjată de zgomot. În acest context, polițiștii precizează faptul că la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a verificat dacă este vorba despre o pătrundere prin efracție sau dacă este o situație de pericol ori de risc. Nu s-a constatat niciuna dintre aceste situații, iar polițiștii au plecat.

Reprezentanții IPJ Sibiu recomandă ca în astfel de situații să se depună sesizări, în primul rând la instituția în cauză, pentru ca situația să ajungă să fie cunoscută și, ulterior, rezolvată.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

17 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@ D-ra Raluca

Acum 2 luni

Cu respect d-ra, la Sibiu ora 02 = ora doi nu ora două!
Raspunde

Maia

Acum 2 luni

Îmi pare taaaare rău, dar corect este ora două! Așa cum corect este două/douăsprezece/ douăzeci și două ianuarie ..sau orice altă lună doriți...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aaa

Acum 2 luni

ora una e corect?
Raspunde

Pol-Pot

Acum 2 luni

Un exemplu clar de pastrator de "traditii si valori" . Dacă in vatra statului sau la stână se zice "ora doi" asa ar trebui sa se scrie si la ziar. Chiar si Esca asa ar trebui corectată. Dacă indraznesti sa rostești "ora doua" esti etichetat "valcean" și anatemizat in consecinta. Incheiem cu o zicere din intelepciunea populara:" Caprei ii cade coada de râie si ea tot sus o tine."
Raspunde

Bula

Acum 2 luni

KOI e un peste Tu ai doi KOI ?
Raspunde

Hermann Stadt

Acum 2 luni

Nu știu de unde ai venit,dar la Sibiu dintotdeauna s-a spus ora doi.Sper că și în continuare,desi afluența e mare...
Raspunde

Pastor marginas

Acum 2 luni

Eterna discutie: doi versus doua. Fun fact, in DOOM ambele variante sunt corecte. Dar gasisem mai demult un articol pe net (nu am putut sa verific cat de adevart este) in care autorul spunea ca s-a "acceptat" si formula ora "doua" pentru ca pur si simplu o folosea foarte multa lume, majoritar chiar. Deci daca sunt suficient de multi prosti, o gresala de exprimare devine o regula, pentru ca majoritatea decide. La fel cum ne uram "weekend fain" si nu "sfarsit de saptamana placut". Oricum, cine sustine ca DOAR "ora doua" este corect, il invit sa numere de la ora "1" pana la ora 10" sa vedem cum o face? Ora "una", ora "doua", ora "treia" , ora "patra"?
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Specific analfabetilor functionali.
Raspunde

@ Maia

Acum 2 luni

mie imi pare rau Maia, la hotel/pensiune: (genul feminin) camera unu, camera doi, NU camera DOUA. E vorba de forma Numeralului: "G.Gruiță notează: "Potrivit regulii că numeralul de identificare nu cunoaște flexiunea după gen (are formă unică, de masculin), se spune: ora unu (nu ora una) și ora douăzeci și unu (nu ora douăzeci și una). Consecvenți în respectarea acestei reguli, ar trebui să zicem ora doi. După cum se știe însă, se întrebuințează forma de feminin: ora două, ora douăsprezece, ora douăzeci și două. Această abatere de la sistem este atât de bine consolidată în limba română, încât a devenit normă." (G.Gruiță,Gramatică normativă. 77 de întrebări. 77 de răspunsuri, PARALELA 45, Pitești, 2007, p. 153).": https://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:Numeral#:~:text=Consecven%C8%9Bi%20%C3%AEn%20respectarea%20acestei%20reguli,Grui%C8%9B%C4%83%2CGramatic%C4%83%20normativ%C4%83.
Raspunde

Dex doi *sg /doua *pl, ora doi oreLE doua

Acum 2 luni

https://m.dex.ro/doi Deci, ora doi e corect si orele doua e iar corect. ora doua NU e corect
Raspunde

@Pol-Pot

Acum 2 luni

daca 2 milioane de bucuresteni folosesc "decat" in loc de "doar" inseamna ca aia e formularea corecta in Bucuresti si/sau Sud ?
Raspunde

Maria Marangoci

Acum 2 luni

Majoritatea comentariilor de aici imi intaresc ideea ca ne ducem naibii ca natie. Argumente de gen: "a Sibiu dintotdeauna s-a spus ora doi" si aia cu " milioane de bucuresteni" sunt reprezentative a modului de gandire local. Intr-un fel se vorbeste pe strada, dar in scris nu se accepta "sibiisme". Miezu din pita.
Raspunde

Imprefectu simplu

Acum 2 luni

A mai vrut unul sa convinga pe la Litere prin Sibiu cu perfectu simplu. Acum se ocupa de spute
Raspunde

Rosu

Acum 2 luni

Doua oua moua sau doi oi moi?
Raspunde

@ Rosu

Acum 2 luni

ou e gen neutru. Etaj e tot gen neutru: locuim la Etajul 1, etajul DOI, NU etajul doua. Chiar si la gen. feminin: camera unu, camera DOI, NU camera DOUA. E vorba de numeralul de identificare : https://www.ziarulmetropolis.ro/ora-doi-sau-ora-doua/
Raspunde

Pol-Pot

Acum 2 luni

Ora doisprezece sau douasprezece? Mere sau merge? Sa iese sau sa iasă treaba? Colocvial sau literar? "dența" sau Lazăr?
Raspunde

Arte "Victor Giuleanu"

Acum 2 luni

:)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus