Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
5°C

Șosea de legătură spre Autostrada Sibiu-Pitești, modernizată cu aproape 7 milioane de euro. „Centura Vâlcii” nu se mai face

Șosea de legătură spre Autostrada Sibiu-Pitești, modernizată cu aproape 7 milioane de euro. „Centura Vâlcii” nu se mai face

Consiliul Județean Vâlcea a semnat deja contractul pentru modernizarea a 12 km de drum (DJ 703L - Râmnicu Vâlcea – Fedeleșoiu – Căciulata) contra sumei de 6,6 milioane de euro, bani ce vor veni prin Programul Național de Investiții (PNI) „Anghel Saligny” și din bugetul județean, anunță Adevărul.ro.

Proiectul prevede reabilitarea unei porțiuni (60%) din drumul care se află pe malul opus al Oltului, față de DN7 / E81, și care duce de asemenea de la Râmnicu Vâlcea spre defileu. Are prevăzute trei luni pentru proiectare și doi ani pentru execuție.

Întregul tronson cuprins între Râmnicu Vâlcea și Jiblea (localitate componentă a Călimăneștiului) este de aproximativ 20 de km. În practică este format din două bucăți de drum care în scripte apar denumite ca DJ 703F (Râmnicu Vâlcea - Dăești) și DJ 703L (Dăești - Jiblea). În teorie, drumul leagă centurile de ocolire a două orașe: reședința de județ și stațiunea balneară de pe Valea Oltului.

În realitate, varianta de ocolire pleacă din centura Râmnicului (DN7 / E81) și se oprește în DJ 703G, un drum aflat la poale de Carpați care se leagă la un capăt de centura Călimăneștiului (DN 7CC).

Modernizarea DJ 703L a determinat autoritățile județene să renunțe la ideea de a construi „Centura Vâlcii” - un drum separat, nou, ce avea să lege Defileul Oltului de intrarea în Râmnicu Vâlcea, dinspre Pitești, ca să mai decongestioneze din traficul infernal din ultimii ani de pe DN7 - Valea Oltului, până la construirea Autostrăzii Sibiu - Pitești.

Sursa foto: Economica

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus