Luni,
22.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Stațiunea Păltiniș nu are curent de noaptea trecută din cauza brazilor căzuți pe rețeaua electrică

Stațiunea Păltiniș nu are curent de noaptea trecută din cauza brazilor căzuți pe rețeaua electrică

Sunt mai bine de zece ore de când Stațiunea Pălținiș este, în mare parte, fără curent electric. Potrivit reprezentanților Distribuție Energie Electrică Romania (DEER) este vorba despre numeroși brazi căzuți rețeaua electrică. În acest moment echipele intervin pentru degajarea brazilor și repunerea sub tensiune a liniei. Nu se poate însă, estima perioada de remediere a întregii situații.

Stațiunea Păltiniș este fără curent electric de noapte trecută. Pe site-ul celor de la electrica localitatea este trecută la întreruperi accidentale, iar curentul a fost luat la ora 4.00 dimineața. În momentul de față, termenul de remediere nu poate fi estimat.

Multe dintre hotelurile și pensiunile din zonă sunt dotate cu generatoare și spun că situația este sub control.

„La noi curentul electric este întrerupt de astă-noapte. Suntem pe generator. Nici în momentul acesta nu avem curent electric. În mod normal nu folosim foarte des generatorul, dar acum este o situație mai specială pentru că a nins foarte mult și ninge în continuare. Probabil de aceea sunt probleme. Cumva era de așteptat. Avem turiști în hotel, este ocupat cam 10%, dar totul este în ordine. Nu și-au exprimat dorința de a pleca”, spune un reprezentant al Hotelului Cindrel din Pălținiș.

La alt hotel curentul a revenit între timp.

„La noi funcționează acum curentul electric, dar, într-adevăr a fost întrerupt noapte trecută și inclusiv azi dimineață, dar la noi nu este problemă că intră, imediat generatorul. Nu am avut nici semnal GSM. Avem turiști, dar suntem obișnuiți. De câte ori este vreme rea sunt situații de genul acesta”, spune și un reprezentant al hotelului Castelnor, din Pălținiș.

Potrivit acestuia, generatorul hotelului poate susține curentul electric și câteva zile.

Numeroși brazi doborâți de ninsori și viscol

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile numeroși brazi au căzut peste linia de înaltă tensiune, spun cei de la electrica.

„Cu privire la întreruperile în alimentarea cu energie electrică semnalate în localitatea Păltiniș, județul Sibiu, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, caracterizate de viscol și depuneri mari de zăpadă, au dus la doborârea a numeroși brazi căzuți pe LEA20kV. Echipele operative ale DEER - Sucursala Sibiu au acționat prompt și efectuează lucrări de degajare a acestora în vederea repunerii sub tensiune a LEA20kV. Operațiunea de repunere sub tensiune se va realiza treptat în funcție de executarea lucrărilor de degajare a brazilor căzuți”, transmit reprezentanții biroului de presă.

Aceștia subliniază faptul că eventualele deficiențe în alimentarea cu energie electrică pot fi semnalate la numerele de telefon prefix județ + 929.

De asemenea, DEER pune la dispoziție TELVERDE.

Astfel, pentru zona Transilvania Sud (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu) numărul de telefon este 0800.500.929.

Pe de altă parte, noul website al companiei a fost lansat recent, iar în noua platformă, utilizatorii regăsesc o hartă interactivă cu toate întreruperile programate și accidentale, cu informații actualizate.

Utilizatorii vor putea să verifice online, în permanență, dacă locul lor de consum este sau va fi afectat de întreruperile de energie planificate și neplanificate, precum și ziua și ora la care este preconizată finalizarea lucrărilor de realimentare a utilizatorilor.

„Încurajăm consumatorii să utilizeze canalele de comunicare online. Astfel, la adresa https://www.distributie-energie.ro/suport/sesizari-si-reclamatii/, se poate folosi și formularul pentru sesizări și reclamații”, transmit reprezentanții electrica.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus