Luni,
22.04.2024
Ploi Moderate
Acum
7°C

2,6 milioane de euro: a fost scoasă la licitație construirea rețelelor de apă și canalizare în zona Platoș – Vălari

2,6 milioane de euro: a fost scoasă la licitație construirea rețelelor de apă și canalizare în zona Platoș – Vălari

Primăria comunei Poplaca a lansat licitația de atribuirea a unui contract de construire a rețelelor de apă și canalizare, precum și a unei stații de epurare în zonele Platoș și Vălari, la pachet cu extinderea canalizării în zona industrială a comunei. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

13 milioane de lei, la care se adaugă TVA, este valoarea contractului scos la licitație de către Primăria Poplaca pentru realizarea canalizării menajere în zona industrială a comunei, precum și construirea rețelelor de apă, a celor de canalizare și a unei stații de epurare în zona Platoș – Vălari. Este prima lucrare de amenajare sau extindere a rețelelor de apă și canalizare în ultimii 32 de ani în zona Păltinișului, unde își împart teritoriul administrativ atât municipiul Sibiu, cât și comunele Poplaca, Rășinari, Cristian și Gura Râului

„În prezent, în zona II a comunei Poplaca, respectiv Platoș, extindere Vălari și zona industrială a localității nu există un sistem centralizat de colectare a apelor menajere. Colectarea acestora se realizează local, în fose septice neconforme, respectiv rețele individuale de colectare în rigole și fose. Lipsa unui sistem centralizat de canalizare face ca apele uzate menajere să ajungă prin infiltrații în pânza freatică de mică adâncime, contaminând-o, iar populația este expusă astfel riscului epidemiologic de apariție a îmbolnăvirilor”, se arată în caietul de sarcini al procedurii.

Contractul scos la licitație prevede pentru zona Platoș-Vălari și construirea a unei stații de epurare „într-o construcție specială, având în vedere că - zona fiind una specific turistică în perioada de iarnă (aproximativ trei luni pe an) - debitele de ape uzate sunt de până la opt ori mai mari decât în condiții normale de funcționare”. La viitoarea rețea urmează a fi racordate toate numerele administrative înregistrate în zona de munte a comunei Poplaca, fiind estimat un număr de 100 de branșamente care vor trebui construite.

Lucrările vor fi executate în baza unui proiect care a fost verificat în septembrie 2019. Potrivit acestuia, alimentarea cu apă va fi realizată „de la o sursă locală”, care va alimenta un rezervor suprateran de 200 de mc conectat la o stație de tratare a apei. 

Lungimea noii rețele de apă din zona Platoș – Vălari va fi de peste 4,2 km, iar cea a rețelei de canalizare - de patru km. Numărul de branșamente la rețeaua de canalizare estimat a fi realizat este de 200.

În zona industrială a comunei Poplaca, lungimea rețelei de canalizare care urmează a fi construită este de 1,63 km.

Un an

Licitația a fost lansată prin intermediul SICAP pe 23 februarie, iar firmele interesate au termen de depunere a ofertelor ziua de 12 martie 2024. Administrația comunei Poplaca estimează că va finaliza de evaluat ofertele depuse la jumătatea lunii mai. Atribuirea contractului va lua în considerare prețul ofertat în proporție de 70%, restul criteriilor de departajare fiind cele legate de experiența personalului propus.

Conform caietului de sarcini, termenul de execuție a lucrărilor este de un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, perioadă în care nu intră și lunile din sezonul rece.

Sursa foto: Păltiniș Arena 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2509

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Aci Duțu

Acum 1 lună

Această administrație chiar face

Raspunde

Simona Cosma

Acum 1 lună

Domnule ziarist, dvs ati fost vreodata in Poplaca? Stiti ca rahatul din canalizare curge prin santitile de la porti? Credeti ca Budin face in Paltinis ce nu a facut in sat? Va plateste Trif sa il laudati pe Budin? Pe cand o ancheta despre incompetenta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus