Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Performanță pentru patinajul românesc: Sibienii Anastasia Băcila și Popa Vlad și-au asigurat locurile de participare la Campionatul Mondial de juniori

Performanță pentru patinajul românesc: Sibienii Anastasia Băcila și Popa Vlad și-au asigurat locurile de participare la Campionatul Mondial de juniori

Sportivii sibieni Anastasia Băcila și Popa Vlad au reușit o performanță deosebită week-end-ul trecut în Germania, la Concursul Internațional de la Inzell, unde au stabilit noi recorduri personale și și-au asigurat participarea la Campionatul Mondial de juniori cât și în Cupele Mondiale de juniori din sezonul următor.

Desfășurat în perioada 23-25 februarie, Concursul Internațional de la Inzell a fost ultima competiție din acest sezon de iarnă pentru sportivii pregătiți de Cristina Andrei. Ambii sunt juniori și au stabilit recorduri personale în toate probele la care au participat, fiind printre cei mai tineri sportivi din competitia OPEN dedicată juniorilor și seniorilor .

Vlad Popa, în vârstă de 17 ani, a obținut  locul 5 la 3.000 de metri, cu 4:24:21 minute, nou record personal. Vineri, la 500 de metri, a fost al 25-lea. Cu timpul de 38:79 a stabilit cel mai bun timp al său din sezon. În aceeași zi, la proba de 1.000 de metri a fost al 28-lea, cu 1:16:99 minute, de asemenea record personal.

patinaj sibiu

La 500 metri feminin, Anastasia Băcilă, în vârstă de doar 13 ani, a încheiat pe locul 16 la 500 metri în prima zi de întreceri, cu timpul de 41:94 secunde, depășindu-și vechiul record național stabilit cu o săptămână înainte. La proba de 1.000 metri Anastasia Băcilă a terminat pe poziția a 22-a, cu timpul de 1:24:41 minute, de asemenea nou record național. La proba de 3.000 de metri ea a încheiat întrecerea pe locul 18, cu 4:58:04 minute, fiind prima cursă din viața ei de fond.

”În acest sezon rezultatele sportivilor mei au explodat. Prin muncă serioasă și sacrificii ne-am realizat sau chiar am depășit obiectivele propuse: am avut participări la Cupele Mondiale de juniori, la Jocurile Olimpice de tineret, la competiții internaționale, campionate naționale cu peste 50 de medalii și am obținut aproape tot ce ne-am propus, chiar dacă am avut și probleme medicale cu câțiva sportivi. Aceste performanțe au fost obținute prin implicarea unui om de afaceri cu inima mare pentru acest sport. Această generație de copii are nevoie de sprijin pentru că au calitățile necesare pentru a face performanță la nivel înalt”, a declarat antrenoarea Cristina Andrei.

cristina andrei

În afara celor doi sportivi menționați mai sus, Sibiul are o nouă generație care vine din urmă, dovedind potențialul foarte mare al orașului nostru în patinaj. Din păcate, lipsește susținerea autorităților.

”Pe lângă cei cei doi juniori Anastasia și Vlad, în echipă sunt încă 5, 6 juniori care sezonul următor vin frumos din urmă, deși sezonul acesta au făcut deja un salt calitativ. Sibiul are copii cu potențial în acest sport, dar ca să-i șlefuiesc avem nevoie condiții de pregătire, echipament sportiv, susținătoare de efort. Sper ca pe lângă acest om cu inimă mare se vor alătura și alți potenți oameni de afaceri pentru a veni în sprijinul echipei, pentru ca ne dorim să facem mult mai mult!”, a mai declarat antrenoarea Cristina Andrei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1309

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Respect

Acum 1 lună

În sfârșit performanță la patinaj viteză, că până acum a fost numai abureală. Felicitări sportivilor și antrenoarei.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus