Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Jandarmii sibieni s-au îmbogățit cu două autospeciale: una cu echipament de prim-ajutor și remorcă pentru câinii de serviciu, iar alta pentru intervenții rapide

Jandarmii sibieni s-au îmbogățit cu două autospeciale: una cu echipament de prim-ajutor și remorcă pentru câinii de serviciu, iar alta pentru intervenții rapide

Jandarmii sibieni se laudă cu două autospeciale noi, care vor face parte din garajul instituției și care urmează să fie utilizate în cadrul intervențiilor rapide sau cele de urgență. Este vorba de douăautospeciale de marca Jeep Wrangler Rubicon și Ssangyong Musso Grand. 

Potrivit instituției, cele două mașini au fost achziționate cu bani europeni și ai Băncii Mondiale.

Prima autospecială, Jeep Wrangler Rubicon, a ajuns la jandarmii sibieni în urma parteneriatului dintre Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Salvamont, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, prin proiectul "Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale". Aceasta este dotată cu remorcă specială pentru transportul câinilor de serviciu, utilizați în misiuni de căutare – salvare, aparatură și echipamente de prim-ajutor sporește eficiența intervenției și contribuie la asigurarea securității cetățenilor în situații de urgență.

Autospeciala de marca Ssangyong Musso Grand este prevăzută cu dotări performante, menite a asigura intervenția rapidă și eficientă în cazul situațiilor de urgență. „Autovehiculul este prevăzut cu ecran de afișare a unor mesaje de avertizare a populației, camere cu termoviziune, precum și echipament care să asigure accesul în zone impracticabile.  Acesta face parte dintr-un lot de 51 de autospeciale achiziționate de Jandarmeria Română în cadrul unui proiect finanțat de Banca Mondială, valoarea totală a achiziției fiind de 12,88 milioane de lei”, precizează instituția.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1490

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Mircea

Acum 1 lună

Bine ca au autospeciale noi. Pe doamna stanca e plin de escorte si pesti (17c, 5, samd).Se consuma droguri se distribuie ca in Columbia. Politia vine si nu face nimic. De ce nu scrieti si de asta? Eu zic ca e un subiect bun. Propietarii inchiriaza in regim hotelier fara nicio retinere fara contract si altele.
Raspunde

Rtry

Acum 1 lună

bine ca au dotari moderne folosite doar in plimbare si cam atat ca in rest nu fac nimic concret si nici nu produc ceva doar consuma... a si sa nu uitam bat cetatenii cand se impotrivesc celor care ii conduc si ii duc la sapa de lemn... la Paltinis sunt cele mai bune posturi (de plimbat la aer curat) si unde nu se face nimic ca de cei din oras ii vezi doar la cate un eveniment cum stau si consuma motorina degeaba
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus