Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Produse bio din Mărginimea Sibiului, pe masa Papei Francisc. În 2012 a lăsat munca de birou în Sibiu pentru albine, astăzi mierea lui naturală este apreciată în toată Europa

Produse bio din Mărginimea Sibiului, pe masa Papei Francisc. În 2012 a lăsat munca de birou în Sibiu pentru albine, astăzi mierea lui naturală este apreciată în toată Europa

În urmă cu câteva zile premierul României era primit la Vatican de Papa Francisc, printre produsele de protocol oferite suveranului pontif regăsindu-se și mierea bio din Mărginimea Sibiului produsă de Herța Bio Apicole SRL.

Herța Bio Apicole este o afacere de familie, administratorul ei, Ioan Cosmin Herța, povestind pentru Turnul Sfatului că pentru a ajunge să pui un produs tradițional pe masa Papei nu este nevoie doar de pasiune și multă muncă, ci și un produs de calitate ireproșabilă.

”Totul a început de la Festivalul Organic European unde mierea noastră a fost premiată cu locul I pe toate cele trei sortimente, primind și medalia de aur. De atunci au sosit invitații de la Ministerul Agriculturii pentru a participa la târgurile pe care ei le organizează și oarecum au intrat în atenția domnilor de la protocol. Mai exact, eram la o masă unde se aflau și câțiva reprezentanți ai ministerului și i-am auzit vorbind despre o delegație, spuneau că trebuie să pună niște produse foarte bune pe masă și cineva menționat numele meu. Mi-a spus: ”Domnul Herța, dacă doriți ni am vrea să cumpărăm niște miere de la dumneavoastră!”. Când i-am auzit unde vor să o ducă le-am spus direct că nu vreau bani, o dăruiesc bucuros”, a povestit pentru Turnul Sfatului Ioan Cosmin Herța.

miere herta

În 2012 domnul Ioan Cosmin Herța lucra la o firmă din Sibiu. Din dorința de a crea un produs sută la sută natural a lăsat munca de birou și s-a apucat să îngrijească stupi în satul Galeș, lângă Săliște. Ulterior a reușit să acceseze fonduri europene și și-a dezvoltat pasiunea, transformând-o într-o adevărată afacere.

”Noi am căutat de la bun început să facem calitate. Am plecat din start pe calitate, în 2012 am lăsat munca de birou în Sibiu pentru a crește albine, am vrut să fac o miere curată și practic suntem o mică afacere de familie. Nu am vrut să facem compromisuri, nu am vrut să avem miere cu zahăr, nu folosim antibiotice, nu folosim chimicale. Suntem atenți la cel mai mic detaliu. Acum trei ani de zile am reușit să accesăm fonduri europene în valoare de 100.000 de euro prin care am pus la punct o linie de ambalare și îmbuteliere profesională, la cele mai înalte standarde. Pentru un apicultor este extrem de greu să reușești așa ceva, sunt greu de accesat fondurile și mai ales să ajungi la un astfel de buget. Suntem foarte mândri că am reușit să facem asta și acum putem pune pe masă un produs sută la sută natural. Sunt foarte multe detalii pentru a scoate pe piață un produs curat, adică fără antibiotice, fără chimicale, ceară doar din stupi, sârmă de inox. Pe urmă avem doar miere de pădure pentru că ce înseamnă floarea soarelui și rapiță sunt culturi stropite și automat mierea nu mai este naturală. Aici, în Mărginime, nu avem așa ceva. Astfel am ajuns să ducem mierea noastră pe masa Papei, lucru de care suntem foarte mândri”, a mai explicat Ioan Cosmin Herța.

miere herta

Prezența la Vatican nu este o întâmplare ci o strategie, zilele trecute mierea produsă de Herța Bio Apicole fiind prezentată și la cel mai mare târg de produse organice din lume.

”Azi noapte m-am întors din Germania, de la Biofach, din Nurnberg, cel mai mare târg de produse organice din lume. Am reprezentat România alături de alte 19 companii din țară, toate companii de top. În total au participat 3.000 de expozanți din 137 de țări. Fiecare țară își alege cele mai bune produse organice și le trimite acolo”, ne-a spus duminică dimineață Cosmin Herța.

cosmin herta

Ioan Cosmin Herța

Cine este curios și vrea să mănânce din aceeași miere aflată pe masa Papei Francisc trebuie să știe că un borcan costă între 15 și 60 de lei.

”Avem colaboratori și în mall, și în alte locații din țară, dar cel mai simplu este să intre pe  site-ul nostru și să comande de acolo. Precizez că pentru sibieni transportul îl avem gratuit, avem o mașinuță electrică prin intermediul căreia livrăm produsele gratuit”, a mai concluzionat Cosmin Herța.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook Herta Bio Apicole

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Muresan

Acum 3 luni

Cum era bancul: Cine e venerabilul purtator de fes de langa Ciolacu?
Raspunde

Kaplan

Acum 3 luni

Nu cred ca Papa consuma cadourile alimentare !Daca vin de la Putin, prin intermediari bine platiti ? ?
Raspunde

Newman

Acum 3 luni

Normal Ciolacu trebuia sa-i faca cadou Papei carnati de Plescoi. Era normal sa-si promoveze zona lui folclorica.Pentru Sibiu nu sunt bani de spitale!
Raspunde

Cristian Sibian

Acum 2 luni

Tu nu ai inteles ca saxonii+ galbenii ti-au dat gogosi sasesti cu spitale pe hartie???Si apoi,on topic,marele mut si duamna de ce nu au dus ei miere de la noi ca au fost primii p-acolo..Stiu,e greu sa cari un borcanel,doua cand faci bagaje doar pt turism propriu..
Raspunde

Emil

Acum 3 luni

Acest mesaj a fost șters din cauza informațiilor eronate pe care le conține.

Raspunde

HBomb

Acum 2 luni

@ Turnul Sfatului: Cine a redactat titlul ar trebui să mai încerce o dată. Din titlu se înțelege că Papa a lăsat munca de birou în Sibiu ...
Raspunde

Reclame

Acum 2 luni

Dacă este să ne ghidăm după reclamele TV, în România populaţia are numai patru mari probleme: mătreaţa, cariile la dinţi, menstruaţiile şi răcelile. Eventual, lipsa de bere și de detergenți de bucătărie, ori de pastă de dinți. În rest, suntem o țară fericită, bogată, echilibrată, veselă…
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus