Miercuri,
17.04.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Printre sănii trase de reni și câini Husky: doi tineri din Sibiu și-au găsit locuri de muncă sezoniere în Laponia. „Nu avem niciun fel de cheltuială. Se câștigă între 2.500 de euro și 4.000 de euro”

Printre sănii trase de reni și câini Husky: doi tineri din Sibiu și-au găsit locuri de muncă sezoniere în Laponia. „Nu avem niciun fel de cheltuială. Se câștigă între 2.500 de euro și 4.000 de euro”

Un peisaj de basm cu sănii trase de reni și câini Husky. De asta au parte doi tineri din Sibiu, Teodora și Andrei, care de la mijlocul lunii noiembrie până la finalul lui februarie, merg în Laponia, unde au un job sezonier. Locul de muncă pe care îl au le dă oportunitatea să trăiască experiențe unice și să câștige venituri între 2.500 și 4.500 de euro. Povestea celor doi a fost surprinsă de jurnaliștii de la Gândul într-un amplu reportaj.

Teodorei Boboc îi place să călătorească, iar Laponia era una dintre destinațiile care se afla pe lista ei de călătorii. Pentru că prețurile unei vacanțe erau destul de mari, un job în Laponia a fost ocazia perfectă pentru a-și putea îndeplini visul.

„Am căutat pe internet business job in Lapland și prima opțiune a fost o companie din Londra, care căuta să angajeze un business representative. Eu sunt din Sibiu, dar merg la facultate la Cluj, la Universitatea Babeș-Bolyai, sunt studentă în anul III, la Administrarea Afacerilor, pe limba germană. M-am gândit că un job care face referire la business mi s-ar potrivi, fără să știu însă în ce constă”, a spus Teodora pentru Gândul.

Foto: Theea Boboc/Facebook

În 24 de ore au plecat în Laponia

Provocarea a venit în momentul în care firma la care a aplicat i-a transmis Teodorei că în următoarele 24 de ore  trebuie să ajungă în Laponia. Însoțită de prietenul ei, cei doi au pornit astfel în experiența vieții lor. Rolul lor este acela de a se ocupa de turiștii din Marea Britanie, de a vinde și a organiza excursii opționale.

„La nici o săptămână, am fost întrebată dacă pot călători în următoarele 24 de ore în Laponia. Le-am zis că pot, dacă vine și prietenul meu cu mine. El nici nu știa că am aplicat la acest job. Mi-au zis că OK, facem un interviu și cu el. Le-a plăcut și de Andrei. Ne-au făcut oferta pentru un contract de trei luni și jumătate. Mi-am amânat examenele pentru sesiunea de restanțe, am avut înțelegere din partea profesorilor. Am semnat contractul și am primit biletele de avion. Salariul era foarte bun comparativ cu România”, a mai povestit Teodora.

„Nu avem niciun fel de cheltuială”

În Laponia, cei doi tineri s-au acomodat rapid și au reușit să impresioneze prin seriozitatea lor, fapt pentru care au fost și promovați. Promovarea nu a constat doar în majorare salarială, ci și în alte beneficii, inclusiv un loc de cazare în condiții superioare.

„De exemplu, primești cazare la hotel de 4 stele și mâncare în regim all inclusive foarte diversificată, din bucătăria internațională. Ai acces la SPA, ai inclus cel mai bun echipament de schi, dar și skipass-ul, care costă 700 de euro, Levi fiind o stațiune de schi foarte mare, ai reduceri la toate barurile. Nu avem niciun fel de cheltuială. Ca salariu, se câștigă între 2.500 de euro și 4.000 de euro, în funcție de performanță”, ne-a mai spus Teodora, care se află deja la al doilea contract în Laponia, unde va reveni în luna noiembrie.

Întregul reportaj realizat de cei de la Gândul poate fi citit aici.

Sursă foto principală: Gândul 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Muresan

Acum 1 lună

Se mai intampla minuni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus