Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Primăria Sibiu șterge datorii de jumătate de milion de lei. „Debitorii nu au putut fi găsiți, unii au decedat sau au fost declarați dispăruți”

Primăria Sibiu șterge datorii de jumătate de milion de lei. „Debitorii nu au putut fi găsiți, unii au decedat sau au fost declarați dispăruți”

Administrația municipiului Sibiu a inițiat un proiect pentru radierea unor datorii de peste jumătate de milion de lei la bugetul local. Peste 150 de persoane fizice și cinci persoane juridice sunt declarate insolvabile.

În total este vorba de 491.939 de lei datorii înregistrate pe numele a 153 de persoane fizice și alți 19.895 de lei, datorii acumulate de patru societăți comerciale și o fundație. Pentru toți aceștia, starea de insolvabilitate a fost constatată în 2018, după care – anual – reprezentanții Primăriei Sibiu au verificat dacă această stare s-a modificat. După cinci ani s-a împlinit și perioada de prescripție fiscală, prin urmare autoritățile vor să „scape” de lista datornicilor de la care nu mai poate recupera banii.

„Din cauza faptului că starea debitorilor nu s-a modificat în această perioadă, respectiv debitorii nu au fost găsiți la ultimul domiciliu/sediu fiscal cunoscut sau în alte locuri unde existau indicii că ar fi putut avea avere, nu au avut sau dobândit venituri sau bunuri urmăribile, precum și a faptului că unii debitori au decedat sau au fost declarați dispăruți, iar în cazul persoanelor juridice – au fost radiate din Registrul Comerțului, se impune scădere din evidența analitică pe plătitor a debitorilor”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre.

Conform listelor anexate, cei mai mari datornici de pe listele care urmează a fi șterse din evidențele administrației locale sunt persoane fizice: Mariana Hegedus, cu datorii de peste 91.000 de lei, Simona Maria Schuster – peste 66.000 de lei și Adrian Bodescu și Alin Dobrin, ambii cu datorii de peste 36.000 de lei fiecare.

Vezi mai jos listele datornicilor care urmează să fie șterse din evidențele Primăriei Sibiu

Sursa: proiect de hotărâre a CL Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus